...

Carnaval op Ibiza?

Carnaval op Ibiza

Carnaval op Ibiza?

Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Carnaval is een heel belangrijk feest op Ibiza. Net als in vele zuidelijke katholieke landen wordt het vijf dagen gevierd rond de eerste zondag van de vastentijd. De zondag en de woensdag na het carnavalsweekend zijn de leukste dagen om richting Ibiza stad te gaan.

  carnaval ibiza
  carnaval ibiza
  carnaval ibiza
  carnaval ibiza
  Villa van de maand

  Villa van de week: Casa Tranquila

  Nu met 15% korting

  Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

  Zondag aan het einde van de ochtend vertrekt er een carnavalsparade. Check de route goed, want het zou zonde zijn als je in de verkeerde straat staat. Vorig jaar begon de parade bij de haven, richting Avenida D’Isodor Macabich en ging die terug via Avenida d’Espanya om uiteindelijk te stoppen bij Vara de Rey. En zoals niet vaak voorkomt op Ibiza, deze parade vertrok vorig jaar exact op de tijd die aangekondigd was!

  carnaval ibiza
  carnaval ibiza
  carnaval ibiza

  Aanbevolen Ibiza Villa’s 

  9
  4
  4
  200 m2
  0.3 km strand
  2x per week tussentijdse schoonmaak, handdoeken- en linnen wissel
  6
  7
  413 m2
  2.5 km strand
  Buiten keuken
  10
  5
  5
  200 m2
  0.04 km strand
  2x p.w. 4 uur schoonmaak en schone badhanddoeken, 1 x per week schone bedlinnen. We have a/c inverter

  In Nederland is carnaval het feest van de “zotheid, spot en uitbundigheid” en hossen we het liefst in de polonaise achter elkaar van kroegie naar kroegie. Maar op Ibiza heeft het toch meer een tropisch sfeertje en doet het ons meer denken aan de samba optocht in Rio de Janeiro of qua kostuums aan het carnaval in Venetië. Maar dan natuurlijk allemaal iets kleiner.

  carnaval ibiza
  carnaval ibiza
  carnaval ibiza
  carnaval ibiza
  carnaval ibiza

  We waren vorig jaar aangenaam verrast door de hoeveelheid jonge getalenteerde groepen, zo groot en kleurrijk. Vaak zijn het verenigingen, ballet- en dansgroepen die hun kunsten laten zien. Veel naaisters werken maanden om al deze kostuums te maken. Zelfs de make-up en gezichtsverf, haarvlechten, accessoires, alles past perfect. Er is altijd live muziek, percussie en veel populaire muziek.

  carnaval ibiza

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  De parade eindigde vorig jaar op de Vara de Rey, waar een enorme paella werd gemaakt en er maaltijden werden gekocht voor slechts 2 euro per bord.

  carnaval ibiza
  carnaval ibiza
  carnaval ibiza

  We hopen dit jaar op een lekkere warme zonnige dag, want de afgelopen week was het weer op Ibiza niet echt lekker om alleen in je stringetje en een verentooi door de stad te lopen.

  Wil je de Aswoensdag Parade graag zien, zoek dan goed uit welke vereniging de optocht dit jaar georganiseerd heeft en in welk deel van Ibiza stad. Een paar jaar geleden was het de carnavalsvereniging van Dalt Vila, waarschijnlijk met een hoog budget en was het geweldig verzorgd. De leden waren allen gekleed in zwarte barokke kostuums, inclusief hoge gepoederde pruiken en zwarte voiles. De make-up bij de vrouwen én de mannen was echt geweldig! De verenigingsleden, inclusief hun kinderen in barok mini-versie kostuums, liepen geacteerd huilend over straat. Daarna begon er een dramatische dodenmars. Er liepen mannen met hoge hoeden en pandjesjassen achter de drumfanfare aan, met een brancard waar een grote sardine op lag, gemaakt van zilveren stof, gevolgd door weer steltenlopers. De sardine werd ritueel verbrand bij de haven en er werden echte gegrilde sardines uitgedeeld aan de toeschouwers.

  Als je onvoorbereid in de stad bent op die woensdagavond dan weet je niet wat je ziet! Wij schrokken best wel van al dat dramatische geweld, maar uiteindelijk snapten we wat er aan de hand was. En die sardines eten lijkt een beetje op het “haringhappen” in het Hollandse Brabant en Limburg, nadat je voor je askruisje naar de kerk bent geweest.

  Dus …. schijnt de zon aanstaand weekend en ben je op het eiland, dan mag je het carnaval echt niet missen!

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven