Klik hier om de exacte locatie te zien

Santa Gertrudis

Santa Gertrudis ligt heel erg centraal op het eiland. Vaak denken mensen dat ze dichterbij de stad zitten wanneer ze in het westen zitten, aan de kust. Maar de werkelijkheid is dat Santa Gertrudis op slechts 10 minuten van Ibiza Stad ligt. En dus maar 10-15 minuten verwijderd van veel vertier. Maar Santa Gertrudis is deze drukte zelf gelukkig bespaard gebleven. Wat resulteert in een pittoresk dorpje wat het hopelijk nog tijden, zo niet altijd, zal blijven.

Waarom Santa Gertrudis? 

Eigenlijk vinden wij dit één van de mooiste dorpen in Ibiza. Het heeft een actieve lokale gemeenschap en de lokale basisschool staat bekend om zijn moderne onderwijs. Het is dan ook een plek waar veel internationale bewoners hun kinderen naar school sturen. Niet zo gek dus ook dat veel vooral Nederlanders en Engelsen rondom Santa Gertrudis wonen. Naast dat het een gezellig dorpje is, is de omgeving werkelijk prachtig, rustig, en zit je eigenlijk het meest centraal op het eiland. Mooie oude finca’s zijn omgetoverd tot heerlijke verblijfsplekken voor de welgestelden onder ons. Maar net zoals het dorp zelf, respecteren de meeste bewoners ook het oude, en zijn de originele bouwwerken behouden gebleven. Een mooie mix van nieuw en oud, met respect voor het verleden.

Winkeltjes, restaurants

Het centrum van de stad wordt gekenmerkt door een gezellig plein met winkeltjes, horeca en een kerk (hoe kan t ook anders!). Restaurant opties zijn ongelimiteerd. Van simpel maar lekker (denk aan Can Caus), tot hoogstaand maar vooral erg gezond (denk aan Wild Beets, Musset en Macau). Maar altijd gezellig en met een relaxte sfeer. Net buiten dit dorpje vind je mooie winkels, zoals La Galeria Elephante waar je terecht kan voor (bijna hippieachtige) kleding, en leuke interieurproducten,  en Sluiz met de bekende blauwe koeien in de tuin. In deze laatste winkel kun je ook terecht voor smaakvolle interieurartikelen, maar ook voor kleding en meer.  

Santa Gertrudis is hip en happening en mag je eigenlijk niet overslaan als je op Ibiza bent.Team Ibiza

Open 09:00 – 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 – 682 5421