...

Wat te doen op Ibiza

Ibiza heeft erg veel te doen, te zien, en te ervaren. Relaxen op t strand, chillen onder een grote parasol in een mooie beach club. Maar er is meer! Bekijk hieronder onze bezienswaardigheden.

Onze favoriete bezienswaardigheden

Met een oppervlakte van de helft van de provincie Utrecht is Ibiza volgepakt met bezienswaardigheden. Los van de feestjes en de clubs heeft Ibiza veel te bieden. Een aantal gebieden op het eiland zijn op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst. Bekijk hieronder de bezienswaardigheden op Ibiza die wij, als locals, vinden dat het eiland speciaal maakt.

Inhoudsopgave - Top 10 Bezienswaardigheden Ibiza
  Add a header to begin generating the table of contents

  1. Hippiemarkten bezienswaardigheid

  Ibiza kent veel verschillende hippiemarkten. De bekendste hier van zijn Las Dalias in San Carlos en Punta Arabi in Es Canar. Deze is in het seizoen (april tot oktober) geopend op zaterdag tot 20:00. Een gezellige plek om onder het genot van live muziek een hapje en een drankje leuke sieraden of kleding te kopen. Wij hebben een uitgebreide pagina’s over de hippiemarkten in 2019. Hier vindt je alle openingstijden.

  Af en toe is de markt ook in de avond geopend. Dit zijn eigenlijk onze favoriete dagen. In juni en september is dit op de maandag en in juli en augustus is dit op de dinsdag. De sfeer ligt hier ook meer op een hapje en een drankje drinken en is over het algemeen niet zo druk als de reguliere openingstijden.

  Las Dalias Ibiza
  Hppiemarkt Punta Arabi
  Las Salinas Ibiza

  2. Natuurgebieden

  Ibiza kent een aantal prachtige natuurgebieden verspreid over het hele eiland. Ideale plekken voor wandeltochten en te genieten van de natuur op Ibiza.

  Las Salinas

  De zoutvelden van Ibiza, een niet te missen onderdeel van je vakantie. Ook deze staan op de lijst van UNESCO werelderfgoed. De zoutwinning hier is eigenlijk al eeuwenlang onveranderd hier. Dit witte goud was de voornaamste bron van inkomsten op Ibiza totdat het toerisme dit over nam. Dit is een heerlijke plek om met een scootertje te touren en ook nog een bezoekje te brengen aan een van de vele gezellige beachclubs in de buurt. Dit is ook een populaire plek om flamingos te spotten. Kom wel in de zomer want tijdens de winter vliegen ze naar Afrika. Het beroemde zout “Sal de Ibiza” wordt ook hier gewonnen. Leuk om als cadeautje meer naar huis te nemen. Het natuurgebied van Salinas bestaat uit de volgende onderdelen

  • Cap d’es Falco ( Hier vind je ook Experimental beach)
  • Modderbaden op het eilandje Es Palmador, het is helaas nu verboden om hier de modder in te gaan. Er zijn touwen geplaatst waar je niet verder langs mag. Als nog de moeite waard om via de touwen de tour te lopen.
  • Sa Canal, als je voorbij de parkeerplaats helemaal door blijft rijden kom je bij Sa Canal terecht. Hier links op de hoek zit de gratis kunstgalerie La Nave. Iets verderop kun je je auto parkeren en ga je langs de plekken waar het zout verwerkt wordt.
  • Es Cavallet
  • Het strand van Salinas

  Es Broll de Buscatell

  Buscatell is een mini dorpje tussen Sant Mateu en Santa Agnes. Dit is echt nog een stukje authentiek en haast ongerept Ibiza. Es Broll is genaamd naar het riviertje die hier door de vallei trekt. Het riviertje gaat over in verschillende kanaaltjes die het land in de vallei bevruchten. Je zal hier maar zelden toeristen tegen komen. Onderweg kom je boomgaarden tegen, een waterval, een prachtig oude brug en een wirwar aan kleine kanaaltjes. In de zomer is er echter wel beduidend minder water dan in de wintermaanden. De absoluut beste tijd om deze bezienswaardigheid te bekijken is in de lente. De meer dan 200 jaar oude watermolen “Molí d’en Tiá” is helemaal gerestaureerd en gebruikt het water om machines aan te sturen. Een prachtig stukje Ibiza wat je nergens anders vindt!

