Wat te doen op Ibiza, onze favoriete bezienswaardigheden.

Met een oppervlakte de helft van de provincie Utrecht is Ibiza volgepakt met bezienswaardigheden. Los van de feestjes en de clubs heeft Ibiza veel te bieden. Een aantal gebieden op het eiland zijn op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst. Bekijk hieronder de bezienswaardigheden op Ibiza die wij, als locals, vinden dat het eiland speciaal maakt. Deze lijst met bezienswaardigheden

 

Top 10 bezienswaardigheden op Ibiza

1. Hippiemarkten bezienswaardigheid

Ibiza kent veel verschillende hippiemarkten. De bekendste hier van zijn Las Dalias in San Carlos en Punta Arabi in Es Canar. Deze is in het seizoen (april tot oktober) geopend op zaterdag tot 20:00. Een gezellige plek om onder het genot van live muziek een hapje en een drankje leuke sieraden of kleding te kopen. Wij hebben een uitgebreide pagina’s over de hippiemarkten in 2019. Hier vindt je alle openingstijden.

Af en toe is de markt ook in de avond geopend. Dit zijn eigenlijk onze favoriete dagen. In juni en september is dit op de maandag en in juli en augustus is dit op de dinsdag. De sfeer ligt hier ook meer op een hapje en een drankje drinken en is over het algemeen niet zo druk als de reguliere openingstijden.

Hippiemarkt Las Dalias op Ibiza

Las Dalias

Deze markt is opgericht in 1954 door Juanito. Dat was een goede zet van hem, want momenteel heeft deze hippiemarkt in het hoogseizoen wel 20.000 bezoekers per dag! De markt, welke iets buiten San Carlos ligt, beschikt over 200 kraampjes en is daarnaast een podium voor concerten en andere evenementen.

Het is 1 van de belangrijkste ontmoetingsplekken van het noorden. Het aanbod van de producten is groot; sieraden, exotische muziekinstrumenten, kleurrijke tassen, kunstwerken, tapijten, hangmatten, beeldjes, je vindt het allemaal bij deze historische hippiemarkt. In het midden van het terrein bevindt zich een bar waar u tussen het slenteren door een verkoelend drankje kunt drinken. De perfecte bezienswaardigheid voor een heerlijk middagje shoppen en genieten van de lokale keuken.

Hippiemarkt Punta Arabi in Es Canar Ibiza

Punta Arabi

Herbeleef de jaren ’70 bij de grootste hippiemarkt van Ibiza: Punta Arabi. Deze hippiemarkt is opgericht in 1973 door Ibiziaanse kunstenaars en hippies en vindt elke woensdag in het hoogseizoen plaats in Es Canar, iets voorbij Santa Eularia. Gemiddeld reizen elke week 13.000 mensen uit alle hoeken van het eiland af naar deze kleurrijke hippiemarkt. Met de 400 á 500 kraampjes die je er kan vinden, zal je niet snel uitgekeken zijn.

Flaneer tussen de kraampjes en pijnbomen, geniet van livemuziek, levende standbeelden en warme snacks. Je voelt je als een kind in de snoepwinkel tussen de mooie sieraden, kunstwerken, handgemaakte lederwaren en kleurrijke kleding. Naast authentieke producten, biedt deze markt helaas ook veel massaproducten aan, “made in China”.

Las Salinas bezienswaardigheid

 2. Natuurgebieden

Ibiza kent een aantal prachtige natuurgebieden verspreid over het hele eiland. Ideale plekken voor wandeltochten en te genieten van de natuur op Ibiza.

Las Salinas

De zoutvelden van Ibiza, een niet te missen onderdeel van je vakantie. Ook deze staan op de lijst van UNESCO werelderfgoed. De zoutwinning hier is eigenlijk al eeuwenlang onveranderd hier. Dit witte goud was de voornaamste bron van inkomsten op Ibiza totdat het toerisme dit over nam. Dit is een heerlijke plek om met een scootertje te touren en ook nog een bezoekje te brengen aan een van de vele gezellige beachclubs in de buurt. Dit is ook een populaire plek om flamingos te spotten. Kom wel in de zomer want tijdens de winter vliegen ze naar Afrika. Het beroemde zout “Sal de Ibiza” wordt ook hier gewonnen. Leuk om als cadeautje meer naar huis te nemen. Het natuurgebied van Salinas bestaat uit de volgende onderdelen

