...

Hoe is Ibiza ontstaan?

hoe is ibiza ontstaan

Het Spaanse eiland Ibiza, een van de meest populaire bestemmingen in Europa, kent een rijke historische achtergrond. Het is onderdeel van de Balearen en heeft een complexe geologische en culturele geschiedenis. Geologisch gezien is Ibiza gevormd door tektonische activiteit. Hierdoor is het bergachtige landschap gevormd samen met de pittoreske kustlijnen en prachtige stranden die het eiland kenmerken. Cultureel gezien is Ibiza’s geschiedenis net zo gelaagd, beginnend bij de oude Feniciërs die de stad Ibiza rond 654 voor Christus stichtten. Voor hen was de strategische positie in de Middellandse Zee van belang en zij noemden het eiland Ibossim. Door de eeuwen heen is het eiland beïnvloed door verschillende culturen, waaronder de Romeinen, Moren en Catalanen. Elk van deze volken heeft zijn sporen achtergelaten in de architectuur, taal en tradities van Ibiza. Hieraan dankt Ibiza zijn unieke identiteit en bijzondere verhalen.

Culturele invloeden in de loop der tijd

Ibiza’s verleden is een fascinerende reis door de tijd, die zich kenmerkt door verovering en culturele uitwisseling. Na de komst van de Feniciërs, verschenen de Carthagers, die het eiland gebruikten als nederzettingsbasis. Zij vereerden de mysterieuze godin Tanit, beschermvrouwe van vruchtbaarheid en vrouwelijkheid. De overblijfselen van deze tijd zijn nog steeds zichtbaar in de vorm van oude ruïnes en heiligdommen verspreid over het eiland.

Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

Romeinse en Moorse overheersing

Na de Carthagers namen de Romeinen de heerschappij over. Zij noemden Ibiza ‘Ebusus’ en verrijkten het eiland met hun architectuur en wegen. De Moorse overheersers introduceerden vervolgens nieuwe landbouwtechnieken en architectuurstijlen, die als overgebleven forten en torens nog steeds het landschap sieren. Naast deze stenen overblijfselen hadden al deze culturen natuurlijk ook invloed op de lokale keuken, muziek en kunst.

Christelijke herovering en Catalaanse invloed

Na de christelijke herovering in de 13e eeuw lijfden de Catalanen het eiland in en introduceerden hun taal en gebruiken, die nog steeds een belangrijk onderdeel van de Ibizaanse identiteit vormen. De karakteristieke witgekalkte huizen, die nu symbool staan voor het eiland, zijn direct terug te voeren op deze periode.

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

8
4
2
200 m2
1 km strand
8
4
3
m2
0.65 km strand
 • 10% korting : 9 mrt. - 2 nov.
 • 7
  4
  3
  235 m2
  0.55 km strand

  Moderne invloeden en toerisme

  In de 20e eeuw veranderde Ibiza langzaam van een overwegend agrarische samenleving in een geliefd vakantie-eiland. Van heinde en verre kwamen mensen op de mooie stranden, het historische Ibiza Stad en andere toeristische attracties af. Met fraaie stranden zoals Cala Comte, Cala Xarraca, Cala Benirras en Cala Jondal werd Ibiza een plaats van ultieme ontspanning voor zonzoekers en natuurliefhebbers. De komst van hippies in de jaren zestig zette Ibiza op de kaart als symbool van vrijheid en creativiteit; langzaam ontstonden het Ibiza gevoel en de Ibiza Style. Het aantal toeristen en het aanbod van vakantiewoningen namen snel toe. Veel luchtvaartmaatschappijen gingen vliegen op Ibiza Airport en vliegtickets werden steeds betaalbaarder. Deze periode luidde ook de beginjaren in van Ibiza’s status als bestemming voor feest liefhebbers vanwege de beroemde feesten en grote clubs met het bijbehorende bruisende nachtleven. Het aantal restaurants nam ook steeds verder toe.

  Benirras
  Cala Conta

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  Boek een droomvilla op historisch Ibiza

  Wie weet ben je door het lezen van dit artikel over de geschiedenis van Ibiza nieuwsgierig geworden naar het eiland. Kijk dan eens op onze site! HuisHurenIbiza heeft een groot aanbod aan exclusieve villa’s op dit zonnige eiland. Zij vormen een uitstekende uitvalsbasis om kennis te maken met Ibiza’s geschiedenis. Onze zorgvuldig geselecteerde villa’s en finca’s zijn gelegen op adembenemende locaties en hebben elk een uniek verhaal dat aansluit bij de geschiedenis en het karakter van het eiland.

  Dus of je nu dicht bij een van de bekende stranden zoals Cala Llenya wilt zitten of een andere bijzondere plek zoekt: bij ons vind je wat je zoekt! Wij hebben een breed scala aan exclusieve accommodaties die stuk voor stuk voldoen aan de hoogste standaarden. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van een persoonlijke service, inclusief tips over bezienswaardigheden en bijvoorbeeld goede restaurants voor een onvergetelijk verblijf.

  Dus ga naar HuisHurenIbiza en plan je droomvakantie op een van de meest geweldige plekken ter wereld!

  Populaire Artikelen

  Welk deel van Ibiza is voor ouderen?

  Welk deel van Ibiza is voor ouderen?

  Het prachtige eiland Ibiza staat vooral bekend om zijn levendige nachtleven en clubs. Wat veel minder mensen weten, is dat het eiland ook een groot aantal plaatsen kent die heel geschikt zijn voor ouderen op zoek naar rust, natuur en cultuur. Ook het aanbod aan activiteiten op Ibiza is zo gevarieerd dat vakantiegangers van alle

  Lees Verder »
  Wat is er speciaal aan Ibiza?

  Wat is er speciaal aan Ibiza?

  Ibiza, een betoverend eiland in de Middellandse Zee, is veel meer dan alleen een wereldberoemde feestbestemming. Je vindt hier ook prachtige zandstranden, zoals Cala Conta en Cala Bassa, waar het kristalheldere water en de idyllische zonsondergangen een onvergetelijke indruk maken. Verder is Ibiza rijk aan cultureel erfgoed met zijn historische oude stad Dalt Vila (Eivissa),

  Lees Verder »
  Waar gaan 50-jarigen heen op Ibiza

  Waar gaan 50-jarigen heen op Ibiza?

  Ibiza staat wereldwijd bekend om zijn levendige nachtleven en hippe clubs, maar ook de wat oudere bezoekers komen volop aan hun trekken hier. 50-plussers die geen zin hebben in uitgaan, kunnen bijvoorbeeld genieten van zonovergoten stranden, zoals Cala Llonga en Cala Tarida. Ook kunnen zij uitstapjes maken naar culturele of historische bezienswaardigheden, zoals Dalt Vila,

  Lees Verder »
  Is 60 te oud voor Ibiza?

  Is 60 te oud voor Ibiza?

  Is 60 te oud om nog van Ibiza te genieten? Absoluut niet! Weliswaar staat Ibiza bekend om zijn levendige nachtleven en aantrekkingskracht op jongeren, maar het eiland is zo divers dat het voor bezoekers van alle leeftijden een heerlijke plek is. Er is veel natuurschoon, inclusief prachtige stranden en baaien, en er zijn ook veel

  Lees Verder »
  Scroll naar boven

  San Miguel Ibiza