Kindvriendelijke familiestranden Ibiza

Ibiza kent veel stranden die geschikt zijn met families met (jonge) kinderen. Bij het selecteren van kindvriendelijke stranden op Ibiza hebben we gekeken naar een aantal factoren. Is de zee niet te ruig en is het lang ondiep, is er een breed strand met veel ruimte om te spelen. En als laatste wat voor soort zand ligt er. Ibiza kent vele stranden met wat grotere stenen in plaats van fijn zand. Niet erg ideaal voor kinderen. De hieronder geselecteerde stranden kunt u dus rustig met de hele familie bezoeken.

Wat ook super leuk is met kinderen is het huren van een boot om de kustlijn van Ibiza of Formentera te verkennen.

Kindvriendelijke stranden in het oosten en het noorden

Cala Llenya

1. Cala Llenya

Dit is echt bij uitstek het perfecte familiestrand. Het strand is lang en breed en dus erg veel ruimte om te spelen. Het strand is van beide bekante beschut waardoor er weinig grote golven zijn. Het water blijft lang ondiep. Op het strand van Cala Llenya zijn verschillende picknicktafels en eettentjes waar je wat snacks kan kopen. Ook leuk is dat er hier altijd veel kinderen zijn zodat er altijd iemand is om mee te spelen. Honden ook welkom op dit strand.

Lees meer over Cala Llenya

Ibiza Zen

2. Cala Llonga

Cala Llonga is ook een erg geschikt strand voor kinderen. Het water is erg helder en lang ondiep. Net als Cala Llenya is Cala Llonga een beschutte baai. Het strand is er erg breed en lang met voldoende speelruimte. Het strand is gelegen aan een boulevard meet veel verschillende winkeltjes en restaurants. Voor de vroege vogels ook een mooie plek om de zonsopgang te bekijken.

Lees meer over Cala Llonga

Cala San Vicente

3. Cala San Vicente

Dit is 1 van de meest noordelijke stranden van het eiland. De weg er naar toe is schitterend met verschillende mooie uitzichtspunten. San Vicente is een goudkleurige zandstrand met heel veel ruimte om spelen. Verder kun je hier ook waterfietsen en kano’s etc. huren. Ligbedden en parasols voor de ouders en erg veel te doen voor kids. Rondom de promenade zijn verschillende winkeltjes om wat snacks te kopen. Leuk is op Cala Vicente te combineren met onder anderen een bezoekje aan The Giri Cafe en verscholen stranden als Cala den Serra en Cala Xaracca.

Lees meer over Cala San Vicente

Es Figueral

4. Es Figueral

Es Figueral is een langgerekt zandstrand in het noordoosten van Ibiza. Een typisch familiestrand. In het midden van een strand is een loopbrug naar een rots. Een ware hotspot voor kids om hier in de buurt krabbetjes te vangen. Ook een perfecte plek om te snorkelen. Het warer blijft hier lang ondiep en het zand is erg fijn. Er zijn een tweetal restaurants om de dorst te lessen.

Lees meer over Es Figueral

s arenalgran

5. s' Arenal Gran

Dit strand is gelegen in het toeristische dorpje Portinatx. Een erg populaire familieplek mede door de resorts in de omgeving. 's Arenal gran is een breed strand met veel fijn zanden helder water. Dit is ook een erg leuke plek om te snorkelen, vooral de rechterkant van het strand bij de rotsen is populair. In de buurt zijn verschillende winkeltjes, barretjes en restaurants.

Lees meer over 's Arenal Gran

Aguas Blancas

6. Aguas Blancas

Dit strand is niet geschikt voor peuters en kleuters. Voor wat oudere kinderen is het heerlijk om hier in de golven te bodyboarden. Het is niet een breed zandstrand zoals de andere maar wel prachtig om te snorkelen en de rotsen rondom het strand te verkennen.

