...

Ibiza in de winter tips

Laat je vakantiedromen uitkomen in betoverende villa's op Ibiza

Ibiza in de winter tips

De echte Ibiza-lovers komen off-season naar Ibiza. Door het heerlijke Middellandse zeeklimaat zijn de winters op Ibiza mild. Koude dagen komen er bijna niet voor. En ook als zijn de grote clubs gesloten, er is nog genoeg te doen op het mooie eiland. Naast de trendy kleinere clubs,  zoals B12 en STK, blijven er ook restaurants en beachclubs open met een aangepast (goedkoper) wintermenu. En de winter is ook uitermate geschikt voor detoxen, massages, yoga retreats of juist outdoor activiteiten, zoals mooie hikes door de bergen.

Ibiza temperatuur in de winter

Ibiza heeft 300 dagen zon per jaar en natuurlijk valt er in oktober wel eens een buitje, maar omdat het een eiland is, waar er altijd meer wind is dan op het vaste land, kan zo´n dag met regen ineens super zonnig worden. Ga je na zo´n regenbui met je camera op stap, dan zul je zien dat alles veel frisser en groener is.

Waar de gemiddelde temperatuur op Ibiza in juli en augustus tussen de 20 en 30 graden ligt, kan het in mei, juni, september en oktober op een zonnige dag soms 27 graden worden! Een koude dag in die maanden is een dag met een temperatuur van 12 of 13 graden. Je kunt een heerlijke strandwandeling maken in je korte broek en T-shirt, of op een beschut plekje zelfs liggen zonnebaden. ´s Avonds is het natuurlijk wel wat kouder, maar er wordt nog steeds buiten op terrasjes gegeten, dan met lange broek en een sweater aan.

En is nu alles stil en verlaten? Nee! De restaurants en bars die wel openblijven, organiseren extra leuke events.

Villa van de maand

Villa van de week: Casa Tranquila

Nu met 15% korting

Villa Casa Tranquila is jouw eigen paradijs op Ibiza! Hier zul je weinig last hebben van geluiden en genieten van een oase van rust. 

Wat te doen in de winter op Ibiza

las dalias wintermarkt

Las Dalias wintermarkt 

De Las Dalias hippiemarkt in San Carlos is vanaf zaterdag 3 november open van 10:00 tot 18:00 uur met de Winter Market. En van 14 december tot en met 5 januari kun je er  heen voor de Mercadillo Navidad. Deze kerstmarkt is geopend van maandag tot vrijdag van 17 tot 21 uur, op zaterdag van 10 tot 21 uur en op zondag van 15 tot 21 uur. Op 24 en 31 december sluit de markt om 19.00 uur en op 25 december en 1 januari is Las Dalias gesloten. De markt in San Juan draait in de winter door op zondagen van 10 tot 16 uur, met tussen 12 en 13 uur live-muziek. De restaurants Los Otros en Gare du Nord haken daarop in met DJ´s en/of een leuk lunchmenu. Gare du Nord sluit half januari om daarna half maart weer te open te gaan. En de zaterdag rommelmarkt in San Jordi is juist in de winter extra leuk met heerlijke churros con chocolate en locals die hun snuisterijen voor een paar euro´s aan de man brengen. Open van 9 tot 15 uur waarna veel standhouders naar Can Jordi Blues Station, een grappige bar op de weg naar Sant Josep. Vaak is er een BBQ en live muziek.

