Datum: 16-06-2015

U wilt met het gezin naar Ibiza? Dit prachtige eiland is daar zeer geschikt voor. Ibiza is niet alleen voor groepen vrienden die dag in dag uit komen feesten. Ibiza is veel en veel meer. Er zijn prachtige stranden, restaurants met een geweldige keuken en er zijn heel erg veel plekken waar u met het hele gezin kunt verblijven. Ibiza is klein, dus u zult nooit lang met de kinderen in de auto hoeven te zitten naar dat zandstrand waar zij zo lang naar uit hebben gekeken.

Waar kunt u het beste heen met de familie?
Er zijn verschillende plekken op het eiland die geschikt zijn voor familie. Eigenlijk vinden wij het altijd lastig om 1 specifieke plek uit te lichten. Want er zijn meer plekken waar u terecht kunt.

Maar wat vinden wij persoonlijk de beste plek? We denken dan snel aan het oosten richting Santa Eularia, San Carlos en San Lorenzo. Er zijn aan die kant enorm veel stranden te vinden zoals Cala Llenya, Cala NovaCala Martina en Cala Mastella . Deze stranden zijn wat rustiger, hebben leuke strandtenten maar niet per se de grote drukte die u in Salinas, Es Cavallet, Cala Jondal of bij de 2 steden Ibiza stad of San Antoni vindt. Zijn uw kinderen wat ouder (zo tegen de 18 jaar) en houdt u wel van wat meer drukte, dan zijn deze stranden juist wel weer erg leuk.

Het noorden blijft ook altijd erg geschikt. Er zijn wat minder stranden in het noorden, maar deze zijn wel kindvriendelijk.

Cala Llenya Ibiza

Geschikte huizen voor familie, en is er prijsverschil?
Reizen met een familie is altijd relatief duur. Ook op Ibiza betaal je vaak voor locatie. Rondom Ibiza stad, of in een straal van zo’n 15 km, liggen de prijzen beduidend hoger. Wilt u gewoon lekker naar het eiland en hoeft u niet per sé vaak naar de stad, dan raden wij aan om lekker in het noorden, oosten, of centraal te gaan zitten. Vooral rond San Juan, San Carlos en ten oosten van Santa Eularia liggen de prijzen iets lager. Is budget niet echt het probleem, dan zijn er in het (zuid)westen ook enorm veel mooie rustige plekken voor u en uw familie.

Verwarmde zwembaden.
Wat natuurlijk wel erg lekker is met kinderen, is een verwarmd zwembad. Dan denken wij vooral aan het voorseizoen, zoals april en mei, wanneer het nog iets koeler kan zijn en de zwembaden nog niet helemaal opgewarmd. We hebben een aantal huizen met verwarmd zwembad:

Can Rumani Ibiza

 

Leuke activiteiten met de familie op Ibiza.
Er zijn verschillende leuke activiteiten voor kinderen. U kunt gewoon met ze naar het strand gaan, maar kunnen ze niet stil zitten en willen ze meer, dan kunnen we een aantal leuke dingen aanraden. Denk bijvoorbeeld aan een dag cliff jumpen (niet enorme kliffen, maar geschikt voor kinderen!). Dit kan onder begeleiding een halve of hele dag. Link: Cliff diving Ibiza!

Een dag zeilen? Dit kan op verschillende manieren. Wij vinden een catamaran altijd erg leuk. Je ligt lekker op de netten tussen de drijvers van de boot, maakt een tochtje naar Es Vedra of Formentera, en geniet met elkaar van een heerlijke dag. Link:  Catamaran op Ibiza.

Of kijk op onze andere pagina voor meer activiteiten met kinderen.

Catamaran Ibiza

Team Ibiza

Open 09:00 - 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 - 682 5421

Waarom bij ons boeken?

 • Aangesloten bij SGR

  Wij zijn aangesloten bij SGR, zo kunt u dus altijd veilig op reis.

 • Onze statistieken

  Wij hebben 40413 mensen aan 6563 prachtige villas geholpen.

 • Transparantie

  Wij hanteren geen verborgen kosten. Geen nare verrassingen achteraf dus!

 • Lokale aanwezigheid

  Wij werken vanaf Ibiza waar we ook allen woonachtig zijn.

 • En tot slot, wij zijn de echte kenners!

  Wij zijn echte Ibiza kenners dus hebben antwoord op al uw vragen.