 • Cap d’es Falco ( Hier vind je ook Experimental beach)
 • Modderbaden op het eilandje Es Palmador, het is helaas nu verboden om hier de modder in te gaan. Er zijn touwen geplaatst waar je niet verder langs mag. Als nog de moeite waard om via de touwen de tour te lopen.
 • Sa Canal, als je voorbij de parkeerplaats helemaal door blijft rijden kom je bij Sa Canal terecht. Hier links op de hoek zit de gratis kunstgalerie La Nave. Iets verderop kun je je auto parkeren en ga je langs de plekken waar het zout verwerkt wordt.
 • Es Cavallet
 • Het strand van Salinas

 

Es Broll de Buscatell

Buscatell is een mini dorpje tussen Sant Mateu en Santa Agnes. Dit is echt nog een stukje authentiek en haast ongerept Ibiza. Es Broll is genaamd naar het riviertje die hier door de vallei trekt. Het riviertje gaat over in verschillende kanaaltjes die het land in de vallei bevruchten. Je zal hier maar zelden toeristen tegen komen. Onderweg kom je boomgaarden tegen, een waterval, een prachtig oude brug en een wirwar aan kleine kanaaltjes. In de zomer is er echter wel beduidend minder water dan in de wintermaanden. De absoluut beste tijd om deze bezienswaardigheid te bekijken is in de lente. De meer dan 200 jaar oude watermolen “Molí d’en Tiá” is helemaal gerestaureerd en gebruikt het water om machines aan te sturen. Een prachtig stukje Ibiza wat je nergens anders vindt!

 3. Grotten

In en rondom Ibiza bevinden zich vele grotten. Sommige zijn toegankelijk voor het publiek zoals Can Marca. Deze zijn gelegen in de buurt van Port de Sant Miguel. Dit is tevens ook de grootste grot van Ibiza. Je kan hier rondleidingen krijgen onder leiding van een gids. Deze tour zal ongeveer 3 kwartier duren. De grotten hier zijn verlicht. Af en toe is er ook een licht en geluidsshow hier. Een leuke bezienswaardigheid ook met de kinderen.

Bij Es Vedra bevindt zich een leuke kleine hippie grot(je). Vanaf hier heb je het allerbeste uitzicht op Es Vedra wat je je kan wensen. Hier licht een matras en een gastenboek waar je leuke verhaaltjes kan lezen of zelf iets in kan schrijven. De grot zelf is ook aangekleed met van alles en nog wat wat mensen achter gelaten hebben. Authentiek stukje flower power hier nog.

Een andere mooie grot ligt in de buurt van Cala Escondida, lekker weg van de menigte. Af en toe worden hier ook illegale parties gehouden beter bekend bij de locals als de cave rave. Tussen San Antonio en San Miguel ligt de “Cave of light”. Cap d’Albarca is het boven water gedeelte voor deze grot. Deze is via het water te bereiken mits je niet bang bent een stukje te duiken. Ook kun je naar beneden klimmen maar dat raden wij niet aan.

Can Marca Ibiza bezienswaardigheid

Can Marca

In en rondom Ibiza bevinden zich vele grotten. Sommige zijn toegankelijk voor het publiek zoals Can Marca. Deze zijn gelegen in de buurt van Port de Sant Miguel. Dit is tevens ook de grootste grot van Ibiza. Je kan hier rondleidingen krijgen onder leiding van een gids. Deze tour zal ongeveer 3 kwartier duren. De grotten hier zijn verlicht. Af en toe is er ook een licht en geluidshow hier.

Hippiegrot Es Vedra bezienswaardigheid

Hippiegrot bij Es Vedra

Bij Es Vedra bevindt zich een leuke kleine hippie grot(je). Vanaf hier heb je het allerbeste uitzicht op Es Vedra wat je je kan wensen. Hier licht een matras en een gastenboek waar je leuke verhaaltjes kan lezen of zelf iets in kan schrijven. De grot zelf is ook aangekleed met van alles en nog wat wat mensen achter gelaten hebben. Authentiek stukje flower power hier nog.

