5 redenen om Ibiza te bezoeken tijdens de kersttijd

Christmas in Ibiza

5 redenen om Ibiza te bezoeken tijdens de kersttijd

Kersttijd doorbrengen op Ibiza

Ver weg van de drukke stranden, files en hoge zomerprijzen, zien we een heel ander Ibiza gedurende de winter, wanneer het eiland zijn meest authentieke en natuurlijke uitstraling laat zien. Maar wat maakt Ibiza vooral zo speciaal tijdens het feestseizoen?

Lees meer in ons nieuwe artikel “5 redenen om Ibiza tijdens Kerstmis te bezoeken.”

1) Kerstmarkten en lokale tradities op Ibiza

Traditionele kerstmarkten

Als het om kerstsfeer en gezelligheid gaat, moet je op Ibiza zijn! Kerstmis in Spanje gaat over het samenzijn met de familie en niet om drukke winkelcentra en overconsumptie. Spaanse families zullen hun dagen slenterend over de kerstmarkt, genietend van de winterse gezelligheid.

Deze kerstmarkten openen een paar dagen voor Kerstmis en je kan er van alles vinden waar je Kersthart naar verlangt – cadeaus, accessoires, decoraties, eten, drinken enzovoort. Het zal zeker niet moeilijk zijn om het perfecte cadeau voor je dierbaren te vinden!

Ook in Ibiza-stad (Eivissa) zullen je meest fantastische kerstdromen uitkomen, lopend door straatjes met feestelijke versieringen. De temperaturen op Ibiza kunnen in december zelfs oplopen tot 18 graden, waardoor je kunt genieten van een heerlijke kop koffie of thee op een terrasje in de stad.

De Kerst Hippie Markt van Las Dalias

Vanaf half december is er in San Carlos een speciale Las Dalias Kerstmarkt, waarbij je naast de gewone buitenmarkt ook de binnenruimte kun bezoeken. En ben je er dit jaar nog niet geweest, het restaurant is rigoureus verbouwd, waardoor het the-place-to-be is geworden voor all-year-round bewoners om te werken op hun laptop met een hapje of een drankje.

De Kerstmarkt is geopend tot 5 januari van maandag tot vrijdag van 17.00 tot 21.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 21.00 uur en op zondag van 15.00 tot 21.00 uur. De enige dagen dat de markt gesloten is, zijn 25 december en 1 januari.

2) Feesten en nachtleven op Ibiza tijdens de kersttijd

Feesten is en blijft gewoon een traditie op Ibiza! Ondanks het laagseizoen, blijven er festiviteiten georganiseerd worden en is er een breed scala aan geweldige feesten, evenementen en activiteiten voor jong en oud.

Vooral in Ibiza-stad, Santa Eularia en San Antonio vinden er in december verschillende kerstevenementen plaats. Natuurlijk houden we je hiervan op de hoogte. Ibiza heeft echt een breed assortiment te bieden voor het hele gezin!

Hoewel het eiland veel rustiger zal zijn dan in de zomer, zijn er nog steeds mogelijkheden om te gaan clubben, vooral op kerstavond en oudejaarsavond. De Cafe Mambo Ibiza Classics Christmas Party is altijd een hoogtepunt, dat dit jaar plaatsvindt op 14 december. Bovendien nodigt Lío je uit om na een geweldige kerstavond met je geliefden de hele nacht door te dansen tijdens zijn ‘Nochebuena’-party die plaatsvindt vanaf 23: 59 uur.

Naarmate het einde van het jaar dichterbij komt, bereidt Ibiza zich voor op een van de grootste avonden van de kalender, oudejaarsavond. Gedurende de zomertijd is het duidelijk dat iedereen op dit eiland heel graag de hele nacht door wil dansen en daarom is het geen verrassing dat Ibiza enkele van de meest legendarische oudejaarsfeesten in Europa heeft, misschien zelfs wel van de wereld! De belangrijkste party´s vinden plaats in Heart Ibiza en in Lío. Bovendien kun je de eerste dag van het jaar dansen op het beroemde feest “Circoloco” van DC-10, wat een onmisbare dance-party is voor echte clubbers.

Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

3) Speciale kerstmenu’s in de restaurants op Ibiza

Spanje staat wereldwijd bekend als een paradijs voor fijnproevers. Daarom hebben we een paar uitstekende restaurant-tips voor jou met Ibicenco specialiteiten rond Kersttijd. Mis de kans niet om authentieke delicatessen zoals de “sofrit pages” of de “salsa de nadal” te proeven in een van de geweldige Ibiza restaurants.

