...

Atlantis

Soort strand: Rustig / natuurbaden
Locatie: Zuidwesten

Het verborgen Atlantis! Hou je wel van een uitdaging om bij een bijzondere plek te komen? Dan is Atlantis helemaal iets voor jou. Vlakbij Es Vedra vind je dit strandje dat alleen te voet bereikbaar is via een steile afdaling.

Als je aan de wandeling begint, merk je al meteen waarom dit onder andere een bijzondere plek is. Boven op de berg vind je cirkels bestaande uit gestapelde stenen. Ooit ontstaan door hippies, maar door ieder die langs komt en de cirkel voorziet van een extra steentje groeien deze per dag. Voel je vrij om voor je afdaling een steentje toe te voegen!

Eenmaal beneden wordt je beloond met een zeer unieke plek op Ibiza. Dit is namelijk het gebied waar de Feniciers grote rotsblokken met onbekende techniek uit de rotsen haalden om de stadsmuren van Ibiza stad te bouwen. Dit verklaard de vreemde rotsen die je ziet, die doen denken aan verzonken gebouwen in de zee. Ook de Torre des Savinar (de Piratentoren bij Es Vedra) is gemaakt van deze rotsen en het blijft tot op de dag van vandaag een raadsel hoe deze tonnen zware stenen de berg op zijn gekomen. Door de uitgehakte delen zijn er een soort ‘baden’ ontstaan waar je, als de zee rustig is, in kan zwemmen. En doordat de baden niet al te diep zijn, voelen ze bijna als een verwarmd zwembad aan. Heerlijk in de wat koudere maanden!

Voldoende water, versnaperingen, goed schoeisel en zwemkleren meenemen als je Atlantis gaat bezoeken is een must! Deze items geven je het ultieme beloningsgevoel als je hier eenmaal bent aangekomen na de wandeling. En geloof ons, die beloning verdien je! Want tja, je moet ook weer een keer omhoog…

Route

Meer informatie over de route vind je op de Es Vedra Ibiza pagina.

Villa’s in zuidelijk Ibiza

8
4
4
350 m2
4 km strand
Dagelijkse schoonmaak 16H00 – 19H00. Beddengoed wordt verschoond op zaterdag bij een verblijf van 2 weken of meer.
10
5
5
350 m2
2.5 km strand
Buiten keuken
2x p.w. 3 uur schoonmaak en schone badhanddoeken.
12
6
6
776 m2
3 km strand
– Tuinonderhoud en wekelijkse schoonmaak van zwembaden – Schoonmaak (4 uur/dag van maandag tot vrijdag van 10.30 tot 14.30 uur)
10
6
5
400 m2
1.2 km strand
6x p/w 5 uur schoonmaak.
10
5
5
400 m2
8 km strand
6x p.w. 5 uur schoonmaak en 1x p.w. schone badhanddoeken. Inclusief 8 uur security per nacht van 1 juli – 9 september.
8
4
4
270 m2
0.1 km strand
  • 5% korting : 3 jul. – 18 jul.
  • 5% korting : 17 aug. – 28 aug.
  • Scroll naar boven