Es Culleram bezienswaardigheid

Es Culleram

Dit is de grot waarin de oude Carthagenen de godin Tanit aanboden. Deze grot is alleen voor de die hards. Moeilijk te bereiken via een rotsig pad. De herontdekking van deze grot is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Ibiza. Er werden honderden beeldjes van keramiek gevonden. Deze kun je overigens bekijken in het archeologisch museum van Ibiza stad. Zie ook het kopjes graftombes hier iets verder op. Deze grot ligt ongeveer 1,5 kilometer voor Cala San Vicente. De route er naar toe is met bordjes aangegeven.

Figuera Borda

Cova de figuera borda

Een andere mooie grot ligt in de buurt van Cala Escondida, lekker weg van de menigte. Af en toe worden hier ook illegale parties gehouden beter bekend bij de locals als de cave rave. Het is hier vaak erg rustig en er is een besloten baai net naast waar je heerlijk kan zwemmen.

Magische rots Es Vedra Ibiza

 4. Es Vedra

Dit is wellicht wel de meest bekende bezienswaardigheden van Ibiza. Niet geheel zonder reden ook. Vele generaties en culturen voor ons dichten al speciale krachten aan Es Vedra toe. De rots is zeer magnetisch en het verhaal gaat dat bootkompassen volledig op hol slaan hier. Als je Es Vedra voor het eerst ziet laat dit wel een indruk achter. Je ziet nl. via de weg vanuit Ibiza stad een lange tijd niets. Als je dan de bocht omgaat en Es Vedra opdoemt is het een intense aanblik. Zodra je de verharde weg verlaat om dichterbij te komen rijd je op weg vol met gaten (oppassen dus!) naar een geimproviseerde parkeerplaats. Vanuit hier is het een paar minuten lopen naar het beroemde plateau van waar je het mooiste uitzicht op Es Vedra hebt.

Zin om nog een stukje verder te wandelen? Neem dan links het pad de berg op. Deze zal lijden naar een oude vuurtoren. Een stukje verder op kun je ook naar de hippiegrot!

Dicht in de buurt van Es Vedra vind je ook het verborgen Atlantis. Klik hier voor de routebeschrijving naar Es Vedra.

bezienswaardigheid formentera

 5. Formentera

Hoewel dit eigenlijk een apart eiland is willen we het toch graag benoemen bij onze favoriete bezienswaardigheden. Formentera heeft werkelijk schitterende stranden en lijkt haast meer op een tropisch eiland dan een Mediterraan eiland. Denk helderblauwe zee en eindeloze zandduinen zover als het oog kan kijken. Formentera is ook wel een stukje duurder dan Ibiza zelf. Wil je toch genieten van een hapje en een drankje en niet te veel betalen? Wij raden dan Beso Beach aan. Formentera is bereikbaar met verschillende veerboten vanaf Ibiza. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een prive boot te huren en vervolgens Formentera vanaf de zee te verkennen. Je zult een aantal oude vuurtorens tegen komen en ook grotten waar je vanaf de boot door heen kan zwemmen. Formentera is een unieke plek waar je zeker een keer geweest moet zijn.

Stonehenge Ibiza bezienswaardigheid

 6. Ibiza stonehenge

Een ode gemaakt aan stonehenge in Engeland. Deze grote zonnewijzer is gebouwd in opdracht van Guy Laliberté (eigenaar Cirque du Soleil) en draagt de naam “Time and space”. Ibiza stonehenge is opgebouwd uit 13 losstaande pilaren waarvan de grootste meer dan 20 meter hoog is en bed bedekt met 24 karaats bladgoud. Als het zonnig is weerkaatst dit het zonlicht prachtig. Het kunstwerk is gelegen bij Cala Lentia en is publiekelijk toegankelijk. Mooiste moment op hier te kijken is bij de zonsondergang die hoe dan ook prachtig is aan de westkust. Deze bezienswaardigheid is een absolute must-see en een perfecte plek om te fotograferen.

7. De mooiste stranden van ibiza

Ibiza kent veel verschillende stranden verspreid over het hele eiland. Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland. Wij hebben een selectie gemaakt over het eiland. Van trendy populaire stranden waar het in de zomer moeilijk is om een plekje te bemachtigen tot verscholen baaitjes waar je waarschijnlijk nog niet van gehoord hebt.

De stranden in het zuiden en het westen zijn over het algemeen wat populairder (sommige zeggen ook mooier). Het oosten en noorden is wat gemoedelijker en rustiger. Hier vind je ook veel kindvriendelijke stranden.

