Praktische informatie over Ibiza

Veiligheid

Ibiza is op de meeste plekken een veilig eiland, echter zijn er wel gebieden en omstandigheden waar je rekening mee moet houden.

Er komen veel rijke mensen naar het eiland en dat trekt criminalitiet aan. Let dus op uw spullen en leg waardevolle spullen in een kluis als die aanwezig is. Nog beter: Verstop uw spullen. Bijvoorbeeld in een muesli doos in de keuken. De inbraken zijn vaak snel, en inbrekers zijn op zoek naar makkelijk snel te stelen spullen.
Bij aankomst op de luchthaven is het verstandig niet uw duurste sieraden en horloges om te doen, ook dure tassen worden in de gaten gehouden. De dieven volgen u naar uw huis om op een moment dat u er niet bent, toe te slaan. Tip is dan ook geen grote dure auto te huren, maar juist een normale auto, of leuke eend bij Ducks United. Laat ook nooit zomaar een schoonmaker, of pool-cleaner uw huis binnen. Overdag als iedereen aan het zwembad ligt, kunnen ze ook door het raam naar binnen!

Let ook op bij het instappen van uw net gehuurde auto op het vliegveld. Hier komen nog wel eens figuren u de weg vragen, terwijl u aan het inladen bent. U bent afgeleid en vervolgens zal een handlanger er ongemerkt met uw koffer vandoor gaan!Gebieden Ibiza

Ibiza-stad (ook wel Eivissa): De hoofdstad van het eiland. Ibiza-stad heeft een zeer oude binnenstad (Dalt Vila) omringd met uit de 16e eeuw stammende stadsmuren. De oude kern is een gezellige mengelmoes van kleine straten, oude huizen en leuke barretjes en restaurantjes. Daarnaast herbergt Ibiza stad oneindig veel leuke kleine (kleding)winkeltjes die zeker een bezoek waard zijn. Aan de andere kant van de haven vindt u het gebied Marina Botafoc, waar alle grote boten liggen, en waar u ook club Lio en de Pacha kunt vinden. Aan het einde van deze wijk vindt u Talamanca, een gezellige baai met mooi een strand en een paar gezellige restaurants. Playa d'en Bossa ligt aan de zuidkant van Ibiza stad, 5 minuten rijden met de auto. Dit is een grote baai met mooi strand dat vooral door veel jongeren wordt bezocht. Hier liggen veel strandclubs, u vindt hier ook en de Ushuaia.

San José (ook wel Sant Josep de Talaia): Een leuk klein dorpje met een aantal leuke restaurantjes. Het dorpje ligt centraal in het zuidwesten van het eiland en vanaf hier zit u snel bij vele leuke stranden. (Cala Jondal, Cala Vadella, Cala D'Hort, etc),.

San Antonio (ook wel Sant Antoni de Portmany): Hier is het druk en zitten veel Engelsen. Maar dan hebben we het echt over de baai. Om San Antonio heen liggen erg mooie gebieden waar u geen last heeft van deze drukte. Ook zijn er verschillende mooie stranden in de omgeving, zoals Cala Salada, Cala Bassa, Es Torrent.

San Juan (ook wel Sant Joan de Labritja): Dit is de provincie in het noorden. Hier is het over het algemeen rustiger. Hier liggen de vele echte typische finca's (oude spaanse boerderijen). Het is wat verder rijden naar de drukte van Ibiza-stad. Er zijn in het noorden een aantal erg leuke strandjes, zoals Benirras en Aguas Blancas of Cala d'en Serra. U gaat hier heen voor rust, maar ook als u gewoon in een mooi huis wilt zitten met veel privacy en die paar minuten rijden niet zo erg vindt. Daarnaast is het qua huurprijzen vaak goedkoper dan het zuiden!

