Datum: 09-08-2017

Wat moet je nou doen op Ibiza wanneer er regen verwacht wordt? Wij dachten ineens aan een leuke road trip met onze huurauto! Het eiland is niet groot, dus we gingen op 1 dag van het zuidwesten naar het noordoosten naar het zuidoosten rijden.

Onze eerste stop was Santa Gertrudis, een klein dorpje in het centrum van het eiland, met leuke restaurants en galeries.

Can Caus – Santa Gertrudis

Heb je trek in vlees op de grill, ga dan langs bij Can Caus!

Van Santa Gertrudis reden we naar het centrum van San Miguel. Bij een café langs de weg hadden we een café con leche en we probeerden Flaó, de meest traditionele taart uit Ibiza. Dit is een soort cheesecake gebakken met anijs en munt.

Daarna reden we naar het strand van San Miguel. De kusten van Ibiza zijn grillig met vele baaien en steile rotsen. We maakten daar een een mooie wandeling naar het afgelegen strand Cala des Moltons.

Vanuit Portinatx wilden we het meest noordelijke punt van het eiland zien. We reden naar Cala D’en Serra.

Van Cala D’en Serra reden we naar Cala San Vicente. Het weer begon te veranderen en de eerste regenwolken kwamen tevoorschijn.

The Boat House – Cala San Vicente
On The Beach – Cala San Vicente

Mocht je trek hebben, bij beach club On The Beach hebben ze geweldige hamburgers, biologische kip saté met pindasaus of de enige echte Kwekkeboom kroketten met patat en bij restaurant The Boat House serveren ze gezonde vegetarische (of vegan) fusion cooking gerechten, maar ook heerlijke verse vis, die ochtend door de vissers op het strand van Cala Vicente geleverd!

Van Cala San Vicente reden we naar Bar Anita in San Carlos. Na enkele tapa’s wilden we de Flaó opnieuw proberen. Hoewel de ingrediënten hetzelfde zijn, smaakt de taart op iedere plaats weer anders.

Van San Carlos reden we naar de winkel “100% Ibiza” net voordat je aankomt in Santa Eularia. Dit is eigenlijk een rare plek, bijna een vuilnisbelt, maar soms kun je er iets leuks vinden. De eigenaar woont op het terrein met zijn katten en kippen.

Van Santa Eulalia reden we naar San José.

Raco Verd – Sant Josep
Destino – Sant Josep

Heb je trek in San José, bij Raco Verd zijn de gerechten geïnspireerd door de Mexicaanse keuken, maar je kunt er ook klassieke Spaanse tapas eten. De locale producten zijn biologisch, dus ook wijn en bier.

Vanaf 5 uur ‘s middags is Destino geopend, een Spaanse tapasbar met Marokkaanse invloeden. Hier kun je heerlijk buiten op het terras, of in de gezellige ruimte binnen, allerlei mooie kleine gerechten eten. In de zomer op vrijdagavond is er ook couscous.

Bij San José kunt je de berg Sa Talaia op, het hoogste punt van Ibiza. Hoewel het een ruwe, hobbelige weg is, hebben wij het met onze stoere 4×4 huurauto gedaan.

Daarna zijn we naar Cala D’Hort gegaan, een geweldige plek om Es Vedra te zien, een beroemde bezienswaardigheid, een bijna 400 meter hoge rots van kalksteen en omringd door vele mythen en legendes. Zelfs zonder die legendes is het een speciale plek om te bezoeken!

Van Cala D’Hort reden we naar Sa Caleta. Het strand met de mooie rode rotsen en helder blauw water.

En van Sa Caleta reden we terug naar ons mooie huurhuis in Las Salinas. We passeerden Cap de Falco en zagen een prachtige zonsondergang.

Ibiza een klein eiland? We hebben die dag in totaal 150 km gereden!

Team Ibiza

Open 09:00 - 17:30 (ma-vr)

Bel ons op: 020 - 682 5421

Waarom bij ons boeken?

 • Aangesloten bij SGR

  Wij zijn aangesloten bij SGR, zo kunt u dus altijd veilig op reis.

 • Onze statistieken

  Wij hebben 40435 mensen aan 6568 prachtige villas geholpen.

 • Transparantie

  Wij hanteren geen verborgen kosten. Geen nare verrassingen achteraf dus!

 • Lokale aanwezigheid

  Wij werken vanaf Ibiza waar we ook allen woonachtig zijn.

 • En tot slot, wij zijn de echte kenners!

  Wij zijn echte Ibiza kenners dus hebben antwoord op al uw vragen.