Ritas Cantina

Prijs:     
Menu: Aziatisch op de Hollandse manier

Rita’s Cantina kun je vinden aan het einde van de boulevard die langs de jachthaven van San Antonio loopt. De eigenaresse Rita is dit restaurant tientallen jaren geleden begonnen en een paar jaar terug verhuisd naar deze top locatie. Een mooi pand met hoge plafonds, ingericht met veel hout en een geweldige wandschildering van een Cubaanse vrouw met sigaar.

Rita is een knappe, blonde vrouw die graag vertelt hoe ze dit restaurant begonnen is en zo populair gekregen heeft, in een tijd dat adverteren op internet of social media nog niet bestond. Mond op mond reclame, daar moest ze het van hebben. Voordat we met het interview beginnen wil ze dan ook even dubbelchecken of we niet weer iets nieuws en vluchtigs zijn of zoals zij het noemt: “van die 1-dagsvlinders die nog maar 1 jaar op Ibiza zitten en de Spaanse taal niet beheersen”. Nou dat zijn wij van “Huis Huren Ibiza” natuurlijk niet!

“Ik hou ook niet van Trip Advisor. Niet omdat ze je kunnen afkraken, maar meer omdat ze je kunnen ophemelen. Bezoekers hun verwachtingen zijn dan veel te hoog. Ze verwachten nouveau cuisine Aziatisch eten maar bij ons krijg je gewoon bami of nasi zoals je moeder thuis in Holland het ook gemaakt zou hebben.”

Naast Nasi Goreng (€ 8,50) en Bami Goreng met saté , pindasaus en kroepoek (€ 8,50) heeft ze ook op de kaart staan: broodje Shoarma (€ 5,50) de Thaise soep Tom Kha Kai (€ 5,00) en een heerlijke Tiki Masala wrap (€ 6,00). En voor de zoete trek: huisgemaakte appeltaart met slagroom (€ 3,50) en pannenkoeken met ijs en fruit (€ 4,75).

Op de oude locatie aan dezelfde boulevard, waar ze ooit Rita’s Cantina is begonnen, zit nu haar dochter Merel met Restaurant Es Petit.

Tel: +34 971 34 33 87

Huizen in het westelijke deel van Ibiza

8
4
2
200 m2
5 km strand
8
4
3
250 m2
6 km strand
Woensdag tussentijdse schoonmaak met handoekwissel
10
4
5
410 m2
1.6 km strand
5x p.w. 3 uur schoonmaak
8
4
3
260 m2
1.1 km strand
12
6
4
700 m2
4.5 km strand
4 uur schoonmaak per dag inbegrepen.
8
3
4
220 m2
0.6 km strand
Buiten keuken
1x p.w. 3 uur schoonmaak en schone badhanddoeken.
Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 


Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
8
500 m2
1.6 km strand
6x p.w. 6 uur schoonmaak
7
4
3
235 m2
0.55 km strand
8
4
4
220 m2
0.3 km strand
Buiten keuken

Populaire Artikelen

Moet ik euro's meenemen naar Ibiza

Moet ik euro’s meenemen naar Ibiza?

Moet ik euro’s meenemen naar Ibiza? Ibiza is in trek bij zowel feestgangers als liefhebbers van natuur en cultuur. Voor bezoekers die binnenkort vertrekken en zich afvragen of zij euro’s moeten meenemen is het antwoord: ja. Ibiza is onderdeel van Spanje en daarmee van de Europese Unie, dus is de officiële valuta op Ibiza de

Lees Verder »
Hoeveel geld moet ik meenemen naar Ibiza voor een week

Hoeveel geld moet ik meenemen naar Ibiza voor een week?

Vakantiebudget voor een weekje Ibiza Wat kost een weekje vakantie op Ibiza, vraag je je misschien af. Het antwoord hangt sterk af van wat je allemaal wilt doen op het eiland. Over het algemeen zou je genoeg moeten hebben aan een budget van ongeveer €100 tot €150 per dag voor je accommodatie, maaltijden en eventueel

Lees Verder »
Wat eten mensen op Formentera

Wat eten mensen op Formentera?

Wat eten mensen op Formentera? Formentera, een pittoresk eiland in de Balearen vlakbij Ibiza, staat niet alleen bekend om zijn adembenemende stranden en ongerepte natuurschoon, maar ook om zijn rijke culinaire tradities. Op dit kleine eiland kun je allerlei heerlijke Mediterraanse gerechten eten, die vaak bestaan uit verse zeevruchten, zoals gambas, langostas (kreeften) en verschillende

Lees Verder »
Wat drinken ze op Ibiza

Wat drinken ze op Ibiza?

Op het zonovergoten eiland Ibiza wordt van alles gedronken, van verfrissende cocktails tot lokale wijnen. Een drankje dat bij locals en bezoekers heel geliefd is, is de ‘Hierbas Ibicencas’: een kruidenlikeur die gemaakt wordt met verschillende kruiden van het eiland. Dit traditionele drankje wordt meestal na de maaltijd gedronken. Naast de Hierbas Ibencicas zijn ook

Lees Verder »
Scroll naar boven

San Miguel Ibiza