  Las Salinas

  Las Salinas is een natuurreservaat, en er mogen hier helaas geen huizen verhuurd worden, dus deze kunnen wij ook niet aanbieden. Wel hebben we veel huizen rond Salinas, meer richting de stad en KM3/4. Vanaf hier sta je zo met je voeten op het langgerekte strand van Las Salinas. Let onderweg goed op, tussen augustus en oktober verblijven hier jaarlijks tot wel honderden flamingo’s!

  Huizen Dichtbij Las Salinas

  No data available.

  3. Grotten

  In en rondom Ibiza bevinden zich vele grotten. Sommige zijn toegankelijk voor het publiek zoals Can Marca. Deze zijn gelegen in de buurt van Port de Sant Miguel. Dit is tevens ook de grootste grot van Ibiza. Je kan hier rondleidingen krijgen onder leiding van een gids. Deze tour zal ongeveer 3 kwartier duren. De grotten hier zijn verlicht. Af en toe is er ook een licht en geluidsshow hier. Een leuke bezienswaardigheid ook met de kinderen.

  Bij Es Vedra bevindt zich een leuke kleine hippie grot(je). Vanaf hier heb je het allerbeste uitzicht op Es Vedra wat je je kan wensen. Hier licht een matras en een gastenboek waar je leuke verhaaltjes kan lezen of zelf iets in kan schrijven. De grot zelf is ook aangekleed met van alles en nog wat wat mensen achter gelaten hebben. Authentiek stukje flower power hier nog.

  Een andere mooie grot ligt in de buurt van Cala Escondida, lekker weg van de menigte. Af en toe worden hier ook illegale parties gehouden beter bekend bij de locals als de cave rave. Tussen San Antonio en San Miguel ligt de “Cave of light”. Cap d’Albarca is het boven water gedeelte voor deze grot. Deze is via het water te bereiken mits je niet bang bent een stukje te duiken. Ook kun je naar beneden klimmen maar dat raden wij niet aan.

  Can Marca Grot

  Can Marca

  In en rondom Ibiza bevinden zich vele grotten. Sommige zijn toegankelijk voor het publiek zoals Can Marca. Deze zijn gelegen in de buurt van Port de Sant Miguel. Dit is tevens ook de grootste grot van Ibiza. Je kan hier rondleidingen krijgen onder leiding van een gids. Deze tour zal ongeveer 3 kwartier duren. De grotten hier zijn verlicht. Af en toe is er ook een licht en geluidshow hier.

  Hippiegrot bij Es Vedra

  Hippiegrot bij Es Vedra

  Bij Es Vedra bevindt zich een leuke kleine hippie grot(je). Vanaf hier heb je het allerbeste uitzicht op Es Vedra wat je je kan wensen. Hier licht een matras en een gastenboek waar je leuke verhaaltjes kan lezen of zelf iets in kan schrijven. De grot zelf is ook aangekleed met van alles en nog wat wat mensen achter gelaten hebben. Authentiek stukje flower power hier nog.

  Es Culleram Cave Grot

  Es Culleram

  Dit is de grot waarin de oude Carthagenen de godin Tanit aanboden. Deze grot is alleen voor de die hards. Moeilijk te bereiken via een rotsig pad. De herontdekking van deze grot is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen op Ibiza. Er werden honderden beeldjes van keramiek gevonden. Deze kun je overigens bekijken in het archeologisch museum van Ibiza stad. Zie ook het kopjes graftombes hier iets verder op. Deze grot ligt ongeveer 1,5 kilometer voor Cala San Vicente. De route er naar toe is met bordjes aangegeven.

  Es Culleram Cave Grot

  Cova de figuera borda

  Een andere mooie grot ligt in de buurt van Cala Escondida, lekker weg van de menigte. Af en toe worden hier ook illegale parties gehouden beter bekend bij de locals als de cave rave. Het is hier vaak erg rustig en er is een besloten baai net naast waar je heerlijk kan zwemmen.

