...

Waarom iedereen Torres of Garcia heet op Ibiza

Waarom iedereen Torres of Garcia heet op Ibiza
Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Voor honderden jaren deelde de bevolking van Ibiza slechts een tiental achternamen. En nog steeds lijkt iedereen hier  Mari, Torres of Garcia te heten. Waarom is dat eigenlijk?

  Waarom iedereen Torres of Garcia heet op Ibiza
  Credits: Jussi Megens
  Villa van de maand

  Villa van de week: Casa Tranquila

  Nu met 15% korting

  Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

  Voor een antwoord rijden we naar het binnenland. Weg van de drukte en de feestscène. Terug in de tijd lijkt het wel, het oude Spanje in. Hoe verder naar het noorden hoe meer de oorspronkelijke Catalaanse cultuur naar voren komt. Men spreekt er het voor onze oren onverstaanbare Catalaans of zelfs het oude Ibicenco. Boerderijen en landerijen wisselen elkaar af en over straat schuifelen oude vrouwtjes met manden vol net geoogst groente of fruit.

  En het is precies hier waar de oorsprong ligt van de naamgeschiedenis van het eiland. In zijn oude geschiedenis. Ver voor het eiland in de jaren ’60 won aan populariteit. Want met de komt van de toeristen en immigranten uit Spanje en andere landen ,die hier kwamen werken in de bouw en toeristenbranche, worden de oude Ibicenco nu overtroffen door immigranten en hun nakomelingen.

  Van oudsher kwamen op Ibiza slechts 5 achternamen met Catalaanse oorsprong voor. Namelijk die van de familie Torres, Mari, Garcia, Tur en Ribas. Waarvan Garcia de enige Spaanse achternaam is. Waar vijftig jaar geleden nog ruim 15% van de bevolking één van deze namen droeg, neemt dit percentage in rap tempo af en luistert nu slechts 2-4% nog maar naar deze namen.

  Een extra bevestiging van de populariteit van het eiland en de aantrekkingskracht op toeristen en immigranten.

  Ga je op vakantie naar Ibiza? Vergeet dan dus vooral niet de binnenlanden in de rijden, het noorden te ontdekken en op zoek te gaan naar het echte authentieke Ibiza. Oh.. en maak eens een praatje met meneer Ribas of Mevrouw Mari.

  Door: Jussi Megens

  Aanbevolen Ibiza Villa’s 

  8
  4
  4
  280 m2
  1 km strand
  10
  5
  8
  500 m2
  1.6 km strand
  6x p.w. 6 uur schoonmaak
  8
  4
  2
  200 m2
  1 km strand

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven