...

Terugblik op het hoogseizoen

Review of the high season

De Ibiza straten zijn verlaten buiten de Ibicenco’s om die hun welverdiende koffie langs de straat nuttigen. Als bewoners van het eiland is één ding zeker, het seizoen is over. Een mooi moment om terug te blikken op zomerseizoen 2016. Wat waren de grootste gebeurtenissen en welke plekken hebben we met veel plezier bezocht.

Algemeen:

Nieuw record

Ibiza is hot! Naast de  buitenlanders komen ook steed meer Spanjaarden naar het eiland. En het feestpubliek is niet de enige doelgroep die naar het eiland komt, ook steeds meer families vinden hier hun ideale vakantiebestemming. Dat betekend dat de groei aan bezoekers steeds groter wordt en dit jaar weer een nieuw record is verbroken. Dit jaar heeft het vliegveld namelijk meer dan zeven miljoen vliegtuigpassagiers mogen ontvangen. Vorig jaar waren dit 6.477.283 vliegtuigpassagiers. En dit getal is exclusief de bezoekers per boot of de privéjets die dit jaar ook met grote aantallen gestegen zijn.

cala conta

Club invallen

Deze zomer zijn er veel invallen gedaan bij clubs ter onderzoek van belastingfraude ook wel ‘Operation Chopin’genoemd. Na grootschalige huiszoekingen is er voor miljoenen aan cash geld meegenomen bij Pacha en Ushuaia. Er wordt nu onderzocht of dit geld overeenkomt met de boekhouding van deze clubs.
Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

Space closing

Het is je waarschijnlijk niet ontgaan, maar de legendarische discotheek Space heeft haar deuren gesloten. Sinds 1986 een plek waar vele muziekliefhebbers een onvergetelijke avond hebben beleefd. Op 2 oktober was de laatste avond, 20.000 mensen konden hierbij zijn. Een feest dat 20 uur duurde met 117 Dj’s en huis DJ Carl Cox de eer had om de aller allerlaatste plaat te draaien. Wat de plannen zijn met de discotheek is nog onbekend het enige dat bekend is is dat de Ushuaia Group het heeft gekocht.

Terugblik op het hoogseizoen
The best of 2016:

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

20
6
7
500 m2
0.02 km strand
Buiten keuken
kok (10 uur per dag), serveerster (2x 8 uur per dag), huishoudster (8 uur per dag), boot (afhankelijk van seizoen en aantal gasten), 2x Mercedes Van (8 seater), Jaguar F Cabrio 2 seater, 2 Spyders (3 wheel motorbikes)
10
5
5
250 m2
0.6 km strand
Buiten keuken
10
5
8
500 m2
1.6 km strand
6x p.w. 6 uur schoonmaak

Beste DJ ter wereld

Dat de grote namen in DJ land op Ibiza te vinden zijn weten we. Maar wie is nu echt de beste? Ieder jaar geeft DJ MAG Top 100 via een publieksverkiezing aan welke dance DJ de beste ter wereld is. Dit jaar is dat de 20-jarige Nederlander Martin Garrix. Martin Garrix draaide deze zomer iedere vrijdag bij Ushuaia. Wij hopen hem volgend jaar weer iedere week te kunnen bewonderen! Het Belgische duo Dimitri Vegas & Like Mike voerde vorig jaar de lijst aan. Zij waren deze zomer iedere zondag bij Amnesia te zien.

Terugblik op het hoogseizoen

Cova Santa

Ieder jaar zijn er nieuwe feesten, sommige floppen sommige blijken een groot succes. Ooit gehoord van Cova Santa? Dit is een oude grot omgetoverd tot restaurant vlakbij KM5 maar waar ook geregeld feesten worden georganiseerd sinds het is overgenomen door Amnesia Group. Woomoon is daar één feest van, dit is een soort mini festival met eettentjes en allerlei acts waar jong en oud vanaf de middag kan genieten van goede muziek. Onze favoriet van 2016!

Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

auto verhuur ibiza
boot huren ibiza
La goletta boot huren ibiza
auto verhuur ibiza

The Giri Cafe

In het afgelegen dorpje San Juan lijkt weinig te gebeuren als je er doorheen rijdt. Buiten dat er zondag een hele leuke markt is, is er wel degelijk een reden om ook doordeweeks eens dit dorpje te bezoeken. Er zit hier namelijk een erg leuk restaurant genaamd Giri Cafe. Door de prachtige tuin en de gehele ambiance heeft dit restaurant dit jaar de prijs gewonnen voor beste restaurant 2016.

Terugblik op het hoogseizoen

Populaire Artikelen

P|ART IBIZA

P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Lees Verder »
Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

Lees Verder »
Museo de Etnografia

Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

Lees Verder »
Scroll naar boven