12 x Hotspots Ibiza voor de zomer van 2019

12 x Hotspots Ibiza voor de zomer van 2019

12 x Hotspots Ibiza voor de zomer van 2019

Welke Ibiza hotspots mag je echt niet missen?

Geen eiland in Europa waar ieder seizoen zoveel nieuwe plekjes openen en sluiten als op Ibiza. Wil je dus weten waar de nieuwe hotspots zijn? Lees dan snel dit artikel. Deze hotspots zijn lang niet allemaal nog bekend bij het grote publiek. De selectie die we hebben gemaakt is verspreid over het hele eiland. Zo is er altijd een leuke hotspot bij je in de buurt! Van food markets tot high-end restaurants, deze hotspot lijst heeft alles om jouw zomer op 2019 tot een succes te maken. Veel plezier met lezen.

Onze Ibiza hotspots 2019 zijn:

  1. Cala Bonita
  2. San Juan markt
  3. Los Enamorados
  4. Aiyanna
  5. Izakaya
  6. Heart
  7. Aubergine
  8. Las puertas del cielo
  9. Jul’s Ibiza
  10. Casa Maca
  11. Chiringuito Blue
  12. La Huerta

1. Cala Bonita s’Estanyol

S’estanyol werd als strand vaak overgeslagen door bezoekers. Ergens ook wel te begrijpen aangezien de vorige beachclub een beetje vergane glorie was en het zeewier niet opgeruimd werd. Daar is echter verandering in gekomen toen Cala Bonita de oude tent overnam en grondig onder handen heeft genomen. Het ademt nu een beetje dezelfde sfeer uit als Aiyanna maar iets minder pretentieus. De oude, versleten ligbedden zijn vervangen door houten strandbedden met heerlijke witte kussens. Deze hotspot is echter nog steeds niet erg bekend bij het grote publiek. Er is een cocktailbar aanwezig die zelfs de cocktails komt brengen op je strandbedjes. Het strand is volledig opgeschoond en het lelijke eendje is omgetoverd in een prachtige zwaan.

Cala Bonita s’Estanyol
Cala Bonita s’Estanyol
Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

2. San Juan markt op zondag

Elke zondag vind je op het plein tegenover Giri Cafe de markt van San Juan. Sommige mensen vinden dat dit het laatste stukje authentieke hippiemarkt van Ibiza is. Het is erg kleinschalig, zeker als je het vergelijkt met markten als Punta Arabi en Las Dalias. Hier zijn de items, die te koop aangeboden worden, tenminste echt nog met de hand gemaakt. Ook vind je hier vele streekproducten, taartjes, fruit en allerlei soorten olien. In 2018 is deze markt ook begonnen met de verkoop van moderne kunst in en speciale hoek waar alle kunstenaars samen hun presentatie hebben. Als de kerkdienst ertegenover klaar is, meestal rond 12 uur, begint de livemuziek op de markt. De markt zelf begint om half 11 en is al om 3 uur afgelopen. Perfect idee ook om een bezoekje aan deze markt te combineren met een lunch bij Giri cafe of het strand van Cala den Serra.
San Juan markt op zondag

3. Los Enamorados

In het noorden van Ibiza ligt het boutique hotel Los Enamorados. De eigenaren zijn de Franse ex-basketbalspeler Pierre Traversier en Rozemarijn de Witte, de oprichter van ontwerpstudio Studio Room, met o.a. Linda-magazine en vele andere mooie Nederlandse magazines. Dit prachtige koppel is niet te missen op de muurschildering van het hotel. Jarenlang is het kleine strandje van Portinatx een ondergeschoven kindje geweest. Er viel hier eigenlijk nooit wat te beleven, totdat Los Enamorados haar deuren opende. Deze hotspot kenmerkt zich vooral door het prachtige design. Vintage spulletjes afgewisseld met strak modern design. Er is ook een smaakvolle winkel met mooie vintage meubel, kunst, decoraties en fashion. Ondanks dat het een hotel is kun je hier ook terecht voor een drankje en uiteraard dineren in het restaurant, met uitzicht op de zonsondergang van Punta Galera. Let wel op dat je van tevoren een tafel reserveert.
Los Enamorados

