...

San Jose Ibiza

San Jose (ook wel Sant Josep de la Talaia) ligt in het westen van Ibiza. Wij houden van dit dorpje! Het is klein, gezellig, en heeft een paar goede kleine restaurantjes en winkels. Vele mooie huizen liggen in de omgeving. Het dorpje is oud. Eigenlijk ontstaan door de kerk waardoor de populatie in de 17e eeuw ook sterk groeide. Die was er eerst alleen in de omgeving van San Antoni, maar de lokale bewoners vonden dat wat te ver met de benenwagen. Wie geeft ze eens ongelijk!

Het meest bekende restaurant is El Destino. Heerlijke tapas. Echt een aanrader! Wel zult u moeten reserveren, vooral in de zomermaanden want het is hier druk. Destino heeft al wat jaren naam gemaakt.

Als u achter de kerk loopt, vindt u Can Manyanet, een leuk restaurant waar typisch Ibicencan gerechten gegeten kunnen worden, zoals Sofrit Pages – casseroled lam, kip, aardappelen en saffraan, voor €5, terwijl u uitkijkt over de bloemen van de mooie tuin.

In Bar Bernat Vinya verzamelen oude mannetjes om even te kaarten. En in de koele zomer tuin van Es Raco Verde kunt u luisteren naar Jazz and Blues terwijl u een gezellige avond heeft met uw vrienden en familie.

Kan er ook geshopt worden in San Jose? Jazeker. Er zijn allerlei soorten winkeltjes. Van designerwinkels tot simpele toeristenwinkeltjes. Wilt u echt flink gaan shoppen dan kunt u beter naar Ibiza Stad. Toch geeft San Jose een leuke shopping experience, waar je je best even kan vermaken. Overigens zijn er ook een aantal kleine supermarkten waar u uw vakantie inkopen kunt doen.

Het dorp is klein en zeker niet spectaculair, maar wel knus je ziet hoe de oude bewoners hier nog altijd leven. Er wordt niet veel gebouwd, ook niet rond San Jose, waardoor de authenticiteit behouden blijft.

De parochiekerk van Sant Jose is overigens een mooie kerk om te bezoeken, mocht u nog iets cultureels willen doen. Helaas zijn er veel originele kunstwerken beschadigd of vernield tijdens de burgeroorlog van 1936.

U zult vast een keer door dit stadje rijden, maar neem ook een keer de tijd om er even te lunchen of dineren, een koffietje te drinken, of huur een huis niet ver van de stad verwijderd.

Scroll naar boven