Klik hier om de exacte locatie te zien

Ibiza Stad

Pas vanaf de 15e eeuw werd Ibiza (ook wel Eivissa in het Catalaans) onderdeel van het Spaanse koninkrijk. Daarvoor waren de Arabieren een tijdje op het eiland aan het feesten, maar ook de Grieken waren al een aantal eeuwen voor Christus op het eiland te vinden. De Spanjaarden zorgden voor handel in vis, olie, zout en keramiek. Hierdoor groeide de populatie en werd Ibiza Stad een steeds belangrijkere plek. Pas in de jaren 70 werd het eiland ontdekt door vakantiegangers en veranderde het eiland in rap tempo, en zo ook de hoofdstad. 

Hippies

De hippies kwamen om te dansen zingen en blowen. Deze mensen wisten elkaar hier goed te vinden. Ibiza had een vrije cultuur, was spiritueel, en een plek voor vele kunstenaars. Nog steeds komt deze groep naar het eiland en naar de stad, maar zoals we weten is het eiland bij een grotere groep mensen bekend geworden en uitgegroeid tot de party hoofdstad van Europa, en misschien wel de hele wereld. 

Dalt Villa

Ga Dalt Villa in te voet, loop door de smalle straatjes en zie hoe de echte Ibicenco’s nog leven. Oude vrouwtjes en mannetjes zitten voor hun deur, gewoon te zitten en te praten, zoals dat alleen in Spanje kan. Loop door de grootse entree, de stadsmuren, stijl omhoog. Langs leuke barretjes zoals Ses Calinata of hippe restaurants als Kyupiddo. Maar ook typische goede (maar niet goedkope!) restaurants als La Oliva, tussen de hoge muren met gezellig kaarslicht (klinkt dat niet erg romantisch?) zijn zeer de moeite waard. Dalt Villa is een bijzonder onderdeel van Ibiza stad waar u beslist een kijkje moet gaan nemen. 

Shopen en clubs

Maar de stad heeft meer te bieden. Ook om het oude deel zijn leuke plekken te vinden. Shoppers kunnen hun geluk op want er zijn voldoende winkels te vinden. Of ga naar Marina Botafoc, de haven van de stad. Er zijn leuke restaurants, maar ook hippe clubs als Lio en iets verder Cipriani. En daarna tot in de vroege uurtjes clubben in de Pacha, 1 van de oudste clubs van het eiland. 

Villas

Erg dicht bij de stad zijn niet altijd de mooiste huizen te vinden. Die liggen toch iets verder, zo’n 5-10 minuten rijden van de stad. Denk aan Villa Deseo, Casa Rana Real, of La Casita en Can Ramon Palau met mooi uitzicht over de oude stad. Playa den Bossa, waar enorm veel kroegen en discotheken zitten heeft vrijwel geen huizen, behalve Bossanova, een leuk huis voor 6 personen. Uniek in dit stukje Ibiza! Anders kunt u terecht in Sant Jordi, een klein stukje rijden. Villas in de buurt van Ibiza Stad

Can Ramon Palau | Ibiza town
< 6
Mariana | Ibiza Town
< 12

Team Ibiza

Open 09:00 – 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 – 682 5421