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
5
250 m2
0.6 km strand
Buiten keuken
8
4
4
280 m2
1 km strand
9
4
4
200 m2
0.3 km strand
2x per week tussentijdse schoonmaak, handdoeken- en linnen wissel
  • 25% korting : 23 mrt. - 27 apr.
  • 4. Aiyanna

    Aiyanna op Cala Nova is één van de nieuwe smaakmakers op dit mooie strand. Het hele restaurant ademt de sfeer van Bali uit. Rieten stoelen, grote gekleurde parasols en een uitstekende mediterane keuken met veel producten uit eigen tuin. Het water bij Cala Nova is het helderst van alle stranden aan de oostkust.
    Aiyanna

    5. Izakaya

    Het bekende restaurantconcept Izakaya is ook neergestreken op Ibiza. Het is gelegen bij de kleine rotonde van Marina Botafoch in het Sir Joan hotel. De bekende jachthaven van Ibiza waar vele andere hotspots ook te vinden zijn. Izakaya, oorspronkelijk uit Amsterdam, heeft een overwegend japanse keuken met wat Peruviaanse fusion-gerechten erbij. Eten bij Izakaya is een beleving, met livemuziek in de avond. In de zomer bij zonsondergang verandert het zwembad in de hotspot-gathering, waar trendy Ibiza mensen komen relaxen op de ligbedden met een cocktail. Er is ook een showkeuken voor 15 personen. Uiteraard is deze niet zomaar te bezoeken.

    Izakaya

    6. Heart

    Geen nieuwe hotspot op de lijst maar Heart is nog steeds uniek. Dinner-and-a-show op het hoogste niveau! Heart is een project van El Bulli (Barcelona) en Cirque du Soleil. Het resultaat is een totale dineer-ervaring. Je begint buiten op het gezellig aangeklede dakterras. Hier komen verschillende hapjes langs, door prachtig uitgedoste artiesten, die verschillende acts laten zien. Vervolgens ga je beneden in de zaal dineren waar de show begint. Niet alleen op het podium speelt de show zich af, maar er lopen ook constant artiesten door de zaal. Een unieke ervaring waarbij het niveau zelfs nog hoger ligt dan bij de Lio. De setting is uiteraard ook niet geheel te vergelijken. Heart is niet goedkoop maar de beleving is het dubbel en dwars waard.

    Heart
    Heart

    Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

    Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

    auto verhuur ibiza
    boot huren ibiza
    La goletta boot huren ibiza
    auto verhuur ibiza

    7. Aubergine

    Een klassieker! Iets buiten het dorpje Santa Gertrudis ligt het “farm to table”-restaurant Aubergine. Een hotspot voor mensen die graag genieten van het landelijke dineren. De keuken is Mediteraan met veel producten uit eigen tuin, of direct van het eiland. Aubergine is het kleine zusje van Atzaro en heeft veel van haar styling overgenomen. Je kan ervoor kiezen om in de tuin te dineren of binnen in de finca. Op hetzelfde terrein zit ook een organisch winkeltje, waar je wat souvenirs kan kopen. Denk aan lavendelzeepjes, Ibiza tassen en olijfolie van het eiland. En gingen we in 2018 allemaal op zondagavond dansen op de lekkere disco muziek van Las Cajas Viejas (de Nederlandse “oude dozen” Ida en Daan) in Aubergine, in de zomer van 2019 op vrijdagavond draaien deze dames in Atzaro.
    Aubergine

    8. Las puertas del cielo

    Het restaurant zelf hier is eigenlijk niet bijzonder. De plek daarentegen is echt uniek! Het ligt in de heuvels van Santa Agnes, met een weids uitzicht hoog over de zee. De mooie rots in de zee heet “De poort naar de hemel” omdat er boten onderdoor kunnen varen. Veel mensen komen op deze plek om sereen iemand uit de familie te herinneren die er niet meer is. Wij raden vooral aan om hier te komen voor de zonsondergang. Geniet onder het genot van een drankje op de rotsen voor de afgrond van een 180 graden uitzicht.

