Datum: 24-09-2015

In Nederland heeft helaas de herfst haar toetrede al gemaakt maar op Ibiza is het nog steeds heerlijk weer. De drukte van het hoogseizoen is voorbij en de meeste toeristen zijn weer huiswaarts gekeerd. September en oktober zijn heerlijke maanden op Ibiza. De zee is warm, genoeg leuke closing parties en het is een heerlijk temperatuurtje om even te gaan sporten. Maar wat is nu voor mij nou een ideale zaterdag besteding op Ibiza?

Met deze temperaturen is het nog steeds zeer aangenaam om rond een uurtje of 12 te gaan zwemmen. Bij Cala Llenya zijn vaak hoge golven te vinden. Helemaal perfect om hier te gaan bodyboarden. Cala Llenya is een groot zandstrand in de buurt van San Carlos. Erg populair bij families omdat het erg ruim hier is en heel veel plekken om te spelen voor de kids. Na een uurtje in het water is het mooi geweest. Na nog een kwartiertje lekker op de handdoek een boekje gelezen te hebben is tijd om te gaan lunchen.

cala-llenya

Af en toe mag je jezelf best verwennen en waar kan dat beter dan bij Amante? Het is hier wel een beetje prijzig maar het prachtige uitzicht en de heerlijke octopus compenseren hier ruimschoots voor. Amante is ongeveer een kwartier rijden van Cala Llenya. Het is een stijlvolle beachclub waarbij je in het hoogseizoen er zeker goed aan doet om een reservering te maken. Af en toe zijn er hier ook feesten die ik je zeker kan aanraden.

amante

In namiddag als de zon over zijn sterkste punt heen is kan er gesport worden. In Spanje is Padel een erg populaire sport. Dit is een soort mix tussen tennis en squash wat je 2 tegen 2 speelt. Wij spelen dit regelmatig bij de sport complexen van Santa Eularia. Na een uurtje vrij intenstief spelen mag ik toch wel zeggen dat ik aardig moe ben. Zeker na het zwemmen in de middag.

Na even thuis gedoucht te hebben is het tijd om een hapje te gaan eten. Vandaag is de keuze gevallen op La Paloma in San Lorenzo. Een gezellig knus restaurant waar je heerlijk in de tuin kan eten. De ingrediënten komen zoveel mogelijk uit de eigen tuin en anders van lokale boeren van Ibiza en is voor het grootste deel organisch. De lunch van La Paloma is wat Israëlisch –Italiaanse getint; zo hebben ze bijvoorbeeld heerlijke hummus, en salades. De specialiteit is de homemade focaccia, waar je uit verschillende smaken kan kiezen. De sapjes mag je zeker niet overslaan, deze zijn fantastisch. In de avond is de keuken Italiaans. (de burrata, de burrata!!) De wijnkaart bestaat uit lokale wijnen, en zijn bovendien niet te duur. Nadat we hier hier heerlijk gegeten wordt er gekeken of er nog animo is voor een feestje.

la-paloma

Zoals eerder al vermeld zijn de closing parties in volle gang. Deze zijn meestal van eind september tot halverwege oktober. We stappen de taxi in naar Ibiza stad en bij Bob Sinclar in de Pacha gaan de voetjes nog even van de vloer.

Als afsluiting nog een kleine tip: We kijken nu al uit naar de Halloween party van Bambuddha Grove! Als je in oktober op Ibiza bent moet je hier zeker een kijkje nemen. Het hele restaurant wordt omgetoverd tot een Halloween bestemming en iedereen gaat verkleed. Meemaken dus!

bambuddha

Team Ibiza

Open 09:00 – 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 – 682 5421