...

Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw?

Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw

Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw?

Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  De Spaanse feestdagen “Día de la Constitución” (Dag van de Grondwet op 6 december) en de “Onbevlekte ontvangenis van Maria” (op 8 december) zijn nog maar net voorbij en wij kregen al de eerste begroeting “Feliz año Nuevo!” van het meisje achter de kassa van de supermarkt. “Een Gelukkig Nieuwjaar” maar hoe zit het dan met de groet “Prettige Kerstdagen”? En waar is het heerlijke wild bij de slagers voor onze Kerstmaaltijd? Naast konijn en af en toe een wild zwijn is er weinig wild te vinden op Ibiza.

  Kerst vier je thuis, traditioneel met de familie, waar moeders een stoofgerecht maakt met o.a. bloedworst en spek!

  En met Oud en Nieuw kijk je met z’n allen vlak voor middernacht naar de TV. Zittend, met je schaaltje met 12 druiven op schoot, kijk je naar de klokkentoren van het Sol-plein in Madrid en verorber je bij iedere slag van de klok 1 druif.  Haal vooraf de pitten er uit, dat slikt wat makkelijker!

  De Spanjaarden blijven tot ver na 12 uur binnen, om daarna helemaal opgedoft naar een feest te gaan in de stamkroeg, een buurtdiscotheek of een grote club. Dus je Ibiza-buren gaan om 12 uur niet de straat op met vuurwerk om elkaar een gelukkig nieuwjaar te wensen.

  Dit jaar sloten veel restaurants eind oktober hun deuren om pas weer met de Pasen open te gaan en is de club Pacha aan het verbouwen.

  Dus waar moeten we heen met de feestdagen??

  Huis Huren Ibiza heeft voor jullie de leukste restaurants met een Kerst menu en New Year’s Eve-feestjes verzameld. Onze Top 15:

  1. The Boat House in Cala Vicente.
  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw

  The Boat House is alle dagen in december open! De keuken is geopend van 9.30 tot 21.30 en op 24, 25 en 31 december van 9:30 tot 17:00 uur. Geen speciaal Kerst Menu, maar genoeg gevarieerde wintergerechten op de kaart. Dit restaurant heeft kerstversiering en diverse houtkachels. Beter wel reserveren: +34 971 32 42 45.

  Villa van de maand

  Villa van de week: Casa Tranquila

  Nu met 15% korting

  Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 


  Cotton Beach Club is geopend 2 december tot en met 7 januari! Op de zaterdagen en zondag hebben ze een Bloody Mary/Champagne brunch.

  cotton beach club

  Met Kerst alleen À la carte. Dit restaurant heeft een open haard. En dan een geweldig Nieuwjaarsfeest met “Suit & Tie” dresscode en een 3-gangen menu en een glas champagne en de eerder genoemde 12 druiven om 12 uur voor 120 euro.

  cotton beach club
  cotton beach club

  Beter wel reserveren: +34 971 806 180.

  Aanbevolen Ibiza Villa’s 

  10
  5
  5
  300 m2
  0.75 km strand
  Buiten keuken
  3x per week 4 uur schoonmaak, en linnen en handdoekenwissel.
  7
  4
  3
  235 m2
  0.55 km strand
  20
  6
  7
  500 m2
  0.02 km strand
  Buiten keuken
  kok (10 uur per dag), serveerster (2x 8 uur per dag), huishoudster (8 uur per dag), boot (afhankelijk van seizoen en aantal gasten), 2x Mercedes Van (8 seater), Jaguar F Cabrio 2 seater, 2 Spyders (3 wheel motorbikes)
 • 5% korting : 1 apr. - 1 mei
 • 5% korting : 1 sep. - 1 nov.
 • 3. White Beach Club in Playa den Bossa

  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  White Eivissa Beach Club

  White Beach Club is alle dagen in december geopend tot 18:00 uur! Op zaterdagen hebben ze voor 20 euro “Cocido Madrileño” een wintergerecht uit Madrid ,wat eigenlijk een beetje lijkt op het eerder genoemde Kerstgerecht van de Ibiza bevolking, een stoofpot met spek, worst, kip en kikkererwten.

  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  White Eivissa Beach Club

  Op 24 en 25 december hebben ze een Kerstmenu van 35 euro en ook op Nieuwjaarsdag ook een leuk menu met dezelfde prijs. Beter wel reserveren: +34 871 517 662.

  White Eivissa Beach Club
  White Eivissa Beach Club

  4. Vino & Co Champagne & Croquettes, op de weg naar Sant Josep.  Vrijdag 29 december van 16:00 tot 23:55 uur.

  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw

  5. Gare du Nord in San Juan. Early Christmas Dinner op 24 december van 16:00 tot 21:00 uur. Een chef’s choice menu met diverse gangen voor 55 euro (exclusief drankjes). Wel reserveren: +34 971 333 602.

