...

Een dag regen op Ibiza? Maak een leuke roadtrip!

road trip ibiza
Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat moet je nou doen op Ibiza wanneer er regen verwacht wordt? Wij dachten ineens aan een leuke road trip met onze huurauto! Het eiland is niet groot, dus we gingen op 1 dag van het zuidwesten naar het noordoosten naar het zuidoosten rijden.

  La Revista - Santa Gertrudis

  Onze eerste stop was Santa Gertrudis, een klein dorpje in het centrum van het eiland, met leuke restaurants en galeries.

  road trip ibiza
  road trip ibiza
  can caus restaurant ibiza
  Can Caus – Santa Gertrudis

  Heb je trek in vlees op de grill, ga dan langs bij Can Caus!

  Van Santa Gertrudis reden we naar het centrum van San Miguel. Bij een café langs de weg hadden we een café con leche en we probeerden Flaó, de meest traditionele taart uit Ibiza. Dit is een soort cheesecake gebakken met anijs en munt.

  Santa Gertrudis - San Miguel
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza

  Daarna reden we naar het strand van San Miguel. De kusten van Ibiza zijn grillig met vele baaien en steile rotsen. We maakten daar een een mooie wandeling naar het afgelegen strand Cala des Moltons.

  Villa van de maand

  Villa van de week: Casa Tranquila

  Nu met 15% korting

  Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

  road trip ibiza
  Vanuit Portinatx wilden we het meest noordelijke punt van het eiland zien. We reden naar Cala D’en Serra.
  San Miguel Portinatx
  road trip ibiza
  road trip ibiza

  Aanbevolen Ibiza Villa’s 

  9
  4
  4
  200 m2
  0.3 km strand
  2x per week tussentijdse schoonmaak, handdoeken- en linnen wissel
  10
  5
  5
  250 m2
  0.6 km strand
  Buiten keuken
  8
  4
  2
  200 m2
  1 km strand

  Van Cala D’en Serra reden we naar Cala San Vicente. Het weer begon te veranderen en de eerste regenwolken kwamen tevoorschijn.

  Cala den Serra - Cala St Vicent
  road trip ibiza
  the boat house restaurant ibiza
  The Boat House – Cala San Vicente
  on the beach restaurant ibiza
  On The Beach – Cala San Vicente

  Mocht je trek hebben, bij beach club On The Beach hebben ze geweldige hamburgers, biologische kip saté met pindasaus of de enige echte Kwekkeboom kroketten met patat en bij restaurant The Boat House serveren ze gezonde vegetarische (of vegan) fusion cooking gerechten, maar ook heerlijke verse vis, die ochtend door de vissers op het strand van Cala Vicente geleverd!

  Van Cala San Vicente reden we naar Bar Anita in San Carlos. Na enkele tapa’s wilden we de Flaó opnieuw proberen. Hoewel de ingrediënten hetzelfde zijn, smaakt de taart op iedere plaats weer anders.

  Cala St-Vicent - Sant Carles
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza

  Van San Carlos reden we naar de winkel “100% Ibiza” net voordat je aankomt in Santa Eularia. Dit is eigenlijk een rare plek, bijna een vuilnisbelt, maar soms kun je er iets leuks vinden. De eigenaar woont op het terrein met zijn katten en kippen.

  Sant Carles - Santa Eularia
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  Van Santa Eulalia reden we naar San José.

  Santa Eulalia - San Josep
  raco verd restaurant ibiza
  Raco Verd – Sant Josep
  destino restaurant ibiza
  Destino – Sant Josep

  Heb je trek in San José, bij Raco Verd zijn de gerechten geïnspireerd door de Mexicaanse keuken, maar je kunt er ook klassieke Spaanse tapas eten. De locale producten zijn biologisch, dus ook wijn en bier.

  Vanaf 5 uur ‘s middags is Destino geopend, een Spaanse tapasbar met Marokkaanse invloeden. Hier kun je heerlijk buiten op het terras, of in de gezellige ruimte binnen, allerlei mooie kleine gerechten eten. In de zomer op vrijdagavond is er ook couscous.

  Bij San José kunt je de berg Sa Talaia op, het hoogste punt van Ibiza. Hoewel het een ruwe, hobbelige weg is, hebben wij het met onze stoere 4×4 huurauto gedaan.

  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  Daarna zijn we naar Cala D’Hort gegaan, een geweldige plek om Es Vedra te zien, een beroemde bezienswaardigheid, een bijna 400 meter hoge rots van kalksteen en omringd door vele mythen en legendes. Zelfs zonder die legendes is het een speciale plek om te bezoeken!
  San Josep - Cala Dhort
  road trip ibiza
  road trip ibiza
  road trip ibiza

  Van Cala D’Hort reden we naar Sa Caleta. Het strand met de mooie rode rotsen en helder blauw water.

  Cala Dhort - Sa Caleta
  road trip ibiza

  En van Sa Caleta reden we terug naar ons mooie huurhuis in Las Salinas. We passeerden Cap de Falco en zagen een prachtige zonsondergang.

  Sa Caleta - Es Cavallet
  road trip ibiza

  Ibiza een klein eiland? We hebben die dag in totaal 150 km gereden!

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven