Datum: 12-11-2016

De Ibiza straten zijn verlaten buiten de Ibicenco’s om die hun welverdiende koffie langs de straat nuttigen. Als bewoners van het eiland is één ding zeker, het seizoen is over. Een mooi moment om terug te blikken op zomerseizoen 2016. Wat waren de grootste gebeurtenissen en welke plekken hebben we met veel plezier bezocht.

Algemeen:

Nieuw record
Ibiza is hot! Naast de  buitenlanders komen ook steed meer Spanjaarden naar het eiland. En het feestpubliek is niet de enige doelgroep die naar het eiland komt, ook steeds meer families vinden hier hun ideale vakantiebestemming. Dat betekend dat de groei aan bezoekers steeds groter wordt en dit jaar weer een nieuw record is verbroken. Dit jaar heeft het vliegveld namelijk meer dan zeven miljoen vliegtuigpassagiers mogen ontvangen. Vorig jaar waren dit 6.477.283 vliegtuigpassagiers. En dit getal is exclusief de bezoekers per boot of de privéjets die dit jaar ook met grote aantallen gestegen zijn.

cala-conta

Club invallen
Deze zomer zijn er veel invallen gedaan bij clubs ter onderzoek van belastingfraude ook wel ‘Operation Chopin’genoemd. Na grootschalige huiszoekingen is er voor miljoenen aan cash geld meegenomen bij Pacha en Ushuaia. Er wordt nu onderzocht of dit geld overeenkomt met de boekhouding van deze clubs.

Space closing
Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar de legendarische discotheek Space heeft haar deuren gesloten. Sinds 1986 een plek waar vele muziekliefhebbers een onvergetelijke avond hebben beleefd. Op 2 oktober was de laatste avond, 20.000 mensen konden hierbij zijn. Een feest dat 20 uur duurde met 117 Dj’s en huis DJ Carl Cox de eer had om de aller allerlaatste plaat te draaien. Wat de plannen zijn met de discotheek is nog onbekend het enige dat bekend is is dat de Ushuaia Group het heeft gekocht.

Space Closing Ibiza

The best of 2016:

Beste DJ ter wereld
Dat de grote namen in DJ land op Ibiza te vinden zijn weten we. Maar wie is nu echt de beste? Ieder jaar geeft DJ MAG Top 100 via een publieksverkiezing aan welke dance DJ de beste ter wereld is. Dit jaar is dat de 20-jarige Nederlander Martin Garrix. Martin Garrix draaide deze zomer iedere vrijdag bij Ushuaia. Wij hopen hem volgend jaar weer iedere week te kunnen bewonderen! Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike voerde vorig jaar de lijst aan. Zij waren deze zomer iedere zondag bij Amnesia te zien.

Martin Garrix top DJ

Cova Santa
Ieder jaar zijn er nieuwe feesten, sommige floppen sommige blijken een groot succes. Ooit gehoord van Cova Santa? Dit is een oude grot omgetoverd tot restaurant vlakbij KM5 maar waar ook geregeld feesten worden georganiseerd sinds het is overgenomen door Amnesia Group. Woomoon is daar één feest van, dit is een soort mini festival met eettentjes en allerlei acts waar jong en oud vanaf de middag kan genieten van goede muziek. Onze favoriet van 2016!

The Giri Cafe

In het afgelegen dorpje San Juan lijkt weinig te gebeuren als je er doorheen rijdt. Buiten dat er zondag een hele leuke markt is, is er wel degelijk een reden om ook doordeweeks eens dit dorpje te bezoeken. Er zit hier namelijk een erg leuk restaurant genaamd Giri Cafe. Door de prachtige tuin en de gehele ambiance heeft dit restaurant dit jaar de prijs gewonnen voor beste restaurant 2016.

Giri Cafe Ibiza

Team Ibiza

Open 09:00 - 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 - 682 5421

Waarom bij ons boeken?

 • Aangesloten bij SGR

  Wij zijn aangesloten bij SGR, zo kunt u dus altijd veilig op reis.

 • Onze statistieken

  Wij hebben 40413 mensen aan 6563 prachtige villas geholpen.

 • Transparantie

  Wij hanteren geen verborgen kosten. Geen nare verrassingen achteraf dus!

 • Lokale aanwezigheid

  Wij werken vanaf Ibiza waar we ook allen woonachtig zijn.

 • En tot slot, wij zijn de echte kenners!

  Wij zijn echte Ibiza kenners dus hebben antwoord op al uw vragen.