Klik hier om de exacte locatie te zien

San José

San Jose (ook wel San Joseph de la Talaia) ligt in het westen van Ibiza. Wij houden van dit dorpje! Het is klein, gezellig, en heeft een paar goede kleine restaurantjes en winkels. Vele mooie huizen liggen in de omgeving. Het dorpje is oud. Eigenlijk ontstaan door de kerk waardoor de populatie in de 17e eeuw ook sterk groeide. Die was er eerst alleen in de omgeving van San Antoni, maar de lokale bewoners vonden dat wat te ver met de benenwagen. Wie geeft ze eens ongelijk!

Restaurants

Het meest bekende restaurant is El Destino. Heerlijke tapas. Echt een aanrader! Wel zult u moeten reserveren, vooral in de zomermaanden want het is hier druk. Destino heeft al wat jaren naam gemaakt.  Als u  achter de kerk loopt, vindt u Can Manyanet, een leuk restaurant waar typisch Ibicencan gerechten gegeten kunnen worden, zoals Sofrit Pages - casseroled lam, kip, aardappelen en saffraan, voor €5, terwijl u uitkijkt over de bloemen van de mooie tuin. 

In Bar Bernat Vinya verzamelen oude mannetjes zich om even te kaarten. En in de koele zomer tuin van Es Raco Verde kunt u luisteren naar Jazz and Blues terwijl u  een gezellige avond hebt met uw vrienden en familie. 

Shoppen: verwacht niet te veel

Kan er ook geshopt worden in San Jose? Jazeker. Er zijn allerlei soorten winkeltjes. Van designerwinkels tot simpele toeristenwinkeltjes. Wilt u echt flink gaan shoppen dan kunt u beter naar Ibiza Stad. Toch geeft San Jose een leuke shopping experience, waar je je best even kan vermaken. Overigens zijn er ook een aantal kleine supermarkten waar u uw vakantie inkopen kunt doen. 

Het dorp is klein en zeker niet spectaculair, maar wel knus als je ziet hoe de oude bewoners hier nog altijd leven. Er wordt niet veel gebouwd, ook niet rond San Jose, waardoor de authenticiteit behouden blijft. De parochiekerk van Sant Jose is een mooie kerk om te bezoeken, mocht u nog iets cultureels willen doen. 

U zult vast een keer door dit stadje rijden, maar neem ook een keer de tijd om er even te lunchen of dineren of een koffietje te drinken. Ook verhuren wij redelijk veel huizen niet ver van het dorp verwijderd.Team Ibiza

Open 09:00 – 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 – 682 5421