Zomer op Ibiza 2021, 6x de leukste Restaurants & Beachclubs

Eindelijk weer vakantie vieren op Ibiza? Hier vind onze 6 leukste nieuwe restaurants & beachclubs om te bezoeken deze zomer!

Ibiza 2021, 6x leuke nieuwe restaurants & beachclubs

Deze zomer eindelijk weer vakantie vieren op Ibiza? Of je nu voor het eerst het eiland komt ontdekken of al een echte kenner bent, dit zijn onze favoriete leuke nieuwe hotspots en restaurants op het eiland waar je met jouw vrienden en familie zeker een kijkje moet gaan nemen deze zomer. Gezellig, bijzonder of culinair genieten. Van de ultieme boho vibe, heerlijke lokale producten tot aan die mega chille beachclub. Hier vind je 6x onze leukste nieuwe hotspots en restaurants op Ibiza.

Onze Ibiza zomer favorieten van 2021 zijn:

  • Olivia’s Ibiza Kitchen @ Santa Gertrudis
  • El Silencio @ Cala Molí
  • WOW Ibiza @ Santa Gertrudis
  • Laylah  @ Ibiza
  • ROTO @ Marina Ibiza
  • Casa Jondal @ Cala Jondal

Ibiza hotspots overzicht

Benieuwd wat ieder jaar nog meer onze lijst heeft gehaald? Bekijk de vorige jaren.

Ibiza hotspots 2019

De Leukste Restaurants Van 2021 Zomer Ibiza

1. Olivia’s Ibiza Kitchen

In de schattige straatjes van Santa Gertrudis vind je sinds een paar maanden deze kleine oase: Olivia’s Ibiza Kitchen. Gerund door een Duitse familie vol passie en liefde voor het eiland, proberen zij van Olivia’s dé nieuwe arty ontmoetingsplaats te maken. Het interieur is zorgvuldig samengesteld in samenwerking met lokale kunstenaars en fungeert daarom ook als gave showroom voor lokale kunst. 

Naast een bijzondere arty omgeving geniet je hier van heerlijke lokale en mediterrane gerechtjes, simpel maar met veel aandacht gemaakt. Vegetarisch of glutenvrij? Voor iedereen vind je hier wat wils. Van Spanish Rice met vis, Vegan Burgers met beetroot falafel tot Lebanese-style Lamb. Hun Zero Food Miles policy maakt dit plekje al helemaal favoriet. Vers, lokaal en seizoensgerechten…, zullen we vast reserveren?

Adres: Carrer de la Vénda de Poble, 6, 07814 Santa Gertrudis, Ibiza

Santa Gertrudis

Niet voor niets verblijven veel buitenlanders rondom Santa Gertrudis, het hele jaar door. Dit kleine dorpje is de ideale plek om heerlijk te lunchen en te shoppen in één van de gezellige winkeltjes. Centraal gelegen op het eiland en een must-see tijdens uw vakantie op Ibiza.

De Leukste Restaurants Van 2021 Zomer Ibiza

2. El Silencio

Aan de oostkant van Ibiza vind je bij Cala Moli de nieuwste beachclub El Silencio. En wij zijn fan! De eigenaren hebben al een fancy nachtclub in Parijs op hun naam staan, dus bijzonder is het zeker. Crèmekleurige kussens en hangmatten, houten accessoires en rotan doeken geven deze plek dat fijne ibiza gevoel. Maar dat is nog niet alles, binnen heeft ook nog eens een hele gave kunstzinnige touch, dus laat je hier verrassen! 

Met je voetjes in het zand geniet je hier van allerlei mediterrane gerechtjes om te delen. Ook is er een tapas restaurant met cocktailbar aan het zwembad én kun je de lekkere gerechtjes zelfs afhalen! Maandag t/m vrijdag ervaar je vanaf 20 uur een ware sunset experience… doen! 

Adres: Av. Cala Molí 30, Ibiza

De Leukste Restaurants Van 2021 Zomer Ibiza

3. WOW Ibiza

Tussen San Rafael en Santa Gertrudis vind je deze unieke plek volledig omgetoverd door Nederlandse eigenaren: WOW Ibiza. En WOW is het zeker! Deze plek is een ware ervaring. Van een stoere cocktailbar tot een heerlijke tuin voor een kopje koffie, van een exclusieve kledingwinkel tot handige co-working spaces, je vindt het hier allemaal! 

