...

Pasen vieren op Ibiza?

Pasen vieren op Ibiza

Pasen vieren op Ibiza?

Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents
  Nog even en de Ibiza clubs openen hun deuren, met hedonistische feesten waar veel over geschreven wordt. Maar voordat het eiland verandert in een soort Sodom en Gomorra, nog eerst een heel belangrijk traditioneel feest: Pasen. Semana Santa (De Goede Week) op Ibiza is een belevenis om nooit te vergeten. Hou je van een beetje drama of ben je benieuwd naar echte Ibiza tradities, dan moet je in het laatste weekend van maart echt in Santa Eularia of Ibiza stad zijn.
  Pasen vieren op Ibiza
  Pasen vieren op Ibiza
  Pasen vieren op Ibiza
  Pasen vieren op Ibiza
  Pasen vieren op Ibiza
  Villa van de maand

  Villa van de week: Casa Tranquila

  Nu met 15% korting

  Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

  Pasen vieren op Ibiza
  Pasen vieren op Ibiza
  Bezoek bijvoorbeeld het levensechte, aangrijpende toneelstuk “De kruisiging van Jezus” op Goede Vrijdag (Viernes Santo) in Santa Eulària des Riu of aanschouw de meerdere plechtige processie optochten in Ibiza-Stad.
  Pasen vieren op Ibiza

  Aanbevolen Ibiza Villa’s 

  10
  5
  8
  500 m2
  1.6 km strand
  6x p.w. 6 uur schoonmaak
  8
  4
  5
  410 m2
  0.4 km strand
  1 x p.w. 4 uur schoonmaak
 • 10% korting : 1 mrt. - 30 apr.
 • 5% korting : 1 mei - 31 mei
 • 8
  4
  2
  200 m2
  1 km strand
  Pasen vieren op Ibiza
  Pasen vieren op Ibiza
  Pasen vieren op Ibiza

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza
  Pasen vieren op Ibiza

  Fervente Katholieken aanbidden hun Heiligen door de heilige beelden te dragen op versierde baren. Donderdagavond (Jueves Santo) worden alle beelden uit de kerken van Ibiza stad naar de kathedraal bovenin de oude stad gedragen, om daar te “slapen” om dan weer vrijdagavond (Viernes Santo) naar beneden te komen. Een religieus spektakel wat een paar uur duurt. Door het tempo van lopen en de trommels lijkt het wel een beetje op een rouwstoet. De dragers lopen op blote voeten en verbergen hun gezichten onder de hoge, puntige kappen met de gaten die alleen voor hun ogen zijn uitgesneden. De blote voeten en deze outfits zijn de boetedoening voor de lijdensweg van Christus en die van Maria. Maar wij vinden de gewaden een beetje op de Ku Klux Klan lijken.

  Pasen vieren op Ibiza
  Pasen vieren op Ibiza
  Pasen vieren op Ibiza
  De slotdag, Palmzondag (Domingo de Ramos), is een stuk feestelijker! Dan wordt de wederopstanding van Christus gevierd. Deze zondag is voor het dorp ‘Jesús‘ een speciale feestdag. Families zitten dan bij elkaar om vers gesneden palmbladeren tot kunstwerken te vlechten. Wil je een ander soort Ibiza zien en ben je op het eiland, grijp dan deze kans aan en leef de Semana Santa mee met de locale bevolking. Let op: Semana Santa begint dus al op donderdag en een tweede Paasdag wordt niet gevierd op Ibiza. Foto’s met dank aan Dutch Duo Wildlife.

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven