...

Welk seizoen moet ik naar Ibiza?

10 redenen waarom jij naar Ibiza moet gaan deze zomer

Zoekt u gezellige drukte of wilt u juist wat meer rust? Wilt u een gematigde temperatuur, of houdt u juist van een zwoele zomerdag?

Al in maart komen de eerste mensen in iets grotere getalen naar Ibiza. Het begint dan al redelijk warm te worden, met temperaturen van zo’n 20 graden maximaal overdag.  Eind april is de eerste schoolvakantie en komen de eerste echt grote groepen toeristen naar het eiland. Het is eind april al aangenaam warm met temperaturen van zo’n 23 graden, maar in de avond kan het nog wel eens fris worden, en er is een wat grotere kans op wat regen.

Het is voor april aan te raden om ergens te verblijven waar een kachel of verwarming is. Zeker als het nat weer is kan het wat fris zijn, en wilt u lekker binnen kunnen zitten als dat nodig is.

seizoenen
Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

Vanaf mei worden de regenachtige dagen schaarser, en kan er volop van de zon genoten worden. Temperaturen stijgen naar zo’n 25 graden en soms ook wel meer. Een kachel is niet meer echt nodig. In de avond wordt het wellicht nog wat frisser, maar echt koud zult u het niet hebben. Ditzelfde geldt voor oktober. Zeker in het begin van deze maand is het nog heerlijk warm. De lokale Ibicenco’s vinden deze maand de meest prettige maand. Eind van oktober kan het dan wel wat frisser worden, dus dan houdt het echte seizoen ook weer op. Er zijn overigens half tot eind oktober nog erg veel leuke wat kleinere sluitingsfeesten, waar vooral veel lokale mensen op af gaan. Denk aan de Elements in Benirras, Chrinquito, en Bambuddha Grove.

seizoenen

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
5
200 m2
0.04 km strand
2x p.w. 4 uur schoonmaak en schone badhanddoeken, 1 x per week schone bedlinnen. We have a/c inverter
10
5
5
250 m2
0.6 km strand
Buiten keuken
7
4
3
235 m2
0.55 km strand

Wat is nou zo prettig aan deze maanden april, mei en oktober? De prijzen van huizen en hotels. Vergeleken met het hoogseizoen betaalt u vaak halve prijzen. Ook vluchten naar het eiland zijn vaak goedkoper (let wel op, in de schoolvakanties is het aan te raden vroeg vluchten te boeken, want deze kunnen soms op een zaterdag erg hoog uitvallen als u laat boekt).

De maanden juni en september zijn erg aangenaam warm. Ook in de avond kunt u heerlijk buiten zitten, barbequen en natafelen. Het wordt nog wat drukker op het eiland, maar de echte topdrukte komt pas in de maanden juli en augustus. Alle feesten zijn aan de gang (vanaf eind mei) en deze blijven doorgaan tot begin oktober, wanneer de zogeheten closing parties van de grote discotheken plaatsvinden.

seizoenen

Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

auto verhuur ibiza
boot huren ibiza
La goletta boot huren ibiza
auto verhuur ibiza

Juli en augustus zijn warm! Vooral augustus kan heerlijk warm worden met temperaturen boven de 30 graden. Maar t strand en de zee zijn altijd dichtij, dus u kunt altijd verkoeling op zoeken. En de meeste huizen en hotels hebben zwembaden om even in af te koelen. Het is gezellig druk in restaurant en clubs, de stranden zijn wat voller. Het is aan te raden te reserveren als u in een populair restaurant wilt eten.

seizoenen

Elk seizoen heeft zo zijn charme op Ibiza! Zoekt u rust en wilt u de beste prijs, ga dan in april, mei en oktober. Wilt u gegarandeerd ook in de avonden lekker buiten kunnen zitten, dan raden wij aan van eind mei tot begin oktober te reizen.

Populaire Artikelen

P|ART IBIZA

P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Lees Verder »
Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

Lees Verder »
Museo de Etnografia

Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

Lees Verder »
Scroll naar boven