...

Trendy stranden op Ibiza

Wat zijn de hotspots qua stranden op het eiland? Wij hebben gekeken naar waar de, in onze ogen, meest populaire beachclubs zich bevinden. Ibiza is wat dat betreft uniek, met zo’n groot aantal prachtig ingerichte beachclubs op zulke mooie locaties. Je vindt ze vooral in het westen, zuiden, en een aantal in het zuidoosten van het eiland.

Trendy Stranden Op Ibiza

Cala Jondal

Cala Jondal is qua strand niet heel bijzonder. Er zijn veel grote keien en het is niet echt mogelijk om makkelijk te zwemmen. Wat dit strand populair maakt zijn de aanwezige beachclubs. Te beginnen met de Blue Marlin, sinds jaar en dag al een begrip bij de Jetset op Ibiza. Zeker op de zondag een aanrader om heen te gaan. Andere populaire plekken zijn Yemanja en Tropicana.

Lees meer over Cala Jondal

Trendy Stranden Op Ibiza

Cala Bassa

Cala Bassa is een schitterende grote baai. De trendy beachclub CBBC bestrijkt een groot gedeelte van deze baai. Denk aan luxe balinese ligbedden en uitmuntend dineren. Ook voor kinderen is dit een erg leuke spot. Cala Bassa Beach Club heeft verschillende terrassen, loungebedden en restaurants. Ideaal om een middag door te brengen.

Lees meer over Cala Bassa

Trendy Stranden Op Ibiza

Cala Tarida

Een hagelwit strand en een fantastisch heldere azuurblauwe zee, dat is Cala Tarida. het populaire restaurant Cotton Beach bevindt zich hier. Dit restaurant is in 2014 geopend maar al een begrip op het eiland. Cala Tarida is overigens voor de hele familie aan te raden!

Lees meer over Cala Tarida

Trendy Stranden Op Ibiza

Cala Conta

Een populair strand in het westen van Ibiza. Dit komt mede door de fantastische zonsondergang hier. De beste plek om dit mee te maken in Sunset Ashram. Het zand is hier fijn en spierwit, wat Cala Conta echt bijzonder maakt is de helderheid van het water. Geen enkel ander strand op Ibiza heeft zo’n helder water als hier

Lees meer over Cala Conta

Trendy Stranden Op Ibiza

Las Salinas

Las Salinas is één van de grootste en meest bekende strand van het eiland. Er zijn een aantal populaire beachclubs hier gevestigd als Guarana, Malibu, Jockey Club en Sa Trinxa. Er is heel veel ruimte om te liggen en er zijn ook veel strandbedden aanwezig. Leuk is ook de optocht van de promogirls van verschillende clubs in het hoogseizoen. Een zeer geliefde spot van de rich & famous over de hele wereld.

Lees meer over Las Salinas

Trendy Stranden Op Ibiza

Playa den Bossa

Niet heel Playa den Bossa vinden wij een trendy strand. Vooral wat noordelijker bij de Bora Bora raden wij niet aan. Zelf vinden wij het leuk vanaf Sir Rocco naar het zuiden. Hier zijn populaire beachclubs als Beachouse en Coco beach. Playa den Bossa heeft de afgelopen jaar veel zien veranderen. Er zijn vooral veel nieuwe high-end restaurants en clubs geopend.

Lees meer over Playa den Bossa

Veelgestelde Vragen

Ibiza staat bekend om zijn vele mooie stranden; Benirras (hier trommelen de hippies op zondag bij zonsondergang!) Cala Tarida, Cala Vadella, Cala Conta, Cala Salada en Ses Salines zijn dikke aanraders. Deze stranden bieden niet alleen een plek om te zonnen op een zonnebed, maar ook een ongelofelijk mooi uitzicht op de kustlijn en de helderblauwe zee. De combinatie van het witte zand en de mooie zee maken Ibiza tot een unieke bestemming voor strandliefhebbers.

Benirras is zonder twijfel een van de parels van de stranden in noorden van Ibiza. Hier trommelen de hippies op zondag bij zonsondergang, wat een unieke sfeer creëert die je nergens anders zult vinden. Het water is glashelder en loopt langzaam af, waardoor het een ideaal strandje is om te zwemmen en te snorkelen. Het strandleven hier is levendig, en het is de perfecte plek voor een mooie strandvakantie. Vergeet niet je zonnehoed mee te nemen voor wat extra bescherming terwijl je geniet van de zon, zee, strand en gezelligheid.

Benirras, een van de meest populaire stranden van Ibiza, is een ware bezienswaardigheid. Niet alleen door de trommelende hippies die het strand een unieke sfeer geven, maar ook door de schoonheid van het strand zelf. Het helderblauwe water reflecteert de zonnestralen, wat een betoverend effect geeft. Daarnaast zorgt de zachte zeebries voor een verkoelend effect, wat een dag op Benirras zowel ontspannend als verfrissend maakt. Het is de perfecte plek om te genieten van zon, zee en muziek.

Cala Oliviera, Cala d’en Serra, Cala Xaracca, s’Estanyol en Cala Xuclar zijn rustige stranden waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de natuur. Deze stranden zijn ideaal voor wie op zoek is naar een rustige plek om te zonnebaden en even weg te zijn van de drukte. Neem een kijkje op onze website voor ons volledige overzicht aan stranden, waar je in alle rust kunt genieten van de schoonheid van Ibiza.

Es Niu Blau, Cala Llenya, Cala Llonga, Cala Bassa, Cala Tarida, Cala San Vicent en Es Figueral staan bekend om hun kindvriendelijke uitstraling. Wij letten hierbij vooral op een goed strand met zacht zand, bereikbaarheid (dus niet te ver lopen vanaf de parkeerplaats), of het strand rustig afloopt, en dus niet in één keer heel erg diep wordt. En het liefst ook nog met wat extra faciliteiten voor ouders.

Benirras, Cala Xaracca en Portinatx zijn niet alleen zomaar stranden; ze vormen de pareltjes van het noorden van Ibiza. Benirras is onmiskenbaar beroemd om de hippie-cultuur die er heerst, waarbij vooral op zondagen trommelende hippies het strand omtoveren tot een levendige en muzikale hotspot. De zonsondergang daarbij is een absolute ‘must-see’. Cala Xaracca met zijn prachtige witte zand, is een verborgen schat voor strandliefhebbers. Dit idyllische baaitje is een toplocatie voor snorkelliefhebbers, dankzij de kristalheldere zee en het rijke onderwaterleven. Als je na het snorkelen trek krijgt, zijn er diverse strandtenten waar je heerlijke mediterrane gerechten kunt proeven. Portinatx is een gezellig familiestrand met kraakhelder water en fijn zand.

Voor degenen die op zoek zijn naar een perfecte zon, zee en strand ervaring, zijn deze noordelijke stranden van Ibiza dé ultieme bestemming. Geniet van het zonnebaden, de verfrissende zeebries en de onvergetelijke Ibiza vibes!

Scroll naar boven

San Miguel Ibiza