Klik hier om de exacte locatie te zien

Can Caus

Prijs:
Menu: Grill

Onderweg vanaf Ibiza Stad naar Santa Gertrudis had ik het restaurant al vaker gezien aan de linkerkant van de autoweg (PM 804) en schuin tegenover Sluiz: Can Caus. Een groot wit met blauw pand, met een weelderige tuin en een enorme parkeerplaats waar rond siësta altijd veel auto's staan. 

Ik had trek in een kleine snack, maar toen ik de menukaart zag in 4 talen, bedacht ik mij dat ik beter iets minder zwaar had kunnen ontbijten. De kaart bestaat vooral uit veel vleesgerechten die starten bij 9,00 euro en eindigen bij 24,50 euro met als enige uitzondering de Ox Rib Steak. Deze kost 48,00 euro, maar voor dat geld wordt een stuk rauw vlees van anderhalve kilo aan je tafel gegrild.

Mogen vitaminen niet in jouw lunch ontbreken, bestel dan genoeg groenten als side-order, want bestel je vlees, dan krijg je ook echt alleen maar een bord met vlees.

Het keurig in zwart gekleed personeel was erg behulpzaam met uitleg geven over de menugerechten en de specialiteiten van de dag. Ik koos 4 soorten huisgemaakte worst uit de houtskooloven (brasa) en Sanfaina (gegrilde groenten zoals aubergine, paprika, courgette maar ook hele tenen knoflook). Alles smaakte prima, maar ik had wel de hele dag dorst van het zout in de worsten.

Juan Luis, de trotse eigenaar van Can Caus, vertelde mij dat hij het restaurant in 1987 was begonnen. Ze gebruiken super verse producten van het eiland, hebben een boerderij met pluimvee en geiten en ze maken zelf hun kazen en worsten. Alle andere producten zoals groenten, vlees en noten komen van omliggende finca's uit de buurt. Ik mocht op eigen gelegenheid foto's gaan maken op de boerderij en hij gaf mij een interessante rondleiding in het kleine fabriekje achter het restaurant. 

Can Caus, een klassiek -tikkeltje oubollig- familie restaurant, veel bezocht door locals en uitermate geschikt voor groepen die van een groot stuk gegrild vlees houden. Vegetariërs wegblijven dus! 

Tel: +34 971 197516

 Team Ibiza

Open 09:00 – 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 – 682 5421