Bekijk een compleet overzicht van de stranden.

Cala Conta op Ibiza

Cala Conta

Schitterend helder water, wellicht wel het mooiste van Ibiza. In het seizoen is het standaard hier erg druk.

Waar: Westen van Ibiza
Waarom: Helderste water van het eiland

Lees meer over Cala Conta

Cala Escondida Ibiza

Cala Escondida

Het “verborgen” strandje, stukje door lopen vanaf Cala Conta. Meeste mensen kennen dit niet.

Waar: Westen van Ibiza
Waarom: Verstopt plekje met een heerlijk barretje

Cala Bassa Ibiza

Cala Bassa

Perfect om te snorkelen en om te spelen voor de kids. Kan hier ook genieten bij Cala Bassa Beach Club (CBBC).

Waar: Westen van Ibiza
Waarom: Helderste water van het eiland

Lees meer over Cala Bassa

Cala d'hort Ibiza

Cala d’Hort

Breed strand met een prachtig uitzicht op Es Vedra. Zijn een aantal restaurants om een hapje of een drankje te nuttigen

Waar: Westen van Ibiza
Waarom: Het uitzicht op Es Vedra

Lees meer over Cala d’Hort

Sa Caleta Ibiza

Sa Caleta

Bekend door de rode rotsen rondom de baai. Mensen smeren zich hier ook in met de klein die goed voor je huid is.

Waar: Zuiden van Ibiza
Waarom: De gezonde rode klei

Lees meer over Sa Caleta

Cala Jondal Ibiza

Cala Jondal

Niet echt een lekker strand om te gaan zwemmen maar het is wel erg gezellig hier. Dat komt vooral door de Blue Marlin, de Yemanja en Tropicana.

Waar: Zuiden van Ibiza
Waarom: Feestjes bij de Blue Marlin

Lees meer over Cala Jondal

Cala Nova Ibiza

Cala Nova

Hier is het meest heldere water van de oostkust. Een erg groot strand waar nu een aantal hippe beachclubs aan zitten zoals Aiyanna en Atzaro.

Waar: Oosten van Ibiza
Waarom: Mooiste water van de oostkust en leuke strandtenten

Lees meer over Cala Nova

Cala Llenya Ibiza

Cala Llenya

Erg populair bij families met jonge kinderen. Dit brede en diepe zandstrand ligt een stukje verder op van Cala Nova.

Waar: Oosten van Ibiza
Waarom: Perfect strand voor families

Lees meer over Cala Llenya

Rustig strand cala d'en Serra

Cala d’en Serra

Dit pareltje ligt helemaal in het noorden en is alleen toegankelijk via een erg slechte weg waarbij je het laatste stukje moet lopen. Snorkelen hier is ook fantastisch.

Waar: Noord Ibiza
Waarom: Klein pittoresk strandje

Lees meer over Cala den Serra

Hippie strand Benirras Ibiza

Benirras

Het iconische hippiestrand van Ibiza. Ga hier op zondag heen en drum samen met de hippies de zon de zee in. Vaak ook een gezellig marktje bij. Een hapje eten doe je bij Elements.

Waar: Noorden van Ibiza
Waarom: Het hippie strand van Ibiza op de zondag

Lees meer over Benirras

bezienswaardigheden necropolis

 8. Graftombes Ibiza stad

Deze oude graftombes dateren terug uit de tijd dat Carthagenen (Phoeniciers) 600 voor Christus Ibiza bewoonde. Het bijbehoremde museum laat vele kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit die tijd zien. Dit is een onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. Het museum is gelegen in Ibiza stad en geeft een inkijkje in een cultuur waarvan maar weing sporen zijn overgebleven. Het perceel beslaat 10.000m2 en is de eerste nederzetting die op Ibiza gestart is. Er staat een prachtige buste van Tanit, een Carthageense godin, dit beeld kun je op vele plekken op het eiland terug zien in de naam en logo’s van verschillende horecazaken.

 9. Leukste dorpjes van Ibiza

Ibiza is maar een klein eilandje met een handjevol dorpjes en stadjes. De meeste zijn echter erg gezellig. Wij raden meestal alleen aan op bij San Antonio uit de buurt te blijven. Tenzij dronken Engelsen je ding zijn uiteraard.