Lekker uitwaaien op het strand

Aanbevolen Ibiza Villa’s 

10
5
5
250 m2
0.6 km strand
Buiten keuken
8
4
4
280 m2
1 km strand
6
7
413 m2
2.5 km strand
Buiten keuken

Lekker uitwaaien op het strand

Mocht je je hond mee hebben op vakantie, vanaf oktober mogen die weer vrij rondrennen op de stranden. Playa den BossaLas salinas,  en Es Cavallet zijn uitermate geschikt om je hond uit te laten in de winter, omdat deze stranden zo uitgestrekt zijn.
Champagne lunch bij Cotton beach

Champagne lunch bij Cotton beach

Cotton Beach Club bij het mooie Cala Tarida strand heeft zaterdag 28 oktober de laatste Sunset Champagne Lunch maar heeft de hele winter een Sunday Brunch. En ook met Kerst en Oud en Nieuw organiseren zij weer mooie evenementen, zoals het sjieke Suits and Tie op oudejaarsavond, met dresscode en een 3 gangen menu van 120 euro.
La imprenta Ibiza stad

Boot Verhuur & Autoverhuur Ibiza

Dankzij onze lokale kennis bieden we naast sfeervolle huizen ook boot- en autoverhuur aan. Verken Ibiza’s baaitjes vanaf het water of zijn wegen in stijl.

auto verhuur ibiza
boot huren ibiza
La goletta boot huren ibiza
auto verhuur ibiza

La imprenta Ibiza stad

In Ibiza stad is er ook veel te doen. La Imprenta bijvoorbeeld heeft vanaf oktober een lunchmenu van 19 Euro en een 3 gangen avondmenu van 35 euro inclusief zang- en dans show. Verder organiseren ze iedere maandag Jazzy Monday en iedere donderdag Jueves Musicales, met livemuziek op het terras, voor iedereen toegankelijk.
Altijd wat leuks bij Sluiz

Altijd wat leuks bij Sluiz

Bij Sluiz Entertainment in Sant Josep kun je op vrijdag dansen en dineren tijdens Dance & Dine, op zaterdag kun je terug in de tijd tijdens Chique Magnifique en zondags is er een Karaoke Night, inclusief kostuums en pruiken. De winkel Sluiz in Santa Gertrudis organiseert in de winter weer Food Factory, waar meer dan 20 restaurants een leuk klein hapje aanbieden en er live muziek is. Dus wat is nou de beste reistijd om off-season naar Ibiza te gaan? Als je niet van te druk qua toeristen of te warm qua temperatuur houdt, dan is ons advies in mei, juni of in september, oktober. Vraag het team van HuisHurenIbiza naar huizen met een verwarmd zwembad, vloerverwarming of een open haard en kom eens langs in de wintermaanden. Wie weet zit jij ook, net als wij de afgelopen jaren, de Kerstdagen in Santa Eularia op een terrasje in de zon met een temperatuur van 20 graden!

Populaire Artikelen

P|ART IBIZA

P|ART IBIZA: Dynamische Kunstgalerie

Ibiza, het eiland van ongekende schoonheid en energie, is niet alleen een paradijs voor strandliefhebbers en feestgangers, maar ook een broedplaats voor kunst en cultuur. Midden in dit levendige landschap vind je P|ART IBIZA, dat helaas permanent gesloten is. Deze unieke ruimte voor kunst biedt innovatieve tentoonstellingen en evenementen die geschikt zijn voor alle leeftijden.

Lees Verder »
Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera

Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera: Archeologische Geschiedenis van Ibiza en Formentera

Ibiza, een bruisend eiland dat bekend staat om zijn prachtige stranden en bruisende nachtleven, herbergt ook een paar van de meest intrigerende historische schatten van Spanje. Eén daarvan is het Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera. In deze belangrijke bezienswaardigheid staat de rijke archeologische geschiedenis van Ibiza en Formentera centraal. Als je verblijft in één van

Lees Verder »
Museo de Etnografia

Museo de Etnografia: Traditionele Ibizaanse Cultuur

Ibiza, een eiland bekend om zijn bruisende nachtleven en adembenemende stranden, is ook een schatkist vol culturele pareltjes. Een daarvan is het Museo de Etnografía, waarin de rijke Ibizaanse cultuur en tradities in de schijnwerpers worden gezet. Dit museum is een must-see voor cultuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in de authentieke kant van Ibiza.

Lees Verder »
Scroll naar boven

San Miguel Ibiza