  Es Vedra Ibiza

  4. Es Vedra

  Dit is wellicht wel de meest bekende bezienswaardigheden van Ibiza. Niet geheel zonder reden ook. Vele generaties en culturen voor ons dichten al speciale krachten aan Es Vedra toe. De rots is zeer magnetisch en het verhaal gaat dat bootkompassen volledig op hol slaan hier. Als je Es Vedra voor het eerst ziet laat dit wel een indruk achter. Je ziet nl. via de weg vanuit Ibiza stad een lange tijd niets. Als je dan de bocht omgaat en Es Vedra opdoemt is het een intense aanblik. Zodra je de verharde weg verlaat om dichterbij te komen rijd je op weg vol met gaten (oppassen dus!) naar een geimproviseerde parkeerplaats. Vanuit hier is het een paar minuten lopen naar het beroemde plateau van waar je het mooiste uitzicht op Es Vedra hebt.

  Zin om nog een stukje verder te wandelen? Neem dan links het pad de berg op. Deze zal lijden naar een oude vuurtoren. Een stukje verder op kun je ook naar de hippiegrot!

  Dicht in de buurt van Es Vedra vind je ook het verborgen Atlantis. Klik hier voor de routebeschrijving naar Es Vedra.

  Es Vedra

  Een huis met uitzicht op Es Vedra: dat is ultiem Ibiza! Voor velen dan. Wellicht merk je iets van de speciale krachten die menig Ibiza ganger toebedelen aan deze indrukwekkende rots. Hoe dan ook is het één van de mooiste locaties om te genieten van een spectaculaire zonsondergang.

  Huizen Dichtbij Es Vedra

  No data available.
  Formentera bij Ibiza

  5. Formentera

  Hoewel dit eigenlijk een apart eiland is willen we het toch graag benoemen bij onze favoriete bezienswaardigheden. Formentera heeft werkelijk schitterende stranden en lijkt haast meer op een tropisch eiland dan een Mediterraan eiland. Denk helderblauwe zee en eindeloze zandduinen zover als het oog kan kijken. Formentera is ook wel een stukje duurder dan Ibiza zelf. Wil je toch genieten van een hapje en een drankje en niet te veel betalen? Wij raden dan Beso Beach aan. Formentera is bereikbaar met verschillende veerboten vanaf Ibiza. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een prive boot te huren en vervolgens Formentera vanaf de zee te verkennen. Je zult een aantal oude vuurtorens tegen komen en ook grotten waar je vanaf de boot door heen kan zwemmen. Formentera is een unieke plek waar je zeker een keer geweest moet zijn.

  Stonehenge Ibiza

  6. Ibiza stonehenge

  Een ode gemaakt aan stonehenge in Engeland. Deze grote zonnewijzer is gebouwd in opdracht van Guy Laliberté (eigenaar Cirque du Soleil) en draagt de naam “Time and space”. Ibiza stonehenge is opgebouwd uit 13 losstaande pilaren waarvan de grootste meer dan 20 meter hoog is en bed bedekt met 24 karaats bladgoud. Als het zonnig is weerkaatst dit het zonlicht prachtig. Het kunstwerk is gelegen bij Cala Lentia en is publiekelijk toegankelijk. Mooiste moment op hier te kijken is bij de zonsondergang die hoe dan ook prachtig is aan de westkust. Deze bezienswaardigheid is een absolute must-see en een perfecte plek om te fotograferen.

  7. De mooiste stranden van ibiza

  Ibiza kent veel verschillende stranden verspreid over het hele eiland. Dit is één van de bekendste bezienswaardigheden van het eiland. Wij hebben een selectie gemaakt over het eiland. Van trendy populaire stranden waar het in de zomer moeilijk is om een plekje te bemachtigen tot verscholen baaitjes waar je waarschijnlijk nog niet van gehoord hebt.

  De stranden in het zuiden en het westen zijn over het algemeen wat populairder (sommige zeggen ook mooier). Het oosten en noorden is wat gemoedelijker en rustiger. Hier vind je ook veel kindvriendelijke stranden.

  Bekijk een compleet overzicht van de stranden.

