...

Paasdagen ‘Semana Santa’ op Ibiza

semana santa

Paasdagen in Spanje

Semana Santa op Ibiza

Semana Santa betekent in het Spaans de ‘heilige week’. Deze heilige week is van 2 april tot en met 9 april 2023 en wordt uitgebreid gevierd in Spanje en zo ook op Ibiza. Tijdens deze week zijn er veel optochten te vinden op verschillende plekken op Ibiza, waarbij deze optochten in het teken staan van het Paasverhaal, dat ook de laatste zeven dagen van de Vastentijd is.

De Heilige Week begint op 2 april, dat in het Spaans ook wel de ‘Domingo de Ramos’ wordt genoemd, de dag dat Jezus aankomt in Jeruzalem. Vanaf deze dag worden er dagelijks verschillende processies gehouden, waarbij de grootste worden gehouden in Ibiza-Stad en Santa Eularia. Deze optochten staan in het teken van passie, de dood en de herdenking van de wederopstanding van Jezus Christus en worden uitgebeeld door aanhangers in middeleeuwse kleding van de katholieke kerken. Zij dragen gedurende een processie met 20 tot 40 personen grote platformen met heiligenbeelden er op. Erg indrukwekkend om te zien, en zeker een bezoek waard wanneer je op Ibiza bent tussen 2 en 9 april!

De grootste optocht vindt plaats op Goede Vrijdag, 8 april, in de oude stad Dalt Vila in Ibiza-Stad. Hierbij lopen ze de optocht vanaf de kathedraal boven in de Dalt Vila door de smalle straatjes naar beneden richting Ibiza-Stad. Verwacht tijdens deze optocht geen vrolijkheid, maar juist trieste muziek.

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je tijdens de Paasvakanties een andere kant van Ibiza ontdekken? Bekijk dan snel onze villa’s in de buurt van Ibiza-Stad en Santa Eularia en ervaar het zelf!

Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
8
500 m2
1.6 km strand
6x p.w. 6 uur schoonmaak
20
6
7
500 m2
0.02 km strand
Buiten keuken
kok (10 uur per dag), serveerster (2x 8 uur per dag), huishoudster (8 uur per dag), boot (afhankelijk van seizoen en aantal gasten), 2x Mercedes Van (8 seater), Jaguar F Cabrio 2 seater, 2 Spyders (3 wheel motorbikes)
8
4
4
220 m2
0.3 km strand
Buiten keuken
 • 20% korting : 13 apr. - 20 apr.
 • Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven

  San Miguel Ibiza