De 8 mooiste stranden van Ibiza

Dat Ibiza mooie stranden heeft is algemeen bekend. Wij hebben onze favorieten voor jullie bij elkaar gezet. Wij hebben een selectie genomen van stranden over het gehele eiland. Geniet van een vroege ochtendzon met een duik in de zee in het oosten bij San Calos en Santa Eularia. Of pak die adembenemende zonsondergang in het westen mee.  Veel plezier met onze top 8 mooiste stranden van Ibiza!

Cala conta Ibiza's mooiste stranden

1. Cala Conta

Het mooiste en meest heldere water van het eiland vind je bij Cala Conta. Het strand zelf is opgesplits in twee delen, links en rechts van Sunset Ashram. Het zand is is erg fijn maar probeer wel op tijd je plekje te claimen. Het kan hier zeker in het hoogseizoen erg druk worden. Vanaf het strand heb je uitzicht over een aantal mooie eilanden wat verder uit de kust. Ook de zonsondergang is hier fantastisch!

Lees meer over Cala Conta

Rustig strand op Ibiza Cala d'en Serra

2. Cala d’en Serra

Een idyllisch strand in het noorden. Cala d’en Serra is een klein maar erg mooi strand. Aan de linkerkant zijn wat vissershutjes, er is een beperkt aantal strandbedden en paraols. Een perfecte plek om met je geliefde heen te gaan. Omdat dit strand voor de meeste toch een eindje rijden is is het vaak ook rustig hier.

Lees meer over Cala d’en Serra

Mooi strand Ibiza Cala d'Hort

3. Cala d’Hort

Alleen al door het schitterende zicht op Es Vedra verdient Cala d’Hort een plekje op deze lijst. Het strand beschikt over prachtig wit zand en enkele restaurants van waar je ook weer een schitterend uitzicht hebt. In het hoogseizoen is het vaak erg druk hier, wij raden aan om een paar uur voor zonsondergang te komen. Deze is ook prachtig vanaf hier.

Lees meer over Cala d’Hort

Mooi strand Ibiza Cala Gracioneta

4. Cala Gracioneta

Vooral de intieme ligging maakt dat Cala Gracioneta in deze lijst hoort. Het is een klein strand waar je via de achterkant van restaurant Chiringuito binnenkomt. Er zijn verschillende ligbedden beschikbaar en er klinkt een zwoele loungebeat op de achtergrond. Aan de linkerkant is een pad uit de rotsen gehakt waar je kan wandelen. Het water zelf is niet heel helder maar het gezellige baaitje maakt heel veel goed.

Lees meer over Cala Gracioneta

Mooiste stranden ibiza Cala Salada

5. Cala Salada

Cala Salada is een populair strand iets boven San Antonio. Wat wij aanraden is om aan de rechterkant over de rotsen (of bovenlangs) te lopen naar het kleine zusterstrand Cala Saladeta. De rotsen zijn overigens schitterend en een perfecte plek om te zonnen. Het strand ligt bescholen door de bebossing er omheen. Het water zelf is mooi helder en een populaire snorkelspot. In de zomer liggen er veel bootjes in de baai.

Lees meer over Cala Salada

Mooiste strand Ibiza Cala Tarida

6. Cala Tarida

Een erg bekend en mooi familiestrand in het westen van Ibiza. Op Cala Conta na is het water hier het mooiste van het hele eiland. Het is een erg groot strand met in het midden een rotsplateau. Een populaire plek voor kinderen om rondom te spelen. Het strand is wit en er zijn vele strandbedden en parasols. Ook zijn er een aantal restaurants direct aan het strand.

Lees meer over Cala Tarida

Mooiste stranden Ibiza Cala Vadella

7. Cala Vadella

Cala Vadella is een prachtig zandstrand. Dit strand is vooral populair bij families met kinderen. De ouders kunnen plaatsnemen op de ligbedden. Ook zijn er in het hoogseizoen af en toe ook Balinese bedden. Om wat te lunchen of dinderen raden wij Can Jaume aan, een restaurant dat aan de rechterkant van het strand zit.

Lees meer over Cala Vadella

Mooiste stranden Ibiza las Salinas

8. Las Salinas

Las Salinas is één van de grootste stranden van het eiland. Een prachtig wit strand omgeven door duinen met mooie pijnbomen. In het water liggen verschillende rotsformaties. Een aantal van Ibiza’s beste beachclubs bevinden zich ook aan dit strand.

Lees meer over Las Salinas

Veelgestelde Vragen


Wat zijn de mooiste stranden van Ibiza?

Ibiza staat bekend om zijn vele mooie stranden; Benirras (hier trommelen de hippies op zondag bij zonsondergang!) Cala Tarida, Cala Vadella, Cala Conta, Cala Salada en Ses Salines zijn dikke aanraders.

Welk strand is het hippie strand op Ibiza?

Benirras, hier trommelen de hippies op zondag bij zonsondergang! Het water is echter glashelder. Het loopt langzaam af. Een ideaal strandje om te zwemmen en te snorkelen.

Op welk strand trommelen ze op Ibiza?

Benirras, een van de meest populaire stranden van Ibiza. Niet alleen door de trommelende hippies maar ook door de schoonheid van het strand en helder blauwe water.

Wat is een rustig strand op Ibiza?

Cala Oliviera, Cala d’en Serra, Cala Xaracca, s’Estanyol en Cala Xuclar zijn rustige stranden. Neem een kijkje op onze website voor ons volledige overzicht aan rustige stranden en meer Ibiza tips!

Wat is een kindvriendelijk strand op Ibiza?

Es Niu Blau, Cala Llenya, Cala Llonga, Cala Bassa, Cala Tarida, Cala San Vicent en Es Figueral. Wij letten hierbij vooral op een goed strand met zacht zand, bereikbaarheid (dus niet te ver lopen vanaf de parkeerplaats), of het strand rustig afloopt, en dus niet in één keer heel erg diep wordt. En het liefst ook nog met wat extra faciliteiten voor ouders.

Wat zijn de mooiste stranden van het noorden van Ibiza?

Benirras, Cala Xaracca en Portinatx zijn prachtige stranden. Benirras staat bekend om de trommelende hippies op zondag, Cala Xaracca is een verborgen baaitje, erg leuk om te snorkelen, en Portinatx is een gezellig familiestrand met kraakhelder water en fijn zand.