...

10 Redenen om Ibiza te bezoeken in het laagseizoen

10 redenen waarom jij naar Ibiza moet gaan deze zomer
Pagina Inhoud
    Add a header to begin generating the table of contents

    In de donkere maanden altijd behoefte om even uit het koude Nederland te vertrekken? Je hoeft niet per se uren in het vliegtuig te zitten. Ibiza is ook in het laagseizoen een ideale vakantiebestemming!

    1. Vluchten

    Sinds dit jaar is Ibiza wel voor een heel voordelige prijs te bereiken! Vanaf Eindhoven vliegt de hele laagseizoen, twee maal per week, een Transavia vliegtuig om jouw een heerlijke vakantie te bezorgen.

    2. Markten

    Waar je ’s zomers over de bruingebakken koppen loopt tijdens het struinen tussen alle marktkraampjes op de welbekende hippiemarkten. Is er ’s winters nog zoveel meer te snuffelen qua markten. Minder toeristisch, maar meer lokaal aangeboden producten of tweedehands prularia uit eigen huis. Neem zeker een kijkje bij Cala Llenya markt op zondag met live muziek of proef de sfeer in San Juan. Wij hebben een handig overzichtje gemaakt met alle markten. Deze vindt je hier.
    Mercadillo de San Jordi ibiza

    3. Wandelen

    In de zomer moet je er vast niet aan denken, bergen beklimmen met je Hollandse kuitjes in de Spaanse temperatuur. Maar tijdens de wintermaanden is er niets mooiers dan de stranden vanuit een heel ander oogpunt te bekijken. De wandelingen worden door Toby van WalkingIbiza georganiseerd, veel hoeft dit niet te kosten: je mag naar eigen waarde aan het eind van de mooie tocht een donatie doen.
    Villa van de maand

    Villa van de week: Casa Tranquila

    Nu met 15% korting

    Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

    4. Cultuur

    De eilandbewoners werken zich in de zomermaanden een slag in de rondte met soms wel drie banen tegelijkertijd. Maar in ruil voor hun harde werken genieten zij buiten het seizoen van wekenlange vrijheid. Oftewel: wil jij het echte eilandleven en de ibicenco leren kennen. Zie waar zij eten, drinken en genieten en gooi je beste Spaans voor een praatje met een echte local.

    Ibiza cultuur

    5. Feesten

    Mocht je in het weekend toch niet je ei kwijt kunnen bij de openhaard, dan is er nog altijd de welbekende discotheek Pacha die ieder weekend in een knusse setting zijn feestjes organiseert.

    Aanbevolen Ibiza Villa’s 

    8
    4
    3
    m2
    0.65 km strand
  • 10% korting : 9 mrt. - 2 nov.
  • 10
    5
    5
    200 m2
    0.04 km strand
    2x p.w. 4 uur schoonmaak en schone badhanddoeken, 1 x per week schone bedlinnen. We have a/c inverter
    10
    5
    8
    500 m2
    1.6 km strand
    6x p.w. 6 uur schoonmaak

    6. Ruimte

    Waar je ’s zomers ieder strandje of terras moet delen met honderden andere Ibiza liefhebbers, is de kans groot dat je tijdens dit bezoek nog heerlijk van wat zonnestralen kan genieten op een verlaten strand of het beste zonplekje op het terras weet te bemachtigen.

    7. Mountainbiken

    Waar ’s zomers vooral wordt ontspannen met sangria en urenlang in de zon bakken, ontpopt in wintermaanden het eiland zich tot perfect mountainbike oord. Met routes dwars door de bergen, mooie uitzichten en heerlijke afdalingen kan je voldaan na de rit een drankje nuttige op een, wie weet wel, zonnig terras. Wij raden u aan om uw fietsen te huren bij Kandani.
    Mountainbike Ibiza

    8. Feestdagen

    Ibiza wordt bewoond door vele katholieke inwoners, hierdoor wordt er veel waarde gehecht aan feestdagen zoals bijvoorbeeld Kerst. De straten zijn tijdens deze periode prachtig versierd en pleinen zijn voorzien van kerstbomen. Ook zijn er optochten vanwege de Drie Koningen dat op 6 januari wordt gevierd, deze dag is te vergelijken met onze Sinterklaasintocht/avond. Oftewel: eilandcultuur pak je zeker mee deze maanden.

    Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

    Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

    auto verhuur ibiza
    boot huren ibiza
    La goletta boot huren ibiza
    auto verhuur ibiza

    9. Stralend de winter door

    Loop je al snel tegen een winterdepressie aan? Ibiza is maar twee uur vliegen, maar geeft je soms het idee alsof je buiten Europa bent. Waar in Nederland de dagen donker en grauw zijn, heeft Ibiza vrijwel dagelijks haar portie zonlicht voor je klaar staan. Een terrasje in de zon, uit de wind kan zomaar betekenen dat je het zelfs in je T-shirt nog warm hebt.

    Spaans eten

    10. Lekker eten

    Dat Spanje een goede keuken heeft is algemeen bekend. Zeker op Ibiza kan je je vergapen aan allerlei goede restaurants. Maar wist je dat in het laagseizoen veel restaurants gewoon open zijn, alleen dan met een voordeligere kaart?!

     

    En nog een kleine bonus….

    11. Las Dalias on the road!

    Wil je het Ibiza gevoel in Nederland beleven? Las Dalias komt 5, 6, 7 en 8 mei naar Amsterdam toe! Een kleurrijke gezellige markt met al het beste van de markt op Ibiza Lees meer op: Las Dalias on the road

    Las Dalias

    Populaire Artikelen

    P|ART IBIZA

    P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

    Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

    Lees Verder »
    Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

    Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

    Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

    Lees Verder »
    Museo de Etnografia

    Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

    Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

    Lees Verder »
    Scroll naar boven

    San Miguel Ibiza