  Cala Conta Ibiza

  Cala Conta

  Schitterend helder water, wellicht wel het mooiste van Ibiza. In het seizoen is het standaard hier erg druk.

  Waar: Westen van Ibiza
  Waarom: Helderste water van het eiland

  Lees meer over Cala Conta

  Cala Escondida Ibiza

  Cala Escondida

  Het “verborgen” strandje, stukje door lopen vanaf Cala Conta. Meeste mensen kennen dit niet.

  Waar: Westen van Ibiza
  Waarom: Verstopt plekje met een heerlijk barretje

  Cala Bassa Ibiza

  Cala Bassa

  Perfect om te snorkelen en om te spelen voor de kids. Kan hier ook genieten bij Cala Bassa Beach Club (CBBC).

  Waar: Westen van Ibiza
  Waarom: Helderste water van het eiland

  Lees meer over Cala Bassa

  Cala d’Hort Ibiza

  Cala d’Hort

  Breed strand met een prachtig uitzicht op Es Vedra. Zijn een aantal restaurants om een hapje of een drankje te nuttigen

  Waar: Westen van Ibiza
  Waarom: Het uitzicht op Es Vedra

  Lees meer over Cala d’Hort

  Sa Caleta Ibiza

  Sa Caleta

  Bekend door de rode rotsen rondom de baai. Mensen smeren zich hier ook in met de klein die goed voor je huid is.

  Waar: Zuiden van Ibiza
  Waarom: De gezonde rode klei

  Lees meer over Sa Caleta

  Cala Jondal Ibiza

  Cala Jondal

  Niet echt een lekker strand om te gaan zwemmen maar het is wel erg gezellig hier. Dat komt vooral door de Blue Marlin, de Yemanja en Tropicana.

  Waar: Zuiden van Ibiza
  Waarom: Feestjes bij de Blue Marlin

  Lees meer over Cala Jondal

   
  Cala Nova Ibiza

  Sa Caleta

  Bekend door de rode rotsen rondom de baai. Mensen smeren zich hier ook in met de klein die goed voor je huid is.

  Waar: Zuiden van Ibiza
  Waarom: De gezonde rode klei

  Lees meer over Sa Caleta

  Cala Llenya Ibiza

  Cala Llenya

  Erg populair bij families met jonge kinderen. Dit brede en diepe zandstrand ligt een stukje verder op van Cala Nova.

  Waar: Oosten van Ibiza
  Waarom: Perfect strand voor families

  Lees meer over Cala Llenya

  Cala d’en Serra Ibiza

  Cala d’en Serra

  Dit pareltje ligt helemaal in het noorden en is alleen toegankelijk via een erg slechte weg waarbij je het laatste stukje moet lopen. Snorkelen hier is ook fantastisch.

  Waar: Noord Ibiza
  Waarom: Klein pittoresk strandje

  Lees meer over Cala den Serra

  Benirras Strand Ibiza

  Benirras

  Het iconische hippiestrand van Ibiza. Ga hier op zondag heen en drum samen met de hippies de zon de zee in. Vaak ook een gezellig marktje bij. Een hapje eten doe je bij Elements.

  Waar: Noorden van Ibiza
  WaaromHet hippie strand van Ibiza op de zondag

  Lees meer over Benirras

  Cala Nova

  Cala Nova is één van onze favoriete stranden aan de oostkant van het eiland. Het water is hier erg helder en de afgelopen jaren hebben er een aantal prima restaurants zijn deuren geopend. Reserveer bij Aiyanna, Atzaro Beach of L’Amorigen. Een dagje Cal Nova is absolute aanrader.

  Huizen Dichtbij Cala Nova 

  No data available.
  Necropolis del Puig des Molins

  8. Graftombes Ibiza stad

  Deze oude graftombes dateren terug uit de tijd dat Carthagenen (Phoeniciers) 600 voor Christus Ibiza bewoonde. Het bijbehoremde museum laat vele kunstwerken en gebruiksvoorwerpen uit die tijd zien. Dit is een onderdeel van het UNESCO werelderfgoed. Het museum is gelegen in Ibiza stad en geeft een inkijkje in een cultuur waarvan maar weing sporen zijn overgebleven. Het perceel beslaat 10.000m2 en is de eerste nederzetting die op Ibiza gestart is. Er staat een prachtige buste van Tanit, een Carthageense godin, dit beeld kun je op vele plekken op het eiland terug zien in de naam en logo’s van verschillende horecazaken.