Het interieur is een combi van stoer vintage en retro chic een geeft zoals de eigenaresse Nelleke het zelf zeg: cosmopolitan city vibes. Verfrissend en nieuw op Ibiza en daarom zeker een bezoekje waard. 

De Portugese chef maakt met een mix van lokale producten en bijzondere ingrediënten van over de hele wereld een heerlijk brasserie stijl menu. Drink een cocktail aan de bar, bijvoorbeeld de Salty Caramel Espresso Martini, hmmm of ga voor een zondagse brunch met de hele familie. Houd ook zeker de Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven van leuke feestjes 😉

Adres: Caretera de San Rafael a Santa Gertrudis km.4, 07814 Santa Gertrudis de Fruitera, Ibiza

De Leukste Restaurants Van 2021 Zomer Ibiza

4. Laylah

The angel of the night, tussen de grote namen uit Ibiza’s nachtleven vind je deze bijzondere parel: Laylah. Een restaurant en lounge bar waar eten, muziek en zoals zij zelf zeggen: heart and soul, samenkomen. Waan je in een magische wereld van donker fluweel, vintage leer, prachtig verlichte planten en bijzondere lampen. Alles hier is ingericht op een social dining experience, geloof ons, deze chique diner ervaring zul je niet snel vergeten. 

Op het menu vind je een heerlijke lijst gerechtjes om te delen vol bijzondere Israëlische smaken. Van Geroosterde Bloemkool met Tahini en Green chili tot aan Spicy Chicken Crispy Cigars… het water loopt ons al in de mond! Ook de cocktails zijn hier niet te missen en dit maakt Laylah dan ook de perfecte plek om samen te komen voor een feestelijke avond uit.

Adres: Av. 8 de Agosto 29, 07800 Ibiza

De Leukste Restaurants Van 2021 Zomer Ibiza

5. ROTO

Met een van de beste uitzichten van de haven heeft Marina Botafoch er een hotspot bij: ROTO. Tussen de prachtige jachten, met uitzicht op het oude ibiza, maakt dit ROTO tot een geweldige spot om lekker te ontspannen. Het interieur is relaxed en knus, denk aan chesterfield sofas, houten details en oude muziek platen. Een stoer contrast met alle luxe, pracht en praal van de jachten er omheen. 

ROTO’s keuken is mediterraans met internationale invloeden. Denk aan heerlijk verse vis en unieke lokale olijfolie altijd gecombineerd met heerlijke authentieke wijnen van het eiland. De ultieme plek om lekker mensen te kijken (of boten natuurlijk) en te genieten van een gezellige lunch of diner.

Adres: Marina Ibiza. Paseo de Juan Carlos I, 20. 07800 Ibiza

De Leukste Restaurants Van 2021 Zomer Ibiza

6. Casa Jondal

Deze boho beachclub, Casa Jondal, op het strand van Cala Jondal is echt een heerlijke plek voor een speciale lunch. Je kunt hier relaxen op zachte witte kussens, of met je voeten in het zand gezellig met elkaar rond de houten tafels. Na een heerlijke lunch verplaats je je zo naar een van de comfy loungebedden aan het water, en kan jouw perfecte stranddag beginnen! 

De bekende chef Rafa Zafra maakt hier de lekkerste verse vis gerechtjes klaar, fried, grilled of geroosterd, heerlijk en puur van smaak. Er is een uitgebreide wijn en champagne kaart dus heb je iets te vieren? This is your place to be! Jondal is dé perfecte plek voor een heerlijke dag aan het strand met jouw vrienden en/of familie. 

Adres: Cala Jondal, s/n, 07839, Ibiza

Het zuiden van Ibiza

In het zuiden bruist het. In het zuid-westen vind je iconische stranden en adembenemende zonsondergangen. En voor een avondje feesten is San Antonio your place to be! In het zuid-oosten vind je heerlijke stranden als Las Salinas, Sa Caleta en Cala Jondal. Hier is genoeg keuze uit cosmopolitan beach clubs, gezellige restaurants en voor een avondje stappen ga je natuurlijk naar Playa d’en Bossa.

*Al het beeldmateriaal op deze pagina is afkomstig van de instagrampagina’s van het restaurant zelf.

Scroll naar boven

San Miguel Ibiza