Kerstmis gaat samen met goed eten en een gezellige tijd met geliefden. Daarom hebben we de vijf beste restaurants tot eind 2019 samengesteld op:

Casa Colonial Ibiza €€€€

Eten: Mediterraan, Europees, Internationaal

Tel +34 971 338001

Locatie: Crta. Sta. Eulária Km 2 (op de weg van Ibiza naar Santa Eularia)

The Boat House €€ – €€€

Eten: mediterrane, Spaanse, Arabische keuken

Reserveringen +34 971 324 245

Locatie: Cala de Sant Vicent 3, Cala de Sant Vicent (noorden)

Maison Le Vrai €€ – €€€

Eten: Frans, Europees, Vegetarisch vriendelijk

Tel: +34 971 30 14 50

Locatie: Carrer de Miguel Caieta Soler 9, Ibiza-stad

Giri Cafe €€ – €€€

Eten: Mediterraan, Europees, Vegetarische opties

Reserveringen: online of bel +34 971 333 474

Locatie: Plaza España 5 (hoofdplein) San Juan

La Escollera €€€

Eten: Mediterraan, Europees

Reserveringen of bel +34 971 39 65 72

Locatie: Playa Es Cavallet | Sant Jordi de ses Salines

Elk van de bovengenoemde restaurants biedt echt geweldige kerstmenu’s aan die zijn aangepast aan het “koude” seizoen. Of u nu een chique diner of een ontspannende avond met uw geliefden wilt doorbrengen op oudejaarsavond of kerstavond, deze restaurants zullen u zeker niet teleurstellen. Geniet van je lekkere eten zonder dat je je zelf ergens zorgen over hoeft te maken!

4) Geniet tijdens de kersttijd van de beste villa’s op Ibiza

Villa’s zijn er in allerlei types en comfort om aan uw verwachtingen te voldoen tijdens de winter in Ibiza.

We hebben er een paar voor je uitgekozen, perfect om de festiviteiten met je familie en vrienden te starten. Onze “winterhuizen” hebben vaak een verwarmde vloer die het hele huis verwarmt, verwarmde zwembaden en een open haard. De volgende vijf villa’s zijn geschikt voor een vakantie tijdens het laagseizoen:

Onze eerste aanbeveling is de luxevilla Can Nou, gelegen bij Cala Jondal. Gelegen op een rustige plek op de top van een berg, omringt door de natuur met fascinerende zonsondergangen. Er is zelfs gras rond het verwarmde zwembad zodat kinderen kunnen spelen.
Villa Carolina is de tweede op de lijst, gelegen in Santa Gertrudis. Adembenemende zonsopgangen en zonsondergangen, met volledig zicht op de zee en de bergen. Verwarmt zwembad tot 32 graden, met daarin ook een peutergedeelte.
Can Pura Vida in Cala Carbo, ligt op 25 minuten van Ibiza-stad. Ontspan en maak onvergetelijke herinneringen rond de open haard.

4. Can Truy

De vierde villa is Can Truy, in Can Thomas. Alles, van de decoratie tot het meubilair, is goed doordacht hoe je gezellig een wintervakantie door kunt brengen. Er is een gezellige open haard, vloerverwarming, veel bordspellen, een tafeltennistafel, yogamatten, grappig vintage speelgoed en nog veel meer.

En last-but-not-least, onze prachtige villa Casa Perdida, niet ver van het strand van Cala Llonga. Geniet van het adembenemende uitzicht en de gezellige tijd met vrienden en familie.
Dankzij het milde klimaat het hele jaar door, blijft Ibiza de favoriete bestemming om te overwinteren. Combineer dit met onze gastvrije en warme villa’s in de winter … wat wil je nog meer?

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
5
300 m2
0.75 km strand
Buiten keuken
3x per week 4 uur schoonmaak, en linnen en handdoekenwissel.
10
5
5
250 m2
0.6 km strand
Buiten keuken
9
4
4
200 m2
0.3 km strand
2x per week tussentijdse schoonmaak, handdoeken- en linnen wissel
  • 25% korting : 23 mrt. - 27 apr.
  • 5) Speciale evenementen die plaatsvinden buiten de Ibiza Kerstperiode

    Muziekconcerten op Ibiza (12 december – 14 december)

    Dit jaar is een heel bijzonder jaar voor alle muziekliefhebbers op het eiland. De beroemde pianist Kekko Fornarelli zal op 12 december samen met zijn twee bandleden optreden op Espai Cultural Can Ventosa.

