...

Ibiza 2020 met Corona

Ibiza 2020 met Corona

Wat brengt de zomer op Ibiza met het CCP-virus.

Een andere zomer dan dat we gewend zijn

Als je in 2019 had verteld dat een jaar later alle grote clubs op Ibiza dicht zouden zijn had niemand je gelooft. Nu de zomer begonnen is wordt er ook wereldwijd gekeken hoe er invulling aan je vakantie gegeven kan worden. Op veel vakantieplekken binnen Europa zullen mondkapjes gedeeltelijk verplicht zijn. Ook op Ibiza is dit niet anders.

Dit seizoen gaat het er op Ibiza anders aan toe dan normaal. Feestjes zullen er zeker zijn maar zullen worden gelimiteerd tot 300 personen. Denk hierbij aan wat kleinere clubjes maar natuurlijk ook beach clubs en kroegjes. Mondkapjes zijn op veel plekken verplicht maar gelukkig niet op de stranden niet.

Informatie m.b.t. mondkapjes

Met vliegen

Op het vliegveld, in Ibiza & Nederland is het verplicht om overal een mondkapje te dragen. Het kan zijn dat verschillende vliegmaatschappijen andere mondkapjes verplicht stellen. Zo hebben wij zelf ondervonden dat mondkapjes die bij KLM goedgekeurd worden bij Transavia weer niet mogen. Neem dus zowel medische als niet medische mondkapjes mee.

Tijdens je vlucht krijg je een gezondheidsverklaring. Bij aankomst op Ibiza lever je deze weer in. Als je wat te eten of te drinken bestelt tijdens je vlucht kun je je mondkapje af doen. Voor de rest is het verplicht deze aan te hebben. Het spreekt voor zich maar mondkapjes dienen je neus en mond te bedekken.

Het kan zijn dat je temperatuur gemeten wordt voordat je gaat vliegen. Hou er rekening mee dat het algehele proces langzamer gaat dan normaal.

Mondkapjes op Ibiza

Alle personen boven de 6 jaar zijn verplicht mondkapjes te dragen. Social distancing is overal van toepassing. Bij restaurants, barretjes etc. zul je ook zien dat alle tafels hier op ingesteld zijn.

Waar moet je een mondkapje op?

  • Op straat, overal behalve op de promenades aan de zee
  • In alle winkels, vooral in supermarkten zijn ze erg streng
    • Bij elke winkel en supermarkt staat handgel om te desinfecteren.
  • In de auto als niet gezin zijnde
  • Openbaar vervoer

Wanneer zijn mondkapjes niet van toepassing?

  • Op het strand
  • Lopen over de promenade bij zee
  • Tijdens het eten of drinken, ook in restaurants
    • Tafels zijn ingericht op social distancing.
  • Tijdens het sporten
  • Bij natuurgebieden
  • In en rondom zwembaden

De boete voor het overtreden van deze regels kan oplopen tot 100 euro.

Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

Onze tips om er toch een top zomer van te maken!

Het is dit jaar minder druk op Ibiza dan voorgaande jaren. Populaire stranden zullen echter wel altijd wat aan de drukke kant zijn. Wij hebben een aantal “weg-van-de-massa” stranden voor je samengesteld waarbij je een prima dag kan hebben.

Ibiza 2020 met Corona

1. s’Estanyol

S’estanyol is weer helemaal leuk! De afgelopen jaren was dit een beetje een treurig strand met een shabby strandtent. Tegenwoordig zit Cala Bonita gevestigd op het strand. Een echte aanrader! Het strand van s’Estanyol zelf ligt er nu ook weer keurig bij. Dit strand is gelegen in de buurt van Jesus / Talamanca.

Waarom:
Dit strand heeft een nieuwe elan gekregen. Een erg leuke strandtent, Cala Bonita, en een fijn zandstrand.

Waar:
In de buurt van Jesus / Talamanca

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
5
300 m2
0.75 km strand
Buiten keuken
3x per week 4 uur schoonmaak, en linnen en handdoekenwissel.
10
5
8
500 m2
1.6 km strand
6x p.w. 6 uur schoonmaak
10
5
5
250 m2
0.6 km strand
Buiten keuken

2. Cala Oliveira

Wil je echt zeker weten dat je ver van de massa zit? Ga dan naar dit strand. Er is een klein stukje zandstrand maar het lekkerste plekje is met een handdoek boven op de rotsen. Het strandje is omgeven door rotsen en daarom lekker windstil. Het strand is aan het oosten van het eiland in de buurt van Roca Llisa. Dit is een officieel naakstrand.

