Datum: 11-03-2023

Paasdagen in Spanje

Semana Santa op Ibiza

Semana Santa betekent in het Spaans de ‘heilige week’. Deze heilige week is van 2 april tot en met 9 april 2023 en wordt uitgebreid gevierd in Spanje en zo ook op Ibiza. Tijdens deze week zijn er veel optochten te vinden op verschillende plekken op Ibiza, waarbij deze optochten in het teken staan van het Paasverhaal, dat ook de laatste zeven dagen van de Vastentijd is.

De Heilige Week begint op 2 april, dat in het Spaans ook wel de ‘Domingo de Ramos’ wordt genoemd, de dag dat Jezus aankomt in Jeruzalem. Vanaf deze dag worden er dagelijks verschillende processies gehouden, waarbij de grootste worden gehouden in Ibiza-Stad en Santa Eularia. Deze optochten staan in het teken van passie, de dood en de herdenking van de wederopstanding van Jezus Christus en worden uitgebeeld door aanhangers in middeleeuwse kleding van de katholieke kerken. Zij dragen gedurende een processie met 20 tot 40 personen grote platformen met heiligenbeelden er op. Erg indrukwekkend om te zien, en zeker een bezoek waard wanneer je op Ibiza bent tussen 2 en 9 april!

De grootste optocht vindt plaats op Goede Vrijdag, 8 april, in de oude stad Dalt Vila in Ibiza-Stad. Hierbij lopen ze de optocht vanaf de kathedraal boven in de Dalt Vila door de smalle straatjes naar beneden richting Ibiza-Stad. Verwacht tijdens deze optocht geen vrolijkheid, maar juist trieste muziek.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je tijdens de Paasvakanties een andere kant van Ibiza ontdekken? Bekijk dan snel onze villa’s in de buurt van Ibiza-Stad en Santa Eularia en ervaar het zelf!

Team Ibiza

Open 09:00 – 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 – 682 5421