Ca’n Pere Mussona, biologische boerderij

Organische Boerderij

Ca’n Pere Mussona is een biologische boerderij gelegen tussen San Carlos en Santa Eularia. Hier worden onder andere traditionele Ibicenco varkens en koeien van Ibiza gefokt. De boederij heeft een ecologisch certificaat wat inhoudt dat alle dieren opgroeien in een omgeving zonder chemicaliën en pesticiden en voldoende ruimte. Babylon Beach in Santa Eularia koopt onder andere vlees hier.

Traditionele Ibicenco rassen worden hier bewaard gebleven.

De rassen die traditioneel gefokt worden zijn het Ibicenco zwarte varken, de Mallorca koe en het Ibicenco schaap. Verder worden er kippen, konijnen, geiten en paarden gehouden. Al deze lokale rassen worden met uitsterven bedreigd, en dit fokprogramma wordt zodoende ondersteund door de universiteit van Cordoba.

Educatie van Kinderen

Ca’n Pere Mussona richt zich niet alleen op de verkoop van hun producten maar leert kinderen ook bewust om met eten om te gaan. Hiervoor zijn ze het programma “Food for Life – drom Plough to Plate” gestart. Kinderen van alle leeftijden leren hier gratis wat een organische boederij echt inhoudt. Ze zien hoe de traktor de velden omploegt, de groentes en graan geoogst wordt en de wat oudere kinderen kunnen ook een slacht bijwonen.

Groenten en kruidentuin

Op het terrein is ook een grote tuin aanwezig. Deze is opgedeeld in een groenten- en kruidentuin. Het hele jaar lang worden verschillende seizoensproducten hier gekweekt. De kinderen leren hier onder andere hoe je planten inzaait, verzorgt en uiteindelijk oogst.

Rondleiding

Als u met uw kinderen hier langs wilt gaan doet u er goed aan om dit van te voren kenbaar te maken. De beste dagen hiervoor zijn donderdag en vrijdag. Bel hiervoor Richard op 0034 679 445 852.

Markten

Om de zoveel tijd is hier ook een gezellige markt waar je de producten kan proeven en kopen. Gezellig borrelen en tafelen aan picknicktafels met live muziek op de achtergrond. Bekijk ook het filmpje voor een sfeer impressie.

mussona
mussona
mussona
Scroll naar boven

San Miguel Ibiza