...

Op zoek naar Atlantis

Op zoek naar Atlantis

Op zoek naar Atlantis op Ibiza

Ibiza’s Atlantis “DE mythische plek” waar elke toerist van heeft gehoord, maar geen local je zal vertellen waar het ligt. Dus natuurlijk, na meer dan 5 jaar op het eiland, wilden wij van Huis Huren Ibiza deze spirituele plek op Ibiza vinden!
es vedra ibiza
es vedra ibiza
Met enkele vage coördinaten gingen wij op weg. Eerst reden we richting Cala D’hort. Ons vertrekpunt was namelijk het uitzichtplateau, waar je de rots Es Vedra het beste kunt zien. Daarvandaan klommen we heuvel op richting een oude wachttoren.
es vedra ibiza

De “Torre des Savinar” werd gebouwd in de 16e eeuw als observatietoren voor de defensie. De bewakers konden dan uitkijken naar de gevreesde piraten en gebruikte lichtsignalen om de bevolking te waarschuwen, die vervolgens naar de bossen of kerken konden vluchten.

Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

atlantis ibiza
atlantis ibiza

Diep onder ons zagen we de restanten van een oude stad, maar hoe moesten we daar komen? Uiteindelijk klommen we de hele berg over en kwamen we uit bij het begin van de hike. Er waren veel auto’s geparkeerd, dus mocht je deze tour gaan doen, parkeer dan bij het juiste parkeerterrein en dus niet bij het uitzichtplateau van Es Vedra!

Het begin van de route wordt gekenmerkt door twee magische stenen cirkels die door hippies zijn gebouwd en bij verschillende ceremonies worden gebruikt. De gewoonte is dat iedereen, die begint met de afdaling, een kiezelsteen of een persoonlijk item op de circel moet achterlaten.

atlantis ibiza

Het eerste deel van de afdaling is onmiddellijk inspannend. Het ongedefinieerde pad is bezaaid met puin en gaat over in puntige rotsen en die hebben soms een hoek van 45 graden.

atlantis ibiza

Ergens halverwege is een grot met een muurschildering van een Aziatische God.

We zijn het vergeten te controleren, maar we denken dat het ons 30 minuten gekost heeft om bij de duinen te komen. Duinen? Ja, de laatste 80 meter naar beneden bestaat uit duinzand!

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
5
250 m2
0.6 km strand
Buiten keuken
8
4
4
280 m2
1 km strand
8
4
5
410 m2
0.4 km strand
1 x p.w. 4 uur schoonmaak
 • 10% korting : 1 mrt. - 30 apr.
 • 5% korting : 1 mei - 31 mei
 • atlantis ibiza
  atlantis ibiza

  Het uitzicht op “de verzonken stad” was adembenemend. Voor ons was het een beetje de sfeer van de ruïnes van Machu Picchu in Peru. De overblijfselen van de muren hebben trappen, bassins met water, terrassen en reliefs gehakt uit de zachte stenen muren.

  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  Hadden we nou echt de legendarische Utopische stad Atlantis ontdekt? Nou, we moeten je nu teleurstellen….

  Wat we fotografeerden is een oude steengroeve waarvan de stenen uit de rots werden gehakt om de wachttorens en de muren van Dalt Vila (de oude stad van Ibiza) te bouwen, deze om de stad te kunnen beschermen tegen de piraten. De overblijfselen geven deze aparte vorm en de beeldhouwwerken zijn gemaakt door hippies of toeristen.

  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza
  atlantis ibiza

  Het kostte ons veel moeite om er te komen en nog meer moeite om de klim naar boven te maken door het verschuivende zand van de duinen. De spieren in onze kuiten en onze longen brandden helemaal. Maar deze hike is zeker de moeite waard!

  atlantis ibiza

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven