...

Ibiza food festival “Gastrojornadas”

Ibiza food festival “Gastrojornadas”
Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Van 8 oktober tot 8 november is de vierde editie van “Gastrojornadas” gaande. Een terugkomend herfst evenement waarbij traditionele recepten en lokale ingrediënten centraal staan. Denk hierbij aan gerechten als “bullit de peix” (vispot) en “frita de mantanzas” (varkensgerecht).

  Ongeveer 40 restaurants doen mee en zetten hun beste gastronomische menu voor slechts 20 euro op tafel. Het menu bestaat altijd uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert.  De wijn staat los van de menu prijs. Tapas zijn 5 euro en inclusief een drankje.  Absoluut goede prijzen!

  Let op! Het menu is niet altijd aanwezig. Klik op de PDF onderaan deze blog voor het restaurant van je keuze en te zien wanneer het menu bereid wordt.

  Tijdens deze Gastro dagen heb je ook de kans om de chefs van de restaurants te ontmoeten.

  Villa van de maand

  Villa van de week: Casa Tranquila

  Nu met 15% korting

  Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

  Wijnen en likeuren

  De wijnen en likeuren komen allemaal van het eiland zelf. Ibiza heeft een aantal wijnvelden en er wordt zelfs lokaal bier gebrouwd. Uiteraard zal je vrijwel overal een Hierbas Ibicencas ontvangen.  Afgelopen jaar hebben wij een tour gedaan door de wijngaarden van Sa Cova. Lees maar daarover hier.

  Ibiza food festival “Gastrojornadas”

  Aanbevolen Ibiza Villa’s 

  6
  7
  413 m2
  2.5 km strand
  Buiten keuken
  20
  6
  7
  500 m2
  0.02 km strand
  Buiten keuken
  kok (10 uur per dag), serveerster (2x 8 uur per dag), huishoudster (8 uur per dag), boot (afhankelijk van seizoen en aantal gasten), 2x Mercedes Van (8 seater), Jaguar F Cabrio 2 seater, 2 Spyders (3 wheel motorbikes)
  9
  4
  4
  200 m2
  0.3 km strand
  2x per week tussentijdse schoonmaak, handdoeken- en linnen wissel

  Bezoeken olijfolie molens

  Op 17 en 24 oktober kun je een kijkje nemen in de keuken hoe lokale producten gemaakt worden. Altijd al benieuwd geweest hoe olijfolie gemaakt wordt? Neem dan een kijkje bij de olie molens van Can Miquel Gusach en Joan Benet. Hier kun je alle verschillende smaken olijfolie van het eiland proberen. Wil je hieraan deelnemen? Mail dan op gastrojornadasibiza@gmail.com

  Ibiza food festival “Gastrojornadas”

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  Deelnemende restaurants

  Een klein overzicht van deelnemende restaurants:

  Sa Brisa, Atzaro Beach, Sa Carboneria, Ca N’Alfredo, Aubergine en Can Berri Vell.

  Een compleet overzicht vindt je op de website van het bureau van toerisme.

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven