...

De 7 mooiste zonsondergangen op Ibiza

De 7 mooiste zonsondergangen op Ibiza

De 7 mooiste zonsondergangen op Ibiza

Pagina Inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents

  Voor de mooiste zonsondergangen moet je naar het westen van Ibiza. Alle stranden onder en boven San Antonio zijn eigenlijk een bezoek in de namiddag waard.

  Wij van HuisHurenIbiza hebben 6 stranden voor jou geselecteerd aan de westkant en ook eentje aan de oostkant.
  Bezoek ze en geniet van de drummende hippies, mojito’s en de zon!

  Cala Salada

  Cala Salada

  Cala Salada is het prachtige strand omringd door heuvels met pijnbomen, dat werd gebruikt in de film “Verliefd op Ibiza”.
  Deze baai is met name geliefd bij de inwoners zelf en en bij de privé-bootbezitters.

  Cala Salada
  Cala Salada

  Onze tip: klim over de rotsen aan de rechterkant naar het kleine strand van Cala Saladeta. Daar zijn leuke boothuisjes in de rotswand gebouwd. Ook lopen hier paadjes die ideaal zijn om door dit stukje ongerepte natuur te wandelen. Een prachtige baai ook om te snorkelen in het heldere water een betoverende zonsondergangen van Ibiza. Geniet van de livemuziek en drink een mojito gemaakt door een van de strandverkopers.

  Cala Salada

  Of rij nog ietsje verder naar Cap Negret (Hostal La Torre) voor een fotomomentje.

  Villa van de maand

  Villa van de week: Casa Tranquila

  Nu met 15% korting

  Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

  Cala Codolar

  Cala Codolar
  Cala Codolar
  Cala Codolar

  Cala Codolar is een klein kiezelstrand waar het water kristalhelder is.

  Cala Codolar
  Cala Codolar
  Cala Codolar
  Cala Codolar

  Onze tip: klim over de rotsen aan de linkerkant naar het kunstwerk “Time and Space” (Ibiza Stonehenge) dat illegaal werd gebouwd naast het huis van Guy Laliberte, oprichter van Cirque du Soleil.

  Aanbevolen Ibiza Villa’s 

  10
  5
  5
  300 m2
  0.75 km strand
  Buiten keuken
  3x per week 4 uur schoonmaak, en linnen en handdoekenwissel.
  6
  7
  413 m2
  2.5 km strand
  Buiten keuken
  10
  5
  8
  500 m2
  1.6 km strand
  6x p.w. 6 uur schoonmaak

  Cala d’Hort

  Cala d’Hort
  Cala d’Hort
  Cala d’Hort

  Cala d’Hort is een klein strand met een fantastisch uitzicht over het eiland Es Vedra dat slechts een paar honderd meter van de kust af ligt. Het strand zelf is zanderig aan de ene kant en meer bezaaid met kiezelstenen aan de andere kant.

  Cala d’Hort
  Cala d’Hort
  Cala d’Hort

  Onze tip: reserveer een tafel in het Es Boldado restaurant en geniet van de beste paella tijdens zonsondergang met uitzicht op de heilige rots.

  Cala Vadella

  Cala Vadella
  Cala Vadella

  Cala Vadella is een mooi groot zandstrand welke omringd wordt door heuvels met pijnbomen. Het water wordt langzaam diep wat het perfect geschikt maakt voor kinderen. Aan het strand bevinden zich enkele restaurants, barretjes en winkeltjes.

  Cala Vadella
  Cala Vadella
  Cala Vadella

  Onze tip: eet een superverse “pescado de dia” (vis van de dag) bij Cana Sofia.

  Cala Conta

  Cala Conta
  Cala Conta

  Vanaf Cala Conta heb je een schitterend uitzicht op de kleine eilandjes die verspreid liggen bij de kustlijn. Dit samen met het glasheldere turquoise water maakt Cala Conta één van de mooiste stranden van het eiland.

  Cala Conta
  Cala Conta

  Benirras

  Onze tip: bezoek ook de hippe chiringuito Cala Escondida van Tess (dochter van Nederlandse actrice Kees ter Bruggen, Teatro Pereyra). Het mooie naaktstrandje bevindt zich links van Sunset Ashram de trappen af.

  Benirras
  Benirras
  Benirras
  Benirras
  Benirras

  Benirras is het hippie-strand met zand en kiezels. In de namiddag is het ook een populaire spot voor boten om voor anker te gaan. Het is dan ook een erg mooie plek om de zonsondergang met het beroemde uitzicht op de rots die bekend staat als “Dedo de Dios” (de vinger van God) te bekijken. Ook zijn er leuke hippiemarkt stands.

  Benirras
  Benirras
  Onze tip: lunch bij Beach Club Elements of ga op een zondag buiten het seizoen naar de drummers van Benirras. Ook kun je een mooie tour maken per bohemian boot tijdens de zonsondergang, ook via ons te boeken!
  Benirras
  Benirras
  Benirras

  De hippies achteraan het strand zullen blijven drummen tot de zon onder gaat. In juli en augustus is het wel erg toeristisch en is de parkeermogelijkheid ver vanaf het strand.

  Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

  Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

  auto verhuur ibiza
  boot huren ibiza
  La goletta boot huren ibiza
  auto verhuur ibiza

  Las Salinas

  Las Salinas
  Las Salinas
  Las Salinas

  Het strand van Salinas vormt het meest zuidelijke stukje van het eiland. Het is vernoemd naar de zoutvelden in het zuiden huur van villa Ibiza. Hoewel de stranden van Es Cavallet en Las Salinas niet aan de westkant liggen, kun je de schoonheid van de zoutvlakten niet negeren.

  Las Salinas
  Las Salinas
  Las Salinas
  Las Salinas

  Onze tip: Ga bij zonsondergang naast de supermarkt Can Pep Tixedo op het gras zitten en wacht tot de oranje lucht weerkaatst in het wateroppervlak van de zoutvelden. Magisch!

  We hopen dat jullie tijd en zin hebben om deze stranden te bezoeken. Vergeet je camera niet mee te nemen!

  Met dank aan Dutch Duo Wildlife voor de fotografie van de Ibiza zonsondergangen.

  Populaire Artikelen

  P|ART IBIZA

  P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

  Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

  Lees Verder »
  Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

  Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

  Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

  Lees Verder »
  Museo de Etnografia

  Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

  Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

  Lees Verder »
  Scroll naar boven