Lees meer over Aguas Blancas

Kindvriendelijke stranden in het westen en zuiden

Cala Gracioneta

7. Cala Gracioneta

Cala Gracioneta is een verscholen strandje waar je letterlijk via de achterdeur binnenkomt. De achterdeur in dit geval van restaurant Chiringuito. Cala Gracioneta is een klein strandje met veel te doen voor kids. De rotsen aan beide zijkanten zijn erg leuk om overheen te klauteren. Vanaf hier kun je ook lopen naar het naast gelegen Cala Gracio. Het water hier is niet helder waardoor snorkelen niet mogelijk is maar in het zand voor de zee zijn vaak een hoop kinderen zandkastelen aan het bouwen.

Lees meer over Cala Gracioneta

Cala Vadella

8. Cala Vadella

De weg naar Cala Vadella toe is schitterend. Lange lome bochten en schitterende uitzichten. Cala Vadella is een populair strand voor de hele familie. Voor de ouders zijn er een aantal restaurants en strandbedden met parasols. Kinderen hebben alle ruimte om te spelen op dit brede strand. In het hoogseizoen liggen er ook boeien in het water met netten waar je niet verder mag zwemmen. Rondom het strand zijn ook nog een aantal winkels te vinden.

Lees meer over Cala Vadella

Cala Bassa

9. Cala Bassa

Cala Bassa is erg geliefd bij families. Het is een grote baai waar van alles te doen is voor kinderen. In de duinen en bossen achter het strand wordt veel verstoppertje gespeeeld. In het water zijn veel verschillende inhammen om in te spelen. Het water is hier heel lang ondiep. De boeien geven aan tot waar het veilig is. De ouders kunnen zich vermaken bij Cala Bassa Beach Club wat een groot gedeelte van de baai in beslag neemt.

Lees meer over Cala Bassa

Cala Tarida

10. Cala Tarida

Cala Tarida is één van de mooiste stranden van Ibiza. Het water hier is tot een stuk uit de kust glashelder. In de baai zijn een aantal rotsen te vinden waar kinderen graag omheen spelen. Verder is het hier mogelijk om waterfietsen (inclusief glijbaan) te huren. Gegarandeerd speelplezier voor de kids. Verder zijn er winkeltjes om wat drankjes te kopen. Iets hoger gelegen hier is Cotton Beach, een populaire beachclub. >

Lees meer over Cala Tarida

Cala San Vicente

11. Cala d'Hort

Dichtbij de iconische rots Es Vedra ligt Cala d"hort. Een heerlijk strand voor kinderen om rondom de rotsen in het water te spelen. Visjes en krabbetjes vangen is erg populair hier. Het zand hier is erg fijn en dus geschikt om in te spelen.

Lees meer over Cala d'Hort

Las Salinas

12. Las Salinas

Dit is natuurlijk één van de meeste bekende stranden van Ibiza. Salinas is ook zeer geschikt voor kinderen. Het water hier is helder en lange tijd niet diep. Rondom de rotsformaties in het water zwemmen vele kleine visjes. Dit vinden de kinderen vast leuk om achteraan te zitten. Verder is er ontzettend veel ruimte voor kinderen om te spelen. Het strand zelf is erg groot dus elkaar kwijtraken (vooral in het hoogseizoen) is hier niet lastig (opletten dus!). Las Salinas is overigens ook de opstap plek van waaruit vele boten worden verhuurd. Achter in de duinen is ook een populaire plek voor de kinderen om onder andere verstoppertje te spelen.

Las Salinas

Team Ibiza

Open 09:00 - 17:30 (ma-zo)

Bel ons op: 020 - 682 5421

Waarom bij ons boeken?

 • Aangesloten bij SGR

  Wij zijn aangesloten bij SGR, zo kunt u dus altijd veilig op reis.

 • Onze statistieken

  Wij hebben 40532 mensen aan 6565 prachtige villas geholpen.

 • Transparantie

  Wij hanteren geen verborgen kosten. Geen nare verrassingen achteraf dus!

 • Lokale aanwezigheid

  Wij werken vanaf Ibiza waar we ook allen woonachtig zijn.

 • En tot slot, wij zijn de echte kenners!

  Wij zijn echte Ibiza kenners dus hebben antwoord op al uw vragen.