Coronavirus

Laatste Update: 3 juli 2020

Wij krijgen veel vragen over het Coronavirus. Vandaar dat we deze pagina hebben gecreeërd, om u hopelijk wat beter te kunnen helpen met vragen die u wellicht hierover heeft.

Ik wil een huis boeken, maar kan ik mij verzekeren tegen het Coronavirus?

U kunt uw reis en verblijf helaas niet bij ons of de meeste verzekeraars verzekeren tegen het Coronavirus. Echter, na wat navragen zijn we erachter gekomen dat dit wel kan bij Centraal Beheer. Een annuleringsverzekering bij Centraal Beheer vergoedt uw reis bij een negatief reisadvies, code oranje of rood.

Kijk hier voor meer informatie over deze annuleringsverzekering

Kortom, wij zouden deze annuleringsverzekering willen aanraden als u uw reis wil verzekeren tegen het mogelijke Coronavirusrisico. Wel raden wij aan bij afsluiten van deze verzekering dit nog specifiek even na te vragen, want de voorwaarden kúnnen uiteraard aangepast worden door de verzekeraar.

Voor onze Belgische klanten adviseren we om even op deze website te kijken.

 

Speciale aanbetalingsregelingen

Wij hebben bij veel huizen het voor elkaar gekregen om de aanbetalingsregeling tijdelijk (tot nadere orde) te versoepelen. Dat betekent dat u niet 30 of 50% moet aanbetalen tijdens het maken van uw boeking, maar slechts 15%. Bij een eventuele annulering bent u dan ook slechts dit bedrag verschuldigd, in plaats van de gebruikelijke 30% of 50%. Dit geldt overigens alleen voor nieuwe boekingen, helaas niet voor reeds bestaande boekingen.

Neemt u alsublieft contact met ons op om te kijken om welke huizen het gaat!

 

Het huidige reisadvies

Het huidige reisadvies in Spanje in code geel: Vanaf 1 juli is Spanje weer toegankelijk voor buitenlandse toeristen.

Hier kunt u de actuele status van het reisadvies zien

 

Kan ik mijn reis annuleren of omboeken i.v.m. het coronavirus?

Als u uw boeking wenst te annuleren kan dat volgens onze annuleringsvoorwaarden. Deze kunt u vinden via deze link. Wij hebben geen speciale regeling met betrekking tot annulering bij onvoorziene omstandigheden zoals het Coronavirus en/of een negatief reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook de meeste verzekeraars vergoeden uw reis helaas niet bij een negatief reisadvies, maar dit dient u even bij uw verzekering na te vragen. Centraal Beheer is bijvoorbeeld hier een uitzondering op.

Update 27 mei 2020:

Tijdens de lockdown hebben we veel klanten kunnen helpen hun reis om te boeken naar een latere periode. Gelukkig heeft de Spaanse regering op 26 mei laten weten dat het land buitenlandse toeristen weer toelaat zonder beperkingen vanaf 1 juli 2020. Dat is goed nieuws!

 

Covid 19 instructies voor check in en check out

Vanwege het Corona virus zijn er een aantal zaken waar wij en u rekening mee moeten houden tijdens uw verblijf en tijdens de check-in en check-out.

Deze nieuwe regels zijn opgesteld door de Spaanse overheid.

Check-in:

 • Eerder inchecken is helaas dit jaar niet mogelijk vanwege uitgebreidere schoonmaak.
 • Wij verzoeken u 2 meter afstand te houden van degene die u incheckt.
 • Uw temperatuur kan worden opgemeten tijdens check-in.
 • Mondmasker is tijdens check-in vereist
 • Voordat u het huis betreedt dienen uw handen te zijn gereinigd met desinfectiegel.

Tijdens uw verblijf:

 • Als u een woning heeft geboekt met tussentijdse schoonmaak, dan mag deze schoonmaak alleen plaats vinden als u allen niet in het huis of op het terrein bent. Maak hierover afspraken met uw huismanager.
 • Als er een incident is waarbij er iemand moet langskomen (reparateur of huismanager) dan is 2 meter afstand en een mondmasker vereist.

Check-out:

 • Op de afgesproken check-out tijd dient u van het terrein af te zijn. Uitzonderingen zijn helaas dit jaar niet mogelijk vanwege uitgebreidere schoonmaak.
 • Wij verzoeken u 2 meter afstand te houden van degene die u uitcheckt.
 • Mondmasker is tijdens de check-out vereist.
 • Wij verzoeken u geen vuilniszakken te laten staan, maar deze zelf weg te brengen.
 • Bij het verlaten van de woning verzoeken wij u om ramen en ventilatie zoveel als mogelijk open te laten.
 • Wij vragen u om vieze handdoeken e.d. bij elkaar te verzamelen en bij voorkeur al in een zak te stoppen.

Mocht u symptomen hebben zoals: Koorts, droge hoest en/of vermoeidheid neem dan contact op met: +3490040061 / +34900101863

Heeft u nog andere vragen?

Neem dan alstublieft per e-mail (de telefoon staat namelijk roodgloeiend) contact met ons op. Dat hopen we u zo goed mogelijk te kunnen helpen met uw vragen!