Datum: 12-10-2015

Van 8 oktober tot 8 november is de vierde editie van “Gastrojornadas” gaande. Een terugkomend herfst evenement waarbij traditionele recepten en lokale ingrediënten centraal staan. Denk hierbij aan gerechten als “bullit de peix” (vispot) en “frita de mantanzas” (varkensgerecht).

Ongeveer 40 restaurants doen mee en zetten hun beste gastronomische menu voor slechts 20 euro op tafel. Het menu bestaat altijd uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert.  De wijn staat los van de menu prijs. Tapas zijn 5 euro en inclusief een drankje.  Absoluut goede prijzen!

Let op! Het menu is niet altijd aanwezig. Klik op de PDF onderaan deze blog voor het restaurant van je keuze en te zien wanneer het menu bereid wordt.

Tijdens deze Gastro dagen heb je ook de kans om de chefs van de restaurants te ontmoeten.

Wijnen en likeuren

De wijnen en likeuren komen allemaal van het eiland zelf. Ibiza heeft een aantal wijnvelden en er wordt zelfs lokaal bier gebrouwd. Uiteraard zal je vrijwel overal een Hierbas Ibicencas ontvangen.  Afgelopen jaar hebben wij een tour gedaan door de wijngaarden van Sa Cova. Lees maar daarover hier.

_MG_7330_1

Bezoeken olijfolie molens

Op 17 en 24 oktober kun je een kijkje nemen in de keuken hoe lokale producten gemaakt worden. Altijd al benieuwd geweest hoe olijfolie gemaakt wordt? Neem dan een kijkje bij de olie molens van Can Miquel Gusach en Joan Benet. Hier kun je alle verschillende smaken olijfolie van het eiland proberen. Wil je hieraan deelnemen? Mail dan op gastrojornadasibiza@gmail.com

Untitled-14

Deelnemende restaurants

Een klein overzicht van deelnemende restaurants:

Sa Brisa, Atzaro Beach, Sa Carboneria, Ca N’Alfredo, Aubergine en Can Berri Vell.

Voor een compleet overzicht vindt je hier een PDF van het bureau van toerisme.

Team Ibiza

Open 09:00 – 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 – 682 5421