Surfing Salone

One of a Kind Travel stuurt surfers op vakantie in Sierra Leone!


We leven in een mooie wereld waarin wij het erg goed getroffen hebben. We kunnen bijvoorbeeld vaak met vakantie! Maar hoe mooi zou het zijn als we ook anderen met vakantie kunnen laten gaan. Mensen die dat woord eigenlijk niet eens kennen.

Daarom hebben wij gekozen om een bijzonder project te steunen: de eerste en enige surfschool in Sierra Leone. Met support uit de omgeving is deze school in 2012 opgezet en wordt gerund door een aantal lokale jongens. De club verschaft werkgelegenheid voor 18 jongens en 1 meisje (de eerste vrouwelijke surfer van Sierra Leone!) Ze verhuren surfboards en geven surflessen aan toeristen. Inmiddels is er ook een restaurantje en kun je er zelfs overnachten. Daarnaast geven ze zwem- en surflessen aan de lokale jeugd en houden ze de stranden en de oceaan schoon.

Een vriend van ons gaat een documentaire maken over deze surfclub. Voor de surfers van de club gaat een grote wens in vervulling; ze gaan namelijk voor het eerst met vakantie! Wij steunen deze vakantie naar Liberia, waar deze surfers een soortgelijke surfclub en surfers gaan ontmoeten (om precies te zijn: we betalen hun reis en overnachtingen). Deze jongens zijn praktisch nooit hun eigen strand af geweest, hun hele leven niet! Voor hun dus een eerste echte vakantie. Ze dromen ervan om prof surfer te worden en hun vrienden in Liberia te ontmoeten. Het doel van deze documentaire is om Sierra Leone (en Liberia) een ander gezicht te geven dan alleen de "Blood Diamond” sfeer die wij kennen. Het is een prachtig land en politiek stabiel. Er gaan wel toeristen naar het land, maar dit is nog mondjesmaat.

Lees meer over dit project op www.surfingsalone.com.

Waarom kiezen we hier voor?

Zelf houden we erg van reizen. Maar we surfen ook graag. We zien dat surfen een erg mooie manier is om tot rust te komen, te bewegen, en vrienden te maken. Een soort van meditatie. Surfers herkennen elkaar, waar ook ter wereld! Dit willen we graag met anderen delen. Hoe mooi zou het zijn als u, en wij (One of a Kind Travel), er samen voor kunnen zorgen dat zij op hun eerste vakantie kunnen?

Wij zullen per verkochte reis € 7,50 storten in ons goede doel potje. U kunt ook bijdragen, door € 7,50 (meer mag uiteraard ook!) te doneren. Wij hebben inmiddels al een eerste donatie van € 500,- gedaan!

We zullen op deze pagina verslag doen van het verhaal in Sierra Leone. Na deze reis willen we kijken hoe we verder kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van deze surfschool, zodat we deze jongens en meisjes kunnen meehelpen een goed bestaan op te bouwen en ook een beetje kunnen bijdragen om Sierra Leone beter op de toeristenmap te krijgen.

Heel veel dank voor jullie bijdrage! 

Team Ibiza

Open 09:00 - 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 - 682 5421

Waarom bij ons boeken?

 • Aangesloten bij SGR

  Wij zijn aangesloten bij SGR, zo kunt u dus altijd veilig op reis.

 • Onze statistieken

  Wij hebben 47817 mensen aan 7983 prachtige villas geholpen.

 • Transparantie

  Wij hanteren geen verborgen kosten. Geen nare verrassingen achteraf dus!

 • Lokale aanwezigheid

  Wij werken vanaf Ibiza waar we ook allen woonachtig zijn.

 • En tot slot, wij zijn de echte kenners!

  Wij zijn echte Ibiza kenners dus hebben antwoord op al uw vragen.