  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  Waar gaan we heen met Kerst en Oud & Nieuw
  gare du nord christmas

  6. Casa Colonial op de weg naar Santa Eularia. Een 4-gangen Menu de Navidad van 68 euro (exclusief drankjes). Wel reserveren: +34 971 33 80 01.

  casa colonial navidad
  casa colonial navidad

  7. De “Sluiz Food Factory Christmas Edition” op 17 december. Diverse leuke stalletjes met eten en drinken.

  Ibiza food factory

  8. Of de Sluiz Christmas Dinnershow in Sant Josep op 23, 24 en 25 december. Een 5-gangen menu met show. Wel reserveren: +34 635 06 80 85.

  Sluiz christmas dinner

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  9. Restaurant Atzaro heeft veel plannen met de feestdagen! Op de avond van 24 december een menu van 90 euro, op 25 december een lunch van 100 euro en op Oudejaarsavond een diner van 120 euro (alle menu’s zijn exclusief drank). Wel reserveren: +34 971 338 838.

  atzaro christmas
  atzaro christmas

  10. New Year’s Eve in Club Heart, Marina Botafoc. 31 december van 23:00 tot 06:00 uur. Met DJ Luciano!

  NYE heart

  11. Nochevieja Montesol, Ibiza stad. 31 december van 20:00 tot 04:00 uur. Met een 7-gangen kerstmenu van 190 euro en de drank voor de hele avond kun je afkopen voor 60 euro! Wel reserveren: +34 871 51 50 49.

  montesol ibiza
  montesol ibiza
  montesol ibiza

  12. Melon Bomb in Malanga cafe, Ibiza stad. Op 31 december van 22:00 tot 06:00 uur. Tickets aan de deur 10 euro.

  melon bomb NYE

  13. Natuurlijk gaan we 31 december overdag allemaal oliebollen eten bij Sluiz!

  14. En op 1 januari niet vergeten om om 12 uur de koude zee in te springen tijdens de ondertussen traditionele nieuwjaarsduik van Vino & Co op het strand van Las Salinas! Vino & Co verzorgt daarna de bubbels en de bezoekers nemen hapjes (pannenkoeken, oliebollen, tortilla, erwtensoep etcetera) mee om te delen.

  vino & co

  15. En dan als laatste voor de echte diehards Circoloco in DC10. Op 1 januari vanaf 16:00 uur.

  NYE dc10 circoloco

  Vanaf een zonnig Ibiza wenst het team van Huis Huren Ibiza jullie allemaal hele fijne dagen en een gelukkig maar vooral gezond 2018. Houd ons blog en onze social media in de gaten voor de laatste tips omtrent de feestdagen.

  Populaire Artikelen

  Moet ik euro's meenemen naar Ibiza

  Moet ik euro’s meenemen naar Ibiza?

  Moet ik euro’s meenemen naar Ibiza? Ibiza is in trek bij zowel feestgangers als liefhebbers van natuur en cultuur. Voor bezoekers die binnenkort vertrekken en zich afvragen of zij euro’s moeten meenemen is het antwoord: ja. Ibiza is onderdeel van Spanje en daarmee van de Europese Unie, dus is de officiële valuta op Ibiza de

  Lees Verder »
  Hoeveel geld moet ik meenemen naar Ibiza voor een week

  Hoeveel geld moet ik meenemen naar Ibiza voor een week?

  Vakantiebudget voor een weekje Ibiza Wat kost een weekje vakantie op Ibiza, vraag je je misschien af. Het antwoord hangt sterk af van wat je allemaal wilt doen op het eiland. Over het algemeen zou je genoeg moeten hebben aan een budget van ongeveer €100 tot €150 per dag voor je accommodatie, maaltijden en eventueel

  Lees Verder »
  Wat eten mensen op Formentera

  Wat eten mensen op Formentera?

  Wat eten mensen op Formentera? Formentera, een pittoresk eiland in de Balearen vlakbij Ibiza, staat niet alleen bekend om zijn adembenemende stranden en ongerepte natuurschoon, maar ook om zijn rijke culinaire tradities. Op dit kleine eiland kun je allerlei heerlijke Mediterraanse gerechten eten, die vaak bestaan uit verse zeevruchten, zoals gambas, langostas (kreeften) en verschillende

  Lees Verder »
  Wat drinken ze op Ibiza

  Wat drinken ze op Ibiza?

  Op het zonovergoten eiland Ibiza wordt van alles gedronken, van verfrissende cocktails tot lokale wijnen. Een drankje dat bij locals en bezoekers heel geliefd is, is de ‘Hierbas Ibicencas’: een kruidenlikeur die gemaakt wordt met verschillende kruiden van het eiland. Dit traditionele drankje wordt meestal na de maaltijd gedronken. Naast de Hierbas Ibencicas zijn ook

  Lees Verder »
  Scroll naar boven

  San Miguel Ibiza