7 Beste Museums op Ibiza: Cultuur en Kunst in Overvloed

7 Beste Museums op Ibiza

Duik in de rijke cultuur en kunst van Ibiza en ontdek de 10 beste museums op het eiland. Van Santa Gertrudis tot Sant Antoni De Portmany: elk museum is een unieke ervaring die je meeneemt naar een andere wereld, op een reis door de tijd, de kunst en de geschiedenis.

1. Museu D’Art Contemporani – Ibiza Stad

Het Museu D’Art Contemporani, gelegen in het oude stadshart van Ibiza Stad, is een must-visit voor liefhebbers van moderne kunst. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie met werken van internationale kunstenaars, waaronder Karel Appel en Andy Warhol. Omdat het museum dichtbij het bruisende Ibiza Stad is gelegen, is het een ideale plek voor een dag vol cultuur en ontspanning.

2. Museu Puget – Ode aan Ibiziaanse Kunstenaars

In Dalt Vila, het oudste gedeelte van Ibiza Stad, vind je het Museu Puget. Dit museum is gewijd aan het werk van Narcís Puget. De schilderijen van deze lokale kunstenaar geven een uniek inkijkje in het leven op Ibiza in de 19e en 20e eeuw. De intieme sfeer en de historische setting maken een bezoek aan dit museum tot een unieke ervaring.

Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

3. Archeologisch Museum – Reis door de Tijd

Het Archeologisch Museum in Ibiza Stad biedt een fascinerende reis door de geschiedenis van het eiland – van de prehistorie tot de islamitische periode. Hier vind je artefacten en overblijfselen die getuigen van Ibiza’s rijke en diverse geschiedenis. Met een prachtig uitzicht over de stad, is dit museum een perfecte plek om meer te weten te komen over de oorsprong van het eiland.

4. Barrau Museum – Kunstenaarsparadijs in Santa Eulalia

In de mooie stad Santa Eulalia, bekend om zijn mooie stranden zoals Cala Pada en Cala Nova, vind je het Barrau Museum. Dit museum, gewijd aan de Catalaanse kunstenaar Laureà Barrau, is gevestigd in een traditioneel Ibizaans huis. Hier krijg je een uniek inkijkje in het leven en werk van deze invloedrijke kunstenaar.

5. Bastion van Santa Lucía – Historische Kunst

In het hart van de oude stadskern, nabij de kapel van Sant Ciriac, ligt het Bastion van Santa Lucía. Dit historische fort huisvest een collectie van kunstwerken die de lokale geschiedenis en cultuur belichten. Vanaf het bastion heb je ook een van de allerbeste uitzichten op Ibiza Stad.

De musea op Ibiza zijn meer dan alleen tentoonstellingsruimtes; ze zijn een weerspiegeling van de rijke geschiedenis en het bruisende eilandleven. Elk museum biedt een unieke kans om de lokale cultuur, geschiedenis en natuur van dichtbij te ervaren.

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
5
200 m2
0.04 km strand
2x p.w. 4 uur schoonmaak en schone badhanddoeken, 1 x per week schone bedlinnen. We have a/c inverter
10
5
8
500 m2
1.6 km strand
6x p.w. 6 uur schoonmaak
6
7
413 m2
2.5 km strand
Buiten keuken

6. Kapel van Sant Ciriac – Een Historisch Monument

Nabij de oude stadskern van Ibiza Stad ligt de Kapel van Sant Ciriac, een plek van devotie en een historisch monument dat een belangrijke rol speelde tijdens de islamitische periode op Ibiza. Deze kapel is weliswaar klein, maar vormt een belangrijke bezienswaardigheid die de religieuze geschiedenis van het eiland belicht.

Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

auto verhuur ibiza
boot huren ibiza
La goletta boot huren ibiza
auto verhuur ibiza

7. Cova De Can Marca – Wonder der Natuur

De Cova De Marca in San Miguel tenslotte is meer dan een museum; het is een grot waarin je op reis kunt gaan door de tijd. Met de vele stalactieten en stalagmieten is een bezoek aan dit prachtige “natuurmuseum” een unieke ervaring.

Een bezoek aan een van de vele musea op Ibiza is een verrijking voor iedere vakantieganger. Van de historische schatten in het Archeologisch Museum tot de hedendaagse kunst in Museu d’Art Contemporani: er is voor elk wat wils. Een museum is een perfecte gelegenheid om de cultuur en geschiedenis van Ibiza te ervaren. Dus of je nu kunstliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de lokale cultuur: de vele musea op Ibiza zijn een bezoek meer dan waard.

De prachtige villa’s van HuisHurenIbiza zijn een perfecte uitvalsbasis om al deze cultuurschatten te verkennen en te genieten van alles wat Ibiza te bieden heeft. Wij staan voor je klaar met advies!

Populaire Artikelen

P|ART IBIZA

P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Lees Verder »
Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

Lees Verder »
Museo de Etnografia

Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

Lees Verder »
Scroll naar boven

San Miguel Ibiza