    Las puertas del cielo

    9. Jul’s Ibiza

    Deze hotspot is ook nog vrijwel onontdekt bij het grote publiek. Een Griekse restaurant wat eigenlijk nog veel meer dan dat is. De sfeer hier is bijzonder gezellig. Zeker als de avondschemering valt en de vele lampionnen en verlichting aan gaan en de livemuziek begint. Een hippe plek met een prachtig decor. In de avond na het dineren gaan hier ook de voetjes van de vloer. Het souvenirwinkeltje is misschien wel de beste van alle restaurants die wij gezien hebben. Leuke unieke spullen van makers van het eiland worden hier aangeboden. Het is een trendy plek waar het in de avond echt gezellig wordt. Wat ons betreft één van de beste nieuwe hotspots die je zeker gezien moet hebben.

    Jul’s Ibiza
    Jul’s Ibiza

    10. Casa Maca

    Je moet dit plekje echt weten, want eigenlijk verwacht je bij het nemen van de afslag Can Bufi, op de autoweg van Santa Eularia naar het vliegveld, alleen maar industrie. Maar halverwege dit industrieterrein is daar ineens het landelijke weggetje richting het “rural¨ hotel Casa Maca. Langzaam rij je de heuvel op arriveer je bij een oase van rust. Grote tafels om aan te eten, een heerlijk ruikende BBQ met vlees van Ibiza veehouders en groente uit eigen tuin, een kinderhoek waar de kinderen onder begeleiding kunnen tekenen of sieraden maken en het gezellige restaurant met een overdekt terras. Iedere zondag is er Sunday Roast (traditioneel Engels diner met geroosterd rundvlees, gebakken aardappel en Yorkshire pudding) en vaak is er livemuziek. Maar het mooiste van alles is het uitzicht op Dalt Vila.
    Casa Maca
    Casa Maca

    11. Chiringuito Blue

    Deze hippe beachclub is in 2018 gestart aan de boulevard van Santa Eularia als je richting Siesta loopt. Ruime strandbedden direct aan zee, heerlijke cocktails en een mooie kaart met onder andere verse vis, fusion-gerechten, een kids menu en lekkere gezonde snacks voor op het strand. Chiringuito Blue heeft valet parking en het personeel is super vriendelijk. Kortom een mooie plek om met het hele gezin op een warme stranddag heen te gaan. Om 9 uur zijn ze al open voor ontbijt. In de maanden juli en augustus raden we je aan om vooraf een bed of een tafel reserveren!

    Chiringuito Blue

    12. La Huerta

    Deze hotspot is ook nog vrijwel onontdekt bij het grote publiek. Twee vriendinnen, de Spaanse Raquel en de Duitse Julia, zijn in 2018 deze organische foodmarket begonnen in de sinaasappelboomgaard van Agroturismo Can Jaume iets voorbij het dorpje Puig den Valls. Je kunt er heerlijk chillen onder bijvoorbeeld het genot van een smoothie in de hangmatten of de day beds en luisteren naar livemuziek. Alle drankjes en hapjes zijn organisch, met vele opties voor vegetarisch en vegan. Maar natuurlijk is er ook geroosterd bio-vlees van de BBQ of en hamburger, voor de vleesliefhebbers! La Huerta (de moestuin) begint al in april en is open op zondagen van 13.00 tot 19.00 uur en in juni, juli, augustus en augustus, ivm de hitte, op zaterdagen van 18:00 tot middernacht. De entree is 7 euro, inclusief een drankje.

    La Huerta

    De ideale vakantievilla op Ibiza

    Uiteraard is de perfecte ibiza zomer villa vinden één van de lastigste onderdelen van uw vakantie. Wij adviseren u graag en staan altijd telefonisch voor uw klaar. Laat ons uw wensen weten en ontvang per email een vrijblijvende offerte.

    De ideale vakantievilla op Ibiz

    Populaire Artikelen

    P|ART IBIZA

    P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

    Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

    Lees Verder »
    Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

    Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

    Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

    Lees Verder »
    Museo de Etnografia

    Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

    Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

    Lees Verder »
    Scroll naar boven

    San Miguel Ibiza