Waarom:
Ultieme rust en naaktzonnebaden

Waar:
Naast Roca Llisa in het oosten

3. Cala Gracioneta

Cala Gracioneta is een van die leuke verstopte Ibiza strandjes. Je kan hier komen door via Cala Gracio over de rotsen te klimmen of door bij het restaurant “Chiringuito Gracioneta” de deur met daarop beach te kiezen. Perfect strand ook om met kids heen te gaan. Je hebt hier een fijn zandstrand en je geniet er van de deuntjes van het restaurant. In de zijkanten in de rotsen zijn gezellige plekjes gehakt waar je kunt genieten van een hapje of een drankje.

Waarom:
Fijn beschut baaitje met heerlijk restaurant

Waar:
Ietsje boven San Antonio bij Cala Gracio

Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

auto verhuur ibiza
boot huren ibiza
La goletta boot huren ibiza
auto verhuur ibiza

4. Pou des Lleo

Dit is typisch een strandje waarbij de schijn bedriegt. Als je aankomt dat ligt er een hoop zeewier op het strand. Loop aan de linkerkant een stukje verder de rotsen op tot waar de zee begint. Hier vind je een platte rotsen waar je heerlijk op kan liggen. Pou des Lleo is een van de mooiste plekjes om te snorkelen op het eiland. Er zijn veel vissen zeewier. Altijd rustig, een goede plek om tot rust te komen.

Waarom:
Perfecte snorkelplek

Waar:
In het oosten boven San Carlos

5. Punta Galera

Ok, Punta Galera is niet echt een strand. Toch kun je hier op je handdoekje genieten van de natuur. Punta Galera is het beste te omschrijven als grote plek met veel verschillende rotsformaties.  Doorgaans zijn de rotsen plat en biedt dus veel ruimte om te liggen. Neem wel zonnebrand mee want er is geen schaduw hier. Tevens een populaire plek ook voor cliff divers.

Waarom:
Grillige mooie rotsformaties

Waar:
Iets boven San Antonio

6. Cala d’en Serra

Dit laatste plekje is het meest noordelijke strand van het eiland. De weg er naar toe is al een ervaring op zich. Als je aankomt zie je een groot leeg verlaten hotel. Ietsje verder naar beneden begint het strand. Een gezellig weggestopt zandstrandje met een cocktailbar waar je de nodige versnaperingen kan krijgen. Dit is ook een super plek om te snorkelen. Vooral aan de rechterkant van de baai is het erg mooi. Ideaal plekje om de hele dag door te brengen.

Waarom:
Mooi weggestopt strand en perfect om te snorkelen

Waar:
Ten noorden van San Juan

Maak je verblijf bij je villa nog wat specialer!

Uiteraard is het heerlijk om een dagje rondom je vakantiehuis te relaxen met vrienden en familie. Om dit nog wat specialer te maken kunnen wij u een aantal opties aanbieden.

Ibiza 2020 met Corona

Prive chef

Heerlijk in de watten gelegd worden met een chef die voor je komt koken. Wij hebben een aantal verschillende chefs met ieder hun eigen specialiteiten. Van typische Spaanse tappas naar sushi. De chef brengt alle ingredienten naar uw villa. Ook aan het opruimen hoeft u niet te denken. Dit wordt allemaal voor u geregeld.

Film / karaoke avond

Gezellig een avondje film kijken onder de sterren in de tuin van uw eigen villa. Wij kunnen u een breed aantal films brengen, hier zitten ligzakken bij en een popcornmachine. Zin in wat actievers? Wat denk je van karaoke? Zoek je ideale verkleed outfit uit pak de microfoon en leef je uit om 1 van 36.000 nummers die mee komen. Plezier gegarandeerd.

Populaire Artikelen

P|ART IBIZA

P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Lees Verder »
Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

Lees Verder »
Museo de Etnografia

Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

Lees Verder »
Scroll naar boven

San Miguel Ibiza