Santa gertrudis Ibiza

Santa Gertrudis

Op een lijst met bezienswaardigheden op Ibiza kunnen natuurlijk niet een aantal dorpjes ontbreken. We trappen af met Santa Gertrudis. Een heerlijk slaperig dorpje centraal op het eiland. Santa Gertrudis staat vooral bekend om het aanbod gezellige restaurants en unieke winkeltjes. Een aanradertje is om te liunchen bij Bar Costa, je gaat zitten op de lage krukjes en idem tafeltjes en geniet vervolgens van de echte topbroodjes hier. De prijs valt hier ook erg mee! Zin om te shoppen? Neem dan een kijkje een stukje verder om de hoek bij Es Cucons. Hier vind je leuke interieur spulletjes en wat snuisterijtjes. Altijd leuk om als aandenken mee naar huis te nemen.

Lees meer over Santa Gertrudis

San Carlos op Ibiza

San Carlos

Een ander heerlijk klein dorpje gelegen in het noordoosten. San Carlos is ook de thuisbasis van de hippiemarkt Las Dalias. In het dorpje zelf heb je het beroemde cafetje Anita, gelegen op het hoekje van 2 wegen. Omdat de meeste huizen op Ibiza geen vast adres hebben komt de post voor menig local ook hier binnen. Het is hier dus altijd een gezellig op en aan lopen. Er zijn nog een aantal kleinschalige restaurantjes hier. San Carlos is ook de hub naar verschillende stranden zoals Cala Mastella, Cala Llenya, Cala Boix en Es pou des Leo.

Lees meer over San Carlos

Ibiza stad

De oude stad van Ibiza is werkelijk schitterend. Omgeven door hoge stadsmuren en pittoreske straatjes met vele trappetjes. Bij verre de mooiste stad van het eiland. Via de grote oude trappen kun je naar boven klimmen om vanaf daar het uitzicht en de kathedraal te bewonderen. Heerlijk om een middagje te verdwalen tussen de kronkelende steegjes. Her en der zijn kleine restaurants om een hapje en een drankje te nuttigen. Ook om te shoppen zit je hier aan het goede adres. Vooral het wijkje bij de oude haven is een paradijs. Ibiza stad is ook de thuishaven van een aantal bekende clubs waaronder de Pacha & de Lio. Deze zitten in de buurt van Marina Botafoc, de nieuwe jachthaven. Hier liggen regelmatig mega jachten van de rijkste der aarde. Er zijn ook regelmatig evenementen in de stad, denk aan de IMS of het middeleeuwsfestival.

Lees meer over Ibiza stad

Santa Eularia Ibiza

Santa Eularia

Je zou hier elke morgen willen beginnen. De zon komt aan deze oostkant van het eiland op, en die is adembenemend. En toeval wil dat er een paar prima stranden te vinden zijn, omgeven door resorts en appartementen. Santa Eularia is één van de grootste steden van de oostkust maar voelt toch meer als een klein dorpje. De boulevard wordt steeds leuker, er bevinden zich leuke 0restaurants als Caos en Project social.

Lees meer over Santa Eularia

 10. Verlaten club Ibiza

In de heuvels van San Jose bevindt zich in grote verlaten oude discotheek genaamd Festival Club. Deze discotheek is door verschillende omstandigheden nooit open gegaan en in ruim 45 jaar heeft de natuur het weer terug geclaimed als haar domein.

Wat over is is een schitterend dystopisch gebouw wat zich perfect leent om mooie fotos te maken. Een totaal andere bezienswaardigheid dan wat je normaal op Ibiza zou doen. Absoluut de moeite waard om dit gebouw te checken.

Team Ibiza

Open 09:00 - 17:30 (ma-zo)

Bel ons op: 020 - 682 5421

Waarom bij ons boeken?

 • Aangesloten bij SGR

  Wij zijn aangesloten bij SGR, zo kunt u dus altijd veilig op reis.

 • Onze statistieken

  Wij hebben 39937 mensen aan 6468 prachtige villas geholpen.

 • Transparantie

  Wij hanteren geen verborgen kosten. Geen nare verrassingen achteraf dus!

 • Lokale aanwezigheid

  Wij werken vanaf Ibiza waar we ook allen woonachtig zijn.

 • En tot slot, wij zijn de echte kenners!

  Wij zijn echte Ibiza kenners dus hebben antwoord op al uw vragen.