Santa Eularia (ook wel Santa Eulalia des Riu): Dit is de op één na grootste stad van het eiland. Het is er dus wat drukker dan in de kleine dorpjes. Iets toeristischer ook. Niet met jonge Engelsen deze keer, maar meer met bejaarde Duitsers. Het stadje zelf is echter leuk, en de haven ook. Daarnaast zijn er ook hier in de omgeving veel leuke strandjes te vinden (boven Es Canar) en er zijn genoeg leuke kleine dorpjes in de buurt. (zoals San Carlos bijvoorbeeld)


Services

Het is handig om op voorhand een auto te huren op ibiza. Wij werken samen met een tweetal betrouwbare autoverhuurbedrijven. Voordelen zijn onder andere dat u op het vliegveld niet hoeft te wachten om uw auto mee te krijgen. Kijk hiervoor op de autohuur pagina. Wat wij ook aanraden is een dagje een boot te huren. Deze is altijd inclusief kapitein. De meest populaire tocht is vanaf het strand van Salinas naar Formentera. Voor meer informatie kijk op de boot huren pagina. Bekijk hier al onze overige services.


Weer, klimaat en reistijd

Ibiza heeft een klimaat dat het hele jaar gunstig is, maar de meeste mensen verblijven hier het liefst in de zomer. Door de zee, wordt het nooit veel warmer dan 30 graden. De zonkans is in deze periode bijna 100%! Maar ook de maanden juni en september zijn zeer populair. Met temperaturen van zo'n 25 - 30 graden en vaak zon, is het er dan ook heerlijk toeven. Zelfs april, mei, oktober en november zijn heerlijk. Het is dan gemiddeld zo'n 20-25 graden. De zee is in april nog wel fris (15 graden), en in oktober en november nog lekker warm met zo'n 18-21 graden. Daarnaast is het in deze tijd erg rustig op het eiland. (Houdt er wel rekening mee dat de vluchten naar het eiland in het winterseizoen niet direct gaan, maar via Barcelona).


Geld

Op het eiland betaal je met de euro. Creditcards worden overal geaccepteerd. En pinnen kan op erg veel plekken.


Fooien

Een fooi van 10-15% is gebruikelijk.


Taal

Er wordt Spaans en Catalaans gesproken op het eiland. Vandaar ook vaak de verschillende benamingen van dorpjes en steden.


Wegen

De wegen op het eiland zijn van prima kwaliteit. Op sommige plekken is het wel een beetje kronkelig en zijn er heuvels. Als u echter van de verharde weg afgaat en de leuke zijweggetjes neemt (aanrader), zult u te maken krijgen met onverharde smalle zandweggetjes met veel stenen. Zelf rijden we hier met onze Eend met gemak overheen maar voor de kleinere auto kan dat wel eens lastig zijn. Let op dat het in de zomer op het eiland een heel stuk drukker is, en dat vroeg vertrekken is aan te raden.
Daarnaast is het goed er rekening mee te houden dat de wegen spekglad zijn na een regen bui. Anders dan je gewend bent in Nederland hebben je remmen bijna geen grip op de weg, dus wees alert ook op uw voor- en achterligger!


Extra info

Let er op dat winkels vaak tussen 2 en 5 gesloten zijn (siësta).

Houdt rekening met muggen in de zomer!

St. Antoni: veel dronken Engelsen. Als je daar van houdt moet je er heen. Zo niet, ga dan gezellig ergens anders heen.

Team Ibiza

Open 09:00 - 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 - 682 5421

Waarom bij ons boeken?

 • Aangesloten bij SGR

  Wij zijn aangesloten bij SGR, zo kunt u dus altijd veilig op reis.

 • Onze statistieken

  Wij hebben 33485 mensen aan 5383 prachtige villas geholpen.

 • Transparantie

  Wij hanteren geen verborgen kosten. Geen nare verrassingen achteraf dus!

 • Lokale aanwezigheid

  Wij werken vanaf Ibiza waar we ook allen woonachtig zijn.

 • En tot slot, wij zijn de echte kenners!

  Wij zijn echte Ibiza kenners dus hebben antwoord op al uw vragen.