...

Bezienswaardigheden op Ibiza

Bezienswaardigheden op Ibiza

Bezienswaardigheden op Ibiza

Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Daar ben je dan, op het beloofde eiland Ibiza aangekomen. Na maanden of weken van voorpret is eindelijk de vakantie begonnen! Vol nieuwsgierigheid maak je de eerste meters op het eiland. Je wilt uiteraard niets missen. Naast de mooie stranden en bekende restaurantjes is er genoeg te ontdekken. Daarom hebben wij een aantal unieke bezienswaardigheden voor je opgeschreven die je zeker niet mag overslaan tijdens je verblijf op het eiland. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke bezienswaardigheden, maar wij beperken ons in dit artikel tot een aantal échte tips waar je wellicht niet eerder over had nagedacht.

  Overzicht bezienswaardigheden op Ibiza

  1: Het hoogste uitzichtpunt van Ibiza

  Dit is een geheel gratis ervaring die een bijzondere toevoeging aan je vakantie kan zijn. Per auto, fiets of te voet kun je namelijk naar de hoogste berg , Sa Talaia, van Ibiza gaan. Om daar op een heldere dag te genieten van het prachtige uitzicht. Neem zelf wat eten en drinken (champagne is altijd een goed idee) mee, er is hier namelijk nog niets commercieels opgezet. Geniet van een bijzondere picknick of een zonsondergang op dit nog unieke plekje op Ibiza.

  Coördinaten: 38.911514, 1.274167

  sa talaia
  Villa van de maand

  Villa van de week: Casa Tranquila

  Nu met 15% korting

  Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

  2: La Maison de l‘Elephant

  Een dagje minder mooi weer of eventjes de koelte opzoeken? Een leuke winkel om te bezoeken is La Maison de l’Elephant. Begeef je in een interieurwinkel van 3200 m2 aan zeer bijzondere design spullen van over de hele wereld. Leuk om een souvenir te scoren voor thuis, of om je te vergapen aan de bijzondere items die er te vinden zijn. Deze winkel is te vinden in Sant Jordi op Ctra San Jose KM1.1 en herkenbaar aan de vaak ludieke design items bij de entree van het grote zwarte pand.

  Maison Elephant

  Aanbevolen Ibiza Villa’s 

  8
  4
  4
  280 m2
  1 km strand
  10
  5
  8
  500 m2
  1.6 km strand
  6x p.w. 6 uur schoonmaak
  7
  4
  3
  235 m2
  0.55 km strand

  3: Formentera

  Naast dat Ibiza een heleboel bezienswaardigheden heeft, is er het buureiland Formentera dat ook zeker een bezoekje waard is tijdens je vakantie. Als je Ibiza mooie stranden vindt hebben, is het helemaal bijzonder om ook Formentera met haar kristalheldere zeewater te bewonderen. Wil je het een onvergetelijke dag maken? Huur een boot en ontdek met elkaar dit stukje paradijs.

  4: Dalt Vila

  Algemeen bekend, maar we willen hem toch zeker in de lijst van bezienswaardigheden zetten voor het geval je het over het hoofd hebt gezien. Ibiza stad heeft namelijk een historische stadskern die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Metershoge stadsmuren beschermden het volk rond de 16e eeuw tegen piraten en andere indringers. Waan je terug in de tijd door een bezoek te brengen aan Dalt Vila, de stad die je vaak al goed kan zien als je richting Ibiza stad rijdt. Na het binnenlopen van één van de poorten waan je je in een doolhof aan straatjes waar je allerlei huisjes, musea, winkeltjes en restaurants vindt. Geniet van de uitzichten als je omhoog loopt (een behoorlijke klim, maar is het zeker waard) en bezoek de kathedraal uit de 13e eeuw.

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  5: Grot van Tanit

  Er zijn verschillende grotten op Ibiza. Ben je goed te been en hou je wel van een beetje sportiviteit en avontuur voor het ontdekken van mythische plekken? Bezoek dan zeker Cova des Culleram in de buurt van Cala San Vincente. Geschat wordt dat deze grot ongeveer tweeduizend jaar oud is. Verschillende archeologen hebben hier vondsten gedaan waaruit blijkt dat er Romeinen en zelfs Grieken op het eiland hebben gewoond. Uit de vondsten blijkt dat deze grot een religieuze rol vervulde. Punische godin Tanit had toen der tijd veel ontzag en men gebruikte deze grot waarschijnlijk om afscheid te nemen van overledenen en door middel van rituelen hun familie een onbezorgde tocht naar het hiernamaals te geven. Doordat de grot veel gebruikt werd voor feesten is hij helaas afgeschermd met hekken, maar dat maakt deze bijzonder plek niet minder indrukwekkend. Neem iets kleins van jezelf mee en doe een wens aan Godin Tanit als je het voorwerp plaatst in de grot. Op Ibiza zegt men dat je wens dan zal uitkomen. Coördinaten: 39.083432, 1.580603
  Tanit

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven