Datum: 05-05-2017

Bezienswaardigheden op Ibiza

Daar ben je dan, op het beloofde eiland Ibiza aangekomen. Na maanden of weken van voorpret is eindelijk de vakantie begonnen! Vol nieuwsgierigheid maak je de eerste meters op het eiland. Je wilt uiteraard niets missen. Naast de mooie stranden en bekende restaurantjes is er genoeg te ontdekken. Daarom hebben wij een aantal unieke bezienswaardigheden voor je opgeschreven die je zeker niet mag overslaan tijdens je verblijf op het eiland. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke bezienswaardigheden, maar wij beperken ons in dit artikel tot een aantal échte tips waar je wellicht niet eerder over had nagedacht.

 

Overzicht bezienswaardigheden op Ibiza

1: Het hoogste uitzichtpunt van Ibiza

Dit is een geheel gratis ervaring die een bijzondere toevoeging aan je vakantie kan zijn. Per auto, fiets of te voet kun je namelijk naar de hoogste berg , Sa Talaia, van Ibiza gaan. Om daar op een heldere dag te genieten van het prachtige uitzicht. Neem zelf wat eten en drinken (champagne is altijd een goed idee) mee, er is hier namelijk nog niets commercieels opgezet. Geniet van een bijzondere picknick of een zonsondergang op dit nog unieke plekje op Ibiza.

Coördinaten: 38.911514, 1.274167

 

2: La Maison de l‘Elephant

Een dagje minder mooi weer of eventjes de koelte opzoeken? Een leuke winkel om te bezoeken is La Maison de l’Elephant. Begeef je in een interieurwinkel van 3200 m2 aan zeer bijzondere design spullen van over de hele wereld. Leuk om een souvenir te scoren voor thuis, of om je te vergapen aan de bijzondere items die er te vinden zijn. Deze winkel is te vinden in Sant Jordi op Ctra San Jose KM1.1 en herkenbaar aan de vaak ludieke design items bij de entree van het grote zwarte pand.

 

 

3: Formentera

Naast dat Ibiza een heleboel bezienswaardigheden heeft, is er het buureiland Formentera dat ook zeker een bezoekje waard is tijdens je vakantie. Als je Ibiza mooie stranden vindt hebben, is het helemaal bijzonder om ook Formentera met haar kristalheldere zeewater te bewonderen. Wil je het een onvergetelijke dag maken? Huur een boot en ontdek met elkaar dit stukje paradijs.

 

4: Dalt Vila

Algemeen bekend, maar we willen hem toch zeker in de lijst van bezienswaardigheden zetten voor het geval je het over het hoofd hebt gezien. Ibiza stad heeft namelijk een historische stadskern die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Metershoge stadsmuren beschermden het volk rond de 16e eeuw tegen piraten en andere indringers. Waan je terug in de tijd door een bezoek te brengen aan Dalt Vila, de stad die je vaak al goed kan zien als je richting Ibiza stad rijdt. Na het binnenlopen van één van de poorten waan je je in een doolhof aan straatjes waar je allerlei huisjes, musea, winkeltjes en restaurants vindt. Geniet van de uitzichten als je omhoog loopt (een behoorlijke klim, maar is het zeker waard) en bezoek de kathedraal uit de 13e eeuw.

 

5: Grot van Tanit

Er zijn verschillende grotten op Ibiza. Ben je goed te been en hou je wel van een beetje sportiviteit en avontuur voor het ontdekken van mythische plekken? Bezoek dan zeker Cova des Culleram in de buurt van Cala San Vincente. Geschat wordt dat deze grot ongeveer tweeduizend jaar oud is. Verschillende archeologen hebben hier vondsten gedaan waaruit blijkt dat er Romeinen en zelfs Grieken op het eiland hebben gewoond. Uit de vondsten blijkt dat deze grot een religieuze rol vervulde. Punische godin Tanit had toen der tijd veel ontzag en men gebruikte deze grot waarschijnlijk om afscheid te nemen van overledenen en door middel van rituelen hun familie een onbezorgde tocht naar het hiernamaals te geven. Doordat de grot veel gebruikt werd voor feesten is hij helaas afgeschermd met hekken, maar dat maakt deze bijzonder plek niet minder indrukwekkend. Neem iets kleins van jezelf mee en doe een wens aan Godin Tanit als je het voorwerp plaatst in de grot. Op Ibiza zegt men dat je wens dan zal uitkomen.

Coördinaten: 39.083432, 1.580603

 

 

 

Team Ibiza

Open 09:00 - 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 - 682 5421

Waarom bij ons boeken?

 • Aangesloten bij SGR

  Wij zijn aangesloten bij SGR, zo kunt u dus altijd veilig op reis.

 • Onze statistieken

  Wij hebben 40435 mensen aan 6568 prachtige villas geholpen.

 • Transparantie

  Wij hanteren geen verborgen kosten. Geen nare verrassingen achteraf dus!

 • Lokale aanwezigheid

  Wij werken vanaf Ibiza waar we ook allen woonachtig zijn.

 • En tot slot, wij zijn de echte kenners!

  Wij zijn echte Ibiza kenners dus hebben antwoord op al uw vragen.