...

Museu d’Art Contemporani d’Eivissa: Hedendaagse Topkunst

Museu d'Art Contemporani d'Eivissa

In het hart van de oude stad van Ibiza, omgeven door eeuwenoude muren, ligt het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE). Dit museum staat in het teken van de hedendaagse kunst, tegen de achtergrond van Ibiza’s historische charme.

Een Reis door de Tijd en Creativiteit

Het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa is behalve een museum ook een brug tussen Ibiza’s rijke historische verleden en haar dynamische, artistieke heden. De collectie bestaat uit schilderijen, sculpturen en multimedia-installaties. Hiermee worden de verschillende disciplines binnen de hedendaagse kunst weerspiegeld. Altijd is er een unieke band met Ibiza en de Middellandse Zee. Het museum is gehuisvest in een fraai gerenoveerd gebouw – een serene maar inspirerende omgeving voor kunstliefhebbers.

Ontdekkingen binnen De Muren

Bij binnenkomst in het museum worden bezoekers begroet door lichte, ruime zalen die de kunstwerken op een intieme manier presenteren. De kunstwerken tonen alles van lokale landschappen van Ibiza tot abstracte composities. Soms zijn er provocerende stukken die uitnodigen tot reflectie over urgente maatschappelijke vraagstukken. MACE biedt een rijk palet aan visuele ervaringen!

Verbinding met Lokale Kunstenaars

Een uniek aspect van het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa is de nadruk op de verbinding met de lokale kunstenaarsgemeenschap. Het museum organiseert regelmatig tentoonstellingen van opkomende Ibizaanse kunstenaars om lokaal talent te promoten. 

Culturele Hub

Het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa is meer dan alleen een tentoonstellingsruimte; het is een levendige culturele hub. Het museum organiseert diverse evenementen, van lezingen en workshops tot interactieve kunstsessies. Dit bevordert de culturele uitwisseling en creatieve expressie op Ibiza. Deze evenementen trekken veel mensen aan, van eilandbewoners tot bezoekers vanuit de hele wereld. Hiermee wordt de rol van MACE als belangrijke speler in Ibiza’s culturele landschap versterkt.

Een Bezoek Waard

Voor gasten die verblijven in een van de luxe villa’s van HuisHurenIbiza is een bezoek aan het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa een must. Je kunt hier niet alleen prachtige kunstwerken bewonderen, maar ook de diepere connectie tussen Ibiza’s verleden en heden ervaren. Na een bezoek aan het strand of een wandeling door de charmante straten van Santa Eulària des Riu, biedt MACE een verfrissende duik in de wereld van de hedendaagse kunst.

Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

Rondleidingen

Het museum ligt op loopafstand van de bruisende markten en leuke winkels van Ibiza Stad en is gemakkelijk te bereiken. Geïnteresseerden in de historische context van de kunstwerken kunnen meedoen aan een rondleiding waarin de verhalen achter de creaties en hun makers worden verteld. Hierdoor is het museum een leuke bestemming voor zowel kunstliefhebbers als families die een leerzaam uitje willen tijdens hun vakantie.

De Magie van Ibiza’s Kunstlandschap

Het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa is slechts een van de vele facetten van Ibiza’s rijke kunstlandschap. Andere cultuurschatten zijn het Museu Puget en het Museo Arqueológico. Samen schetsen zij een volledig beeld van Ibiza’s artistieke en historische erfgoed. Een bezoek aan MACE is perfect te combineren met deze bezienswaardigheden als je meer wilt weten over de culturele diversiteit van Ibiza.

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
5
250 m2
0.6 km strand
Buiten keuken
10
5
8
500 m2
1.6 km strand
6x p.w. 6 uur schoonmaak
10
5
5
300 m2
0.75 km strand
Buiten keuken
3x per week 4 uur schoonmaak, en linnen en handdoekenwissel.

Samenspel met Natuur en Architectuur 

Wat het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa onderscheidend maakt, is het harmonieuze samenspel met de natuur en architectuur op Ibiza. Dankzij de locatie van het museum kunnen bezoekers ook de historische stadskern verkennen, met zijn charmante straatjes en het indrukwekkende Bastion van Santa Lucía. Daarbij komen dan ook eens nog de adembenemende uitzichten op de Middellandse Zee. 

Inspiratiebron voor Creatievelingen

Ibiza staat bekend om zijn inspirerende omgeving, die kunstenaars, schrijvers en muzikanten van over de hele wereld aantrekt. Het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa speelt een belangrijke rol in deze creatieve synergie als platform voor artistieke expressie en dialoog. Het museum is een plek waar je niet alleen kunst kunt bekijken, maar ook zelf creatieve inspiratie opdoet.

Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

auto verhuur ibiza
boot huren ibiza
La goletta boot huren ibiza
auto verhuur ibiza

Verrijking van je Vakantie

Voor de gasten van HuisHurenIbiza is een bezoek aan het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa een verrijkende aanvulling op hun vakantie. Het is de perfecte plek om te ervaren hoe kunst, creativiteit en geschiedenis harmonieus kunnen samensmelten.

Creatieve Geest

Het Museu d’Art Contemporani d’Eivissa weerspiegelt de creatieve geest die zo kenmerkend is voor Ibiza. Voor iedereen die Ibiza bezoekt, van de zonzoekers op de prachtige stranden tot de avonturiers die de oude stad verkennen, is MACE een absolute aanrader. Dus vergeet niet om een bezoek aan dit museum in te plannen tijdens je vakantie!

Populaire Artikelen

P|ART IBIZA

P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Lees Verder »
Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

Lees Verder »
Museo de Etnografia

Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

Lees Verder »
Scroll naar boven

San Miguel Ibiza