  9. Leukste dorpjes van Ibiza

  Ibiza is maar een klein eilandje met een handjevol dorpjes en stadjes. De meeste zijn echter erg gezellig. Wij raden meestal alleen aan op bij San Antonio uit de buurt te blijven. Tenzij dronken Engelsen je ding zijn uiteraard.

  Santa Gertrudis Ibiza

  Santa Gertrudis

  Op een lijst met bezienswaardigheden op Ibiza kunnen natuurlijk niet een aantal dorpjes ontbreken. We trappen af met Santa Gertrudis. Een heerlijk slaperig dorpje centraal op het eiland. Santa Gertrudis staat vooral bekend om het aanbod gezellige restaurants en unieke winkeltjes. Een aanradertje is om te liunchen bij Bar Costa, je gaat zitten op de lage krukjes en idem tafeltjes en geniet vervolgens van de echte topbroodjes hier. De prijs valt hier ook erg mee! Zin om te shoppen? Neem dan een kijkje een stukje verder om de hoek bij Es Cucons. Hier vind je leuke interieur spulletjes en wat snuisterijtjes. Altijd leuk om als aandenken mee naar huis te nemen.

  Lees meer over Santa Gertrudis

  San Carlos Ibiza

  San Carlos

  Een ander heerlijk klein dorpje gelegen in het noordoosten. San Carlos is ook de thuisbasis van de hippiemarkt Las Dalias. In het dorpje zelf heb je het beroemde cafetje Anita, gelegen op het hoekje van 2 wegen. Omdat de meeste huizen op Ibiza geen vast adres hebben komt de post voor menig local ook hier binnen. Het is hier dus altijd een gezellig op en aan lopen. Er zijn nog een aantal kleinschalige restaurantjes hier. San Carlos is ook de hub naar verschillende stranden zoals Cala MastellaCala LlenyaCala Boix en Es pou des Leo.

  Lees meer over San Carlos

  Ibiza stad

  Ibiza stad

  De oude stad van Ibiza is werkelijk schitterend. Omgeven door hoge stadsmuren en pittoreske straatjes met vele trappetjes. Bij verre de mooiste stad van het eiland. Via de grote oude trappen kun je naar boven klimmen om vanaf daar het uitzicht en de kathedraal te bewonderen. Heerlijk om een middagje te verdwalen tussen de kronkelende steegjes. Her en der zijn kleine restaurants om een hapje en een drankje te nuttigen. Ook om te shoppen zit je hier aan het goede adres. Vooral het wijkje bij de oude haven is een paradijs. Ibiza stad is ook de thuishaven van een aantal bekende clubs waaronder de Pacha & de Lio. Deze zitten in de buurt van Marina Botafoc, de nieuwe jachthaven. Hier liggen regelmatig mega jachten van de rijkste der aarde. Er zijn ook regelmatig evenementen in de stad, denk aan de IMS of het middeleeuwsfestival.

  Lees meer over Ibiza stad

  Santa Eularia Ibiza

  Santa Eularia

  Je zou hier elke morgen willen beginnen. De zon komt aan deze oostkant van het eiland op, en die is adembenemend. En toeval wil dat er een paar prima stranden te vinden zijn, omgeven door resorts en appartementen.

  Santa Eularia is één van de grootste steden van de oostkust maar voelt toch meer als een klein dorpje. De boulevard wordt steeds leuker, er bevinden zich leuke restaurants als Caos en Project social.

