Puig des Molins Museum-Necropolis: Samensmelting van Geschiedenis en Cultuur

Necropolis del Puig des Molins

Welkom bij een boeiende reis door de tijd in het Puig des Molins Museum-Necropolis, een locatie waar Ibiza’s geschiedenis tot leven komt. Gelegen in het hart van Ibiza Stad, biedt dit bijzondere museum een uniek inkijkje in de rijke geschiedenis van het eiland – van de vroege Fenicische periode tot nu.

Als je verblijft in een van de luxe villa’s van HuisHurenIbiza, mag een bezoek aan dit fascinerende museum niet ontbreken op je lijst van activiteiten. Een dag in het Puig des Molins Museum-Necropolis zal je vakantie verrijken! 

Duik in de Tijd: De Fenicische en Carthaagse Tijdperken

Het museum, gelegen in de schaduw van de oude stadsmuren van Dalt Vila, biedt een indrukwekkende verzameling artefacten die de bezoekers meenemen op een reis door de tijd. Die reis begint in de 6e eeuw v. Chr. Het museum laat zien hoe Ibiza zich tijdens de Fenicische en Carthaagse tijdperken ontwikkelde. De collectie bevat belangrijke voorwerpen die de invloed van deze oude culturen op het eiland illustreren, waaronder de beroemde beeldjes van de godin Tanit. Zo leer je niet alleen meer over de spiritualiteit van de vroegere bewoners, maar ook over hun dagelijkse leven en gewoontes.

Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

Unieke Bezienswaardigheid: De Necropolis

Een van de meest fascinerende aspecten van het museum is zonder twijfel de necropolis. Deze oude begraafplaats, een van de grootste bewaarde necropolissen ter wereld, is een stille getuige van Ibiza’s eeuwenlange geschiedenis. Met een groot aantal graven die dateren uit verschillende periodes, krijg je hier een spectaculair inzicht in de dodencultuur van de oude Ibicenco’s.

Glazen Vloer

Een opmerkelijk kenmerk van het museum is de glazen vloer, waardoor bezoekers direct boven de oude graven kunnen lopen. Deze ervaring is zowel ontzagwekkend als leerzaam. Dankzij dit innovatieve ontwerp komen de bezoekers dichter bij de geschiedenis en kunnen zij letterlijk een blik werpen op de eeuwenoude overblijfselen.

Kunst en Cultuur: Van Oudheid tot Hedendaags

Naast de historische artefacten, kun je op Ibiza ook volop kennismaken met de wereld van de moderne kunst. Het nabijgelegen Museo Puget en Museo Molto zijn namelijk uitstekende voorbeelden van de invloed van Ibiza’s geschiedenis op hedendaagse kunstenaars. Deze musea vormen samen met het Puig des Molins Museum-Necropolis een belangrijk onderdeel van Ibiza’s culturele landschap.

Panoramisch Uitzicht vanaf de Oude Stadsmuren

Na het verkennen van alle lagen van de geschiedenis in het museum, kunnen bezoekers genieten van een prachtig uitzicht op Ibiza vanaf de oude stadsmuren. Deze muren, die ooit de stad beschermden, bieden nu een adembenemend panorama. Niet alleen over de Middellandse Zee, maar ook over de omliggende landschappen, waaronder het betoverende Santa Eulalia.

Nabijgelegen Attracties

Wie nog meer wil ontdekken, gaat naar Ibiza Stad, waar tal van andere bezienswaardigheden wachten, zoals het historische Dalt Vila. Maar een bezoek aan de levendige stranden van Playa Cala, Cala Comte en Cala Bassa als afsluiting van de dag is ook een aanrader. Met hun kristalheldere water en spectaculaire vergezichten zijn deze stranden de perfecte plekken om even uit te rusten na een dag vol cultuur.

Ibiza’s Maritieme Geschiedenis

Het Puig des Molins Museum-Necropolis is niet alleen een getuige van de geschiedenis van Ibiza’s land, maar ook van haar nauwe verbondenheid met de zee. Deze verbinding wordt verder uitgelicht in het Archeologisch Museum, waar de maritieme invloeden op het eiland in de loop der eeuwen worden getoond. Van de Punische Periode tot de Arabische invloeden: elk artefact vertelt een verhaal over de interactie tussen Ibiza en de omringende Middellandse Zee.

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

9
4
4
200 m2
0.3 km strand
2x per week tussentijdse schoonmaak, handdoeken- en linnen wissel
 • 25% korting : 23 mrt. - 27 apr.
 • 8
  4
  2
  200 m2
  1 km strand
  10
  5
  8
  500 m2
  1.6 km strand
  6x p.w. 6 uur schoonmaak

  Bezoek aan het Archeologisch Museum bij Puig des Molins

  Een bezoek aan het Archeologisch Museum bij Puig des Molins is een aanrader voor geschiedenisliefhebbers. Dit museum ligt verspreid over een tweetal locaties, waaronder de Catedral de Santa María de las Nieves. Hier krijg je een mooi inkijkje in de geschiedenis van Ibiza, van de 8e eeuw v. Chr. tot nu. Het is een plek waar de historie tastbaar wordt en waar bezoekers de ontwikkeling van Ibiza, eeuw na eeuw, kunnen ervaren.

  Interactieve Ervaringen: Van Graftombes tot Hedendaagse Kunst

  Het museum stelt de voorwerpen niet alleen op traditionele wijze tentoon, maar heeft ook plaats ingeruimd voor interactieve ervaringen die de geschiedenis levend maken. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld virtuele reconstructies van graftombes bekijken. Ook zijn er workshops die de oude ambachten van Ibiza tot leven brengen. Kunstliefhebbers komen hier ook volop aan hun trekken, want zowel lokale als internationale hedendaagse kunstenaars exposeren hier.

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  De Perfecte Afsluiting van je Dag 

  Na een dag vol ontdekkingen in het Puig des Molins Museum-Necropolis en de omliggende musea, is het tijd om terug te gaan naar je luxueuze villa van HuisHurenIbiza. Of je nu kiest voor een villa met uitzicht op de prachtige stranden of voor een gezellige plek dichtbij het historische centrum: wij zorgen ervoor dat je verblijf op Ibiza onvergetelijk wordt.

  Ontspanning en Comfort: De Ideale Combinatie

  Bij HuisHurenIbiza weten we dat veel vakantiegangers comfort en ontspanning ook graag combineren met cultuur. Daarom bieden onze luxe en comfortabele villa’s niet alleen een spectaculair uitzicht en luxe voorzieningen, maar zitten zij ook in de buurt van de culturele en historische bezienswaardigheden.

  Boek Vandaag Nog

  Wacht niet langer en boek vandaag nog bij HuisHurenIbiza. Of je nu komt voor de geschiedenis, de prachtige stranden of de hedendaagse kunstscene van Ibiza: wij zorgen voor een onvergetelijke vakantie-ervaring. Bezoek onze website voor meer informatie over de beschikbaarheid en speciale aanbiedingen. Ibiza wacht op je met open armen en een rijkdom aan cultuur en geschiedenis!

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven

  San Miguel Ibiza