    Op zaterdag 14 december is de Italiaanse componist en muziekproducent Costanza Francavilla live in concert in de Open Space in Santa Gertrudis. Mis dit evenement niet!

    Vermouth Revival in het weekend in Buganvilla Ibiza (2 november – 22 december)

    Restaurant Buganvilla Ibiza biedt u een levendig aperitief op zaterdag en zondag in Cala Llonga van 12 tot 14 uur. Het wekelijkse evenement is al begonnen op 2 november en zal worden gehouden tot 22 december.

    Kom en geniet van een geweldige sfeer, goede muziek en probeer eens de combinatie van vermout vergezeld van een heerlijke kaasplankjes met worstjes voor slechts 5 euro. Voor reserveringen bel naar: +34 971 319 064.

    Sinterklaas in Figueretas (5 december)

    Dit jaar zal voor het eerst op 5 december om 16:00 uur Sinterklaas en zijn Pieten met de boot aankomen in Figueretas. Hij zal op zijn troon plaatsnemen op het grote plein bij de nieuwe boulevard. De gemeente van Figueretas sponsort dit event, samen met Cafe de Hoeck en Restaurant Cala Nina, om naast de Nederlandse kinderen ook de Spaanse kinderen bekend te maken met deze oude Nederlandse traditie.

    sinterklaas
    sinterklaas
    Sintaklaas

    Oliebollen eten bij Sluiz (31 december)

    Deze concept store in Santa Gertrudis organiseert nu al een paar jaar op oudejaarsdag een leuke gathering, waar locals elkaar ontmoeten en er “oliebollen” gegeten worden, een traditionele snack in Nederland op oudejaarsavond. Dit zijn deegballen met rozijnen uit de frituur met poedersuiker er op, erg lekker in combinatie met cava.
    Sluiz oliebollen
    Sluiz oliebollen

    Las doce uvas (31 december)

    “Las doce uvas” (de 12 druiven) is een oude Spaanse traditie waarbij 12 druiven vanaf 10 voor 12 worden gegeten. Om 12 maanden geluk en voorspoed te hebben, is het noodzakelijk om 1 ​​druif te eten bij de twaalf laatste klokslagen. Geniet allemaal van deze leuke ontmoeting met de locals in Ibiza-stad of gewoon thuis met je geliefden voor de televisie, waar een speciaal live programma vanaf Madrid mee telt met het druiven eten.

    Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

    Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

    auto verhuur ibiza
    boot huren ibiza
    La goletta boot huren ibiza
    auto verhuur ibiza

    Nieuwjaarsduik op het Las Salinas strand (1 januari)

    Ibiza heeft een “onofficiële” nieuwjaarstraditie, op het strand van Las Salinas. Iets voor lunchtijd komen veel inwoners en toeristen naar het strand, om na een lange nacht feesten een frisse duik in de zee te nemen. Meestal zijn er 3 duiken: 12:00, 13:00 en 14:00 uur. Het hele evenement wordt georganiseerd door Wijnbar Vino & Co. Zij trakteren je op wijn en cava en het is gebruikelijk dat alle bezoekers wat te eten meenemen. Van oliebollen tot pannenkoeken, salades, kaas of olijven.

    Día de los Reyes Magos (6 januari)

    De kerstsfeer is erg sterk op Ibiza en elk dorp heeft een volledig programma van evenementen. Maar terwijl in veel landen de feestvieringen eindigen op nieuwjaarsdag, duren ze in Spanje tot 6 januari. Deze zogenaamde “Dia de los Reyes Magos” (Drie Koningen Dag) is eigenlijk de grote feestdag op het eiland. Traditioneel wordt er een grote jaarlijkse parade gehouden in Ibiza-stad, waar de drie koningen geschenken en snoepjes uitdelen aan het publiek.

    Bent u opzoek naar een vakantiehuis op Ibiza?

    Wij bieden een breed aantal huizen aan verspreid over het hele eiland. Van knusse finca’s tot grote luxe huizen met een privé chef. Kortom voor iedereen wat wils. Ons team zit lokaal op het eiland en kan u lokaal ondersteunen. Heeft u interesse in een huis te huren? Neem dan contact met ons op.

    teamfoto

    Populaire Artikelen

    P|ART IBIZA

    P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

    Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

    Lees Verder »
    Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

    Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

    Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

    Lees Verder »
    Museo de Etnografia

    Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

    Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

    Lees Verder »
    Scroll naar boven

    San Miguel Ibiza