  Lees meer over Santa Eularia

  Santa Eularia

  Santa Eularia is de op twee na grootste stad van het eiland. Er is een fijn strand en ook in buurt zitten een aantal mooie stranden zoals Es Niu Blau, Cala Pada, Cala Nova en Cala Llenya. In het gezellige stadje is een ruime keuze aan goede restaurants en leuke boetiekjes. Daarnaast zijn hier wat grotere supermarkten voor als je in deze omgeving tot San Carlos / San Juan verblijft.
  Verlaten club Ibiza

  10. Verlaten club Ibiza

  In de heuvels van San Jose bevindt zich in grote verlaten oude discotheek genaamd Festival Club. Deze discotheek is door verschillende omstandigheden nooit open gegaan en in ruim 45 jaar heeft de natuur het weer terug geclaimed als haar domein.

  Wat over is is een schitterend dystopisch gebouw wat zich perfect leent om mooie fotos te maken. Een totaal andere bezienswaardigheid dan wat je normaal op Ibiza zou doen. Absoluut de moeite waard om dit gebouw te checken.

   

  Veel gestelde vragen – FAQ – Bezienswaardigheden

  Er zijn natuurlijk nog veel meer zaken dan wat we hier boven schrijven. Zo heb je natuurlijk de bekende clubs, waar het eiland mede door groot is geworden. Denk aan de Pacha, Ushuaia, Amnesia en de Privilege. En vergeet niet alle mooie plekken waar je kan eten, op hoog niveau, maar ook op de mooiste plekken. Kijk eens op onze club en restaurant pagina’s (in het menu) die we constant updaten

  Naast dat je kan genieten van de mooiste stranden, een lekkere temperatuur, de beste en mooiste restaurants en wildste clubs, kan je natuurlijk nog veel meer. Een chef inhuren die lekker voor je kookt, een boottocht langs de kliffen in het noorden of een tocht naar Formentera, snorkelen of suppen. Maar je kan ook (race)fietsen huren of mountainbiken, zelfs rotsklimmen als je de plekjes weet te vinden. En buiten het seizoen zijn er de typische lokale historische feesten (vraag ons om advies!). Je verveelt je hier nooit.

  Dit is maar net waar je van houdt. Maar grofweg zit het zo. In het westen en zuiden zitten de meeste beachclubs, en uiteraard gaat ook hier de zon onder in het westen. Hou je van een zonsondergang, in de zee, dan moet je aan deze kant zitten. Zoek je meer rust, een familievriendelijke omgeving, maar ook mooie restaurants en stranden, dan zit je in het oosten en noorden wellicht beter.

  Dat is moeilijk uit te leggen. Maar iedereen die er geweest is ervaart het toch een beetje. Het is de vibe, de mooie natuur, de mensen en het hippieverleden, de kunstzinnigheid en de vrijheid, en muziek waar je de hele dag op kan dansen. Dat is toch moeilijk op andere plekken te vinden.

  Populaire Artikelen

  yoga-wellness-formentera

  Yoga en Wellness Retreats in Formentera

  Welkom bij HuisHurenIbiza, uw vertrouwde bron voor luxe villa’s op Ibiza en insider-informatie over het eiland, rechtstreeks van lokale experts en liefhebbers. In dit artikel duiken we in de serene wereld van Yoga en Wellness Retreats in Formentera. Dit prachtige eiland, een verborgen juweeltje naast Ibiza, biedt een idyllische omgeving voor ontspanning en zelfontdekking. Formentera:

  Lees Verder »
  Review of the high season

  Terugblik op het hoogseizoen

  De Ibiza straten zijn verlaten buiten de Ibicenco’s om die hun welverdiende koffie langs de straat nuttigen. Als bewoners van het eiland is één ding zeker, het seizoen is over. Een mooi moment om terug te blikken op zomerseizoen 2016. Wat waren de grootste gebeurtenissen en welke plekken hebben we met veel plezier bezocht. Algemeen:

  Lees Verder »
  wat draag je op ibiza?

  Wat draag je op ibiza?

  Ibiza staat bekend om zijn levendige stranden, bruisende nachtleven en schilderachtige dorpjes, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel feestgangers als rustzoekers. De kledingstijl op dit zonnige eiland weerspiegelt de mix van ontspanning en feestcultuur die het eiland kenmerkt. Overdag worden er zomerse outfits gedragen, zoals korte jurkjes of rokjes, vrolijke sandaaltjes, comfortabele teenslippers

  Lees Verder »
  Scroll naar boven

  San Miguel Ibiza