...

Ibiza in de winter

Ibiza begint naast de zomer langzamerhand steeds meer een vakantiebestemming voor de winter te worden. Er gaan meer vluchten en ook zijn er steeds meer restaurants open.
Ibiza in de winter staat garant voor rust. Zeker voor de natuurliefhebbers is de winter een aanrader. De temperatuur is zacht en het eiland staat in bloei. Maak een autotochtje en geniet van de groene velden en de bloemen. Eind januari staan de amandelbomen in bloei. Een schitterend gezicht! De winter wordt door de locals ook wel het echte eilandleven genoemd. De meeste mensen werken de hele zomer hard om in de winter wat meer te kunnen ontspannen. Ideaal in de winter is rondleiding nemen door Sa Cova in San Mateu. Juan (de eigenaar) vertelt je met veel passie over het bedrijf dat hij met zijn dochter en schoonzoon runt.

Temperatuur

Op Ibiza schijnt de zon ongeveer 300 dagen per jaar. In november is de gemiddelde temperatuur nog 20 graden. Erg aangenaam dus! Van december tot maart is er een gemiddelde temperatuur van 16 graden, maar dat wil niet zeggen dat het overdag niet vaak lekker 20 graden kan worden. De zon kan nog weleens redelijk fel zijn, zonnebrandcreme is dan geen overbodige luxe. s’Nachts kan het erg koud worden.

Welke restaurants zijn open in de winter?

Niet alle restaurants zijn open in de winter. Hieronder een selectie van onze favorieten. Uiteraard zijn er meer open, vooral in de dorpen en steden.

Cotton Beach

Cotton Beach

Dit topklasse restaurant op het strand van Cala Tarida is de hele winter open. Heerlijk om hier te dineren met een winters aanzicht van de baai van Cala Tarida op de achtergrond.

Lees meer over Cotton Beach

Ca’n Pilot

Ca’n Pilot

Ca’n Pilot vinden wij een van de meest ondergewaardeerde restaurants van Ibiza. Voor weinig geld kun je hier ontzettend lekker eten. Er is alleen niets voor de vegetariers onder ons. De hele winter open.

Lees meer over Ca’n Pilot

La Paloma

La Paloma

Al jaren een erg populair restaurant. In de winter is dit restaurant geopend voor de lunch van ongeveer 12:30 tot 17:00. Je zit hier heerlijk in de tuin tussen de sinaasappelbomen.

Lees meer over La Paloma

La Escollera

La Escollera

Op het hoekje bij Es Cavallet vind jet restaurant La Escollera. Perfect om een wandeling over het strand te combineren met een lunch / diner hier.

Lees meer over La Escollera

Atzaro beach

Atzaro beach

Atzaro beach heeft een prachtig uitzicht over het strand van Cala Nova. Het restaurant is de gehele winter open. Ook een leuke plek voor kids!

Lees meer over Atzaro beach

Sa Brisa

Sa Brisa

Dit is 1 van onze favoriete plekjes. Iedere keer weer een verrassing wat voor tapas er weer zijn. Gelegen in Ibiza stad.

 

Ibiza In De Winter Tips
Ibiza In De Winter Tips

Winter bloesem op Ibiza!

Eind januari komen de amandelbomen op Ibiza in bloei. In Santa Agnes liggen uitgestrekte boomgaarden waar je echt een fantastisch uitzicht hebt. Er rijden zelfs speciale bussen om bezoekers heen een weer te brengen.

Markten tijdens de winter op Ibiza

Niets leukers dan een markt in de winter.

Las Dalias

Las Dalias

De Las Dalias hippy markt is het hele haar door open op zaterdag. De openingstijden zijn van 10:00 tot 18:00. Je vindt hier onder andere handgemaakte kleding en sieraden. Vaak staat er ook nog een bandje en zijn er lekkere hapjes om te kopen. In december zijn hier ook ieder jaar kerstmarkten. Denk aan kerst cadeautjes, warme snacks en Glühwein. Dit begint ongeveer van midden december tot de 23e. Dit is in het restaurant van Las Dalias. Dit is elke dag open, op door de weekse dagen vanaf 17:00 op zaterdag vanaf 11:00 en op de zondag om 15:00. Erg gezellig en een echte aanrader.

Lees meer over Las Dalias

Vlooienmarkt Sant Jordi

Vlooienmarkt Sant Jordi

Het hele jaar door is de vlooienmarkt van Sant Jordi geopend. De openingstijden zijn 09:00 tot 14:00. De markt is op de paardenracebaan in Sant Jordi. Bij de rotonde naar het vliegveld en Salinas. Een gezellige mix van allerlei soorten spullen.

Vlooienmarkt Sant Jordi

Verken het eiland!

Verken het eiland!

Weg van de drukte van het hoogseizoen ziet er Ibiza er anders uit. Een wandeltocht naar Es Vedra kunnen wij ontzettend aanraden. Uw vakantiehuis is natuurlijk heerlijk maar een goede wandeltocht is nooit weg. Voor degene die in zijn voor een wat pitterige uitdaging is het verborgen Atlantis een mooie uitdaging. Er is een wandelclub op Ibiza “Walking Ibiza“, hier kun je vertschillende tours mee over het eiland maken.

Nieuwjaar op Ibiza

Nieuwjaar op Ibiza

Oudjaarsavond is overal ter wereld een groot feest. Op Ibiza echter is het heel bijzonder. Een aantal van de grote clubs zijn open en pakken echt uit! In 2016 gaven de Lio en de Pacha een gecombineerd feest. Een spectaculaire dinnershow met een grootst feest met Solomun als DJ.

Nieuwjaarsduik

Nieuwjaarsduik

Een aantal jaar geleden is een groepje Nederlanders de nieuwjaarsduik op Ibiza gestart. Inmiddels is dit uitgegroeid tot een traditie. Vino & Co zorgt ieder jaar voor heerlijke champagne, wijnen en hapjes. Perfect om in 1 keer over je kater van de nacht heen te komen. Als je met nieuwjaarsdag op Ibiza bent mag je dit niet missen!

nieuwjaarsduik
nieuwjaarsduik
Scroll naar boven