...

Tour door wijngaard Sa Cova

Tour door wijngaard Sa Cova
Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Afgelopen zaterdag hebben wij een rondleiding gehad bij de wijngaarden van Sa Cova. Het is de oudste wijnmakerij (bodega) van Ibiza. Het perceel is gelegen in de campo van San Mateu. Wij werden hartelijk ontvangen door Juan, de eigenaar, die samen met zijn dochter en schoonzoon het bedrijf runt.

  Tour door wijngaard Sa Cova
  Tour door wijngaard Sa Cova
  Villa van de maand

  Villa van de week: Casa Tranquila

  Nu met 15% korting

  Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

  Sa Cova is gestart als een uit de hand gelopen hobby. Juan heeft een enorme passie voor wijnen en startte in 1990 met het commercieel produceren van wijn.

  Anders dan je misschien zou vermoeden heeft Ibiza een lange geschiedenis van wijnproductie dat terug dateert tot de Feniciërs, zo’n 700 jaar voor Christus. Halverwege de 19e eeuw, toen druifluis de wijnproductie in Europa platlegde, bleef Ibiza lang gespaard door zijn afgelegen ligging. Toen de rest van Europa de ziekte al weer te boven was, arriveerde deze pas in de jaren 30 op Ibiza. Dit betekende het einde van de wijnproductie op het eiland.

  Tour door wijngaard Sa Cova
  Tour door wijngaard Sa Cova
  Tour door wijngaard Sa Cova
  Tour door wijngaard Sa Cova

  Aanbevolen Ibiza Villa’s 

  10
  5
  5
  200 m2
  0.04 km strand
  2x p.w. 4 uur schoonmaak en schone badhanddoeken, 1 x per week schone bedlinnen. We have a/c inverter
  10
  5
  5
  250 m2
  0.6 km strand
  Buiten keuken
  20
  6
  7
  500 m2
  0.02 km strand
  Buiten keuken
  kok (10 uur per dag), serveerster (2x 8 uur per dag), huishoudster (8 uur per dag), boot (afhankelijk van seizoen en aantal gasten), 2x Mercedes Van (8 seater), Jaguar F Cabrio 2 seater, 2 Spyders (3 wheel motorbikes)

  Hierna is er tijden lang geen wijn meer verbouwd totdat Juan deze traditie nieuw leven heeft in geblazen.

  Na wat informatie gekregen te hebben en een tour door de bodega werd het tijd om de wijnen te proeven. Juan toverde kaasjes en glazen tevoorschijn en we zochten het (nog steeds) warme oktoberzonnetje op. Sa Cova maakt 5 verschillende wijnen. De wijn is vooral terug te vinden op het eiland, maar wordt ook kleinschalig naar Duitsland geëxporteerd.

  Tour door wijngaard Sa Cova

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza
  Tour door wijngaard Sa Cova
  Tour door wijngaard Sa Cova

  Je kan het hele jaar door wijn komen proeven en lekkere lokale hapjes eten bij Juan. Wij kunnen het aanraden! Kom je met een grote groep, dan adviseren we